ΑρχικήDaily NewsΚαταλογίζει "ψεύδη" και "μισές αλήθειες" στον Μιλτιάδη, ο Χριστόφιας

Καταλογίζει “ψεύδη” και “μισές αλήθειες” στον Μιλτιάδη, ο Χριστόφιας

Κάνοντας μια δεύτερη και μια τρίτη ανάγνωση των όσων δήλωσε χτες ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο δικαστήριο, πραγματικά διερωτάται κανείς, τι σόι επιστήθιοι φίλοι υπήρξαν με τον Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Bet on Alfa

Στη γραπτή δήλωσή του την οποία ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ως μέρος της κύριας εξέτασης του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «ομολογώ ότι δεν πίστευα ότι θα ακούσω, όσα εξωπραγματικά και συκοφαντικά ακούστηκαν σε αυτήν την αίθουσα, κατά την διάρκεια της παρούσας διαδικασίας».

«Διανύοντας τώρα τα 70 μου χρόνια, έχοντας πλέον την πείρα και την σοφία να υπομένω και να αντικρίζω τέτοια φαινόμενα με μεγαλύτερη υπομονή, καρτερικότητα και σύνεση, ομολογώ ότι εξεπλάγην και πληγώθηκα ιδιαίτερα από τα όσα ο κ. Νεοφύτου ανέφερε για εμένα».

Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, ο κ. Νεοφύτου «για τους δικούς του σκοπούς είτε λέγοντας ψέματα, είτε μισές αλήθειες, προσπαθεί σήμερα να προωθήσει την αγωγή αυτή προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος που δεν δικαιούται, αλλά και για να πλήξει εμένα προσωπικά» (πηγή: Φιλελεύθερος).

Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ο κ. Νεοφύτου αρνείτο πεισματικά να πάρει τα λεφτά που του έδινε και πως «κατσάδιασε» και «προσέβαλε» τη σύζυγο του λέγοντας της ότι «ενεν δουλεία δική σου τούτη» όταν η ίδια του ζήτησε να πληρωθεί για τις οικοδομικές εργασίες στο σπίτι στη Μακεδονίτισσα και στο Κελλάκι.

Ανέφερε επίσης ότι το ποσό 100 χιλιάδων ευρώ το είχε τοποθετήσει σε κιβώτια ασφαλείας στο Προεδρικό αφού ο κ. Νεοφύτου αρνείτο να πάρει τα χρήματα, λέγοντας μάλιστα στο μέλος της φρουράς του που πήγε για να του πάρει τα λεφτά «να τα επενδύσετε». Στο σημείο αυτό ακολούθησε ο εξής διάλογος: «Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας υποβάλω ότι δεν λέτε την αλήθεια», του υπέβαλε ο κ. Βελάρης, για να του απαντήσει ο κ. Χριστόφιας πως «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι λέω μόνο την αλήθεια».

Ο κ. Χριστόφιας έκανε λόγο για υπέρογκες χρεώσεις του κ. Νεοφύτου και υποστήριξε ότι μόνος του αποφάσιζε για τα υλικά που θα χρησιμοποιούνταν χωρίς να ρωτά κανένα. «Έκαμνε ότι ήθελε και δεν λάμβανε κανένα υπόψη. Και όταν ο αρχιτέκτονας, όπως είπε, διαφωνούσε μαζί του «το ξύλο του έλειπε του Αρχιτέκτονα».

Ερωτηθείς γιατί τον άφηνε να κάμει ότι ήθελε, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «επειδή ήταν φίλος μου και εγώ τιμώ φιλίες» (πηγή: Φιλελεύθερος) .

Για να συμπληρώσει… «Εγώ τιμώ στο έπακρο τη φιλία και δεν παίρνω κανένα φίλο μου στο δικαστήριο» είπε λέγοντας χαρακτηριστικά «φοβού τους υπό εσού ευεργετηθέντες». «Ευεργέτησα πάρα πολλούς και στο τέλους ζητούν και τα ρέστα. Δικαίωμα τους» (πηγή: Φιλελεύθερος).

Συμπέρασμα: Αν υιοθετήσουμε στο έπακρο τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Χριστόφια, μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα. Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου καταχράστηκε την φιλία του με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και της απόλυτης εμπιστοσύνης που την περιέβαλε και οδήγησε το σωματείο σε δύσβατα μονοπάτια. Παράλληλα ο Δημήτρης Χριστόφιας “κόφευε” ή δεν ήθελε να “δώσει βάση” ή να ψάξει περισσότερο τα εμφανή σημάδια των αλλόκοτων συμπεριφορών του κ. Νεοφύτου. Ο Δημήτρης Χριστόφιας γνώριζε ή θα έπρεπε να γνώριζε ότι ο  Μιλτιάδης Νεοφύτου χρησιμοποιούσε ως άλλοθι την φιλική του σχέση με τον ίδιο, για να δικαιολογήσει αρκετές από τις αποφάσεις του.  ‘Η ακόμα ότι χρησιμοποιούσε ως πρόσχημα την μεταξύ τους σχέση, για να λειτουργεί κατά το δοκούν…     

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της δίκης, τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν να αλλάξουν. Μια “μεγάλη φιλία” και μια “αδελφική σχέση” μεταξύ δύο ανδρών, είναι υπό διερεύνηση στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τα ΜΜΕ χτίζουν ιστορίες και διαπομπεύουν όχι μόνο τους εμπλεκόμενους στην διένεξη, αλλά και την ομάδα μας.

Το τίμημα λοιπόν της όποιας σχέσης μεταξύ των δύο ανδρών, το πλήρωσε ακριβά η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Όσο λοιπόν η συλλογικότητα στην λήψη των αποφάσεων, η τεχνογνωσία, οι σωστές διαδικασίες και πρακτικές και ο ορθολογισμός μπαίνουν στο περιθώριο και αντικαθίστανται από διαπροσωπικές σχέσεις, μπορούν να επέλθουν και αυτά τα αποτελέσματα.

Παρά την πίκρα του λοιπόν, ακόμα και αν έχει 100% δίκαιο, ο Δημήτρης Χριστόφιας πρέπει να παραδεχτεί το εξής απλό… Έβγαλε μόνος του τα μάτια του, αφού εμπιστεύτηκε με όλο του το είναι, τον λάθος άνθρωπο και τραυμάτισε θανάσιμα την ομάδα του αγαπά!

Autoremarketing

Bet on Alfa