ΑρχικήDaily NewsΜέχρι την νίκη!

Μέχρι την νίκη!

Ο θάνατος του Φιντέλ, δεν αποτελεί μια αναπάντεχη είδηση. Μια φυσιολογική εξέλιξη μάλλον αποτελεί, δεδομένης της ηλικίας του αλλά και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Bet on Alfa

Δεν παύει όμως να δημιουργεί συναισθήματα ρίγους, συγκίνησης αλλά και απόλυτου σεβασμού, σε ένα άνθρωπο που δημιούργησε τον δικό του ¨μύθο¨ στην ιστορία του πλανήτη μας.

Ένα ηγέτη μιας μικρής χώρας που δεν δίστασε να διεκδικήσει τα δικαιώματα του λαού του, έχοντας απέναντι του την μεγαλύτερη δύναμη της υδρογείου.

Δεν μπορώ να γνωρίζω με ακρίβεια το μέγεθος του Φιντέλ Κάστρο. Ούτε να αξιολογήσω την προσφορά του στην Κούβα, ένα νησί στην άλλη άκρη του κόσμου. Ένα νησί που υπέφερε τα πάνδεινα, απέναντι σε ένα δυνάστη που του προκάλεσε οικονομική ασφυξία για δεκαετίες. Αυτό που μπορούμε να αξιολογήσουμε είναι τον Φιντέλ ως ηγετικό σύμβολο όχι μόνο για την Αριστερά αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ο Φιντέλ συμβολίζει τον ανιδιοτελή, ασυμβίβαστο ηγέτη, που έβαλε την ευημερία και την ευμάρεια του λαού του, πάνω από τα δικά του θέλω, τα δικά του εγώ! Και αυτό αποτελεί το μεγάλο ηθικό δίδαγμα για τους ηγέτες της αριστεράς σήμερα, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο κόσμος άλλαξε δραστικά στα 60 χρόνια που μεσολάβησαν από την Κουβανική επανάσταση μέχρι σήμερα. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του απλού λαού πάλι, όχι…

Τα πανανθρώπινα ιδανικά για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ίσες ευκαιρίες, απάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, παραμένουν πάντα επίκαιρα. Συγκαλυμμένα από τόνους ψεύτικου γκλάμουρ, λάιφσταϊλ και… λίπγκλος! Κάπου θαμμένη εκεί κάτω βρίσκεται και η χαμένη μας περηφάνια, η χαμένη μας μαγκιά, τα χαμένα μας ιδανικά! Αναμένοντας καρτερικά, ένα νέο Φιντέλ, να τα ωθήσει ξανά στο φώς…

Σήμερα λοιπόν, απλά και σιωπηλά, πενθούμε ένα πολύ μεγάλο άνδρα. Ένα τεράστιο ηγέτη! Σήμερα γονατίζουμε και τιμούμε. Αλλά δεν λυγίζουμε!

Μέχρι την νίκη!

ASTERIX

Autoremarketing

Bet on Alfa