ΑρχικήDaily NewsΨάχνουν συμμάχους...

Ψάχνουν συμμάχους…

Οι εμετικές ανακοινώσεις της εταιρείας Αποέλ ποδόσφαιρο Λτδ, ήρθαν να δέσουν το γλυκό στην χτεσινή ημέρα. Την ίδια στιγμή, τα βαριά χαρτιά της ‘γαλαζοκίτρινης επικοινωνιακής πολιτικής’ πήραν γραμμή και άρχισαν να αλωνίζουν στα αστικά αθλητικά ΜΜΕ.

Bet on Alfa

Αυτό είναι ένα σκηνικό που αρκετές φορές επαναλήφθηκε την τελευταία πενταετία, στα ντέρμπι μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Αποέλ. Να καλύψουν δηλαδή την “διαιτητική ανωμαλία”, μέσα από φρου-φρου και αρώματα και γενικόλογες αναφορές. Την ίδια στιγμή, θα εξισώσουν τις εμετικές ανακοινώσεις του Αποέλ με τις δικές μας και δεν θα δώσουν προβολή και συνέχεια σε καμία από αυτές. Σε αυτές τις λίγες αράδες εμπερικλείεται η ουσία της επικοινωνιακής διαχείρισης του απόηχου των ντέρμπι.

Στις ανακοινώσεις του Αποέλ, δεν θα βρείτε καμία αναφορά για τις επίμαχες φάσεις του προχθεσινού αγώνα. Τα κάστανα από την φωτιά θα τα βγάλει ο σκληρός πυρήνας των “συμβαλλόμενων ρεπόρτερ”… Και επειδή ο διαιτητής έμεινε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος στην ακύρωση του πέναλτι υπέρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το βάρος θα πέσει στην φάση του πέναλτι υπέρ του Αποέλ. Όπου, η γραμμή είναι να δικαιωθεί ο διαιτητής με συνοπτικές διαδικασίες, για την κόκκινη στον Καρλίτος.

Ήδη, στον ΑΝΤ1, η αθλητική υπηρεσία, δεν άντεξε να περιμένει το Replay και την ανάλυση Κυπριανίδη. Πήραν ξεκάθαρη θέση εγκλωβίζοντας (για πολλοστή φορά) τον “τηλεοπτικό” καλεσμένο τους. Στο ραδιόφωνο, έχοντας ως προμετωπίδα τον Supersport, οι θέσεις είναι ξεκάθαρες. Τις ανέλυσαν πρωί πρωί στην αθλητική εκπομπή. Και σήμερα θα ακολουθήσουν και άλλοι, με “σιγουράκι” την Αθλητική εκπομπή του ΡΙΚ.

Την ίδια τακτική, δημιουργίας καλών σχέσεων με τα μέσα και τους δημοσιογράφους, προσπάθησε να ακολουθήσει και η ΟΜΟΝΟΙΑ, αγνοώντας όμως την πιο σημαντική παράμετρο. Ότι στις δύσκολες στιγμές, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να τα βάλει με το αφεντικό του και ουσιαστικά θα υποκύψει. Έστω και αργά λοιπόν και αφού κανένα σχεδόν αθλητικό μέσο δεν κράτησε αντικειμενική στάση, το ΔΣ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δια ανακοινώσεων στην χτεσινή ημέρα.

Οι χτεσινές εμετικές ανακοινώσεις του Αποέλ, απέδειξαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο, πόσο λάθος χειριστήκαμε την υπόθεση με τους κόκκινους φακέλους, όπου με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ, η ομάδα της Λευκωσίας ήταν άμεσα εμπλεκόμενη σε “παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα”. Τους αφήσαμε στο απυρόβλητο, “περάσαμε” νέο κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ μετά την δεύτερη στην σειρά συνάντηση για το θέμα και ουσιαστικά περιοριστήκαμε μόνο σε ένα tweet. Για να έρθει χτες το Αποέλ, να τοποθετηθεί με τον τρόπο που τοποθετήθηκε.

Όπως γράψαμε και χτες,, ήταν μια ακόμα λανθασμένη τακτική που ήρθε καπάκι, σε μια σειρά από άλλα σοβαρά ζητήματα που ¨πλήγωσαν” το άθλημα.

Το νυν ΔΣ είναι στα ηνία του σωματείου εδώ και μια τριετία. Οφείλει λοιπόν να πάρει μια ξεκάθαρη στάση. Αν θα συνεχίσει να συμπλέει με την σημερινή ηγεσία της ΚΟΠ, τότε πρέπει να θεωρεί δεδομένες διαιτησίες όπως την χτεσινή.

Αν πάλι αλλάξει στρατηγική, πιθανότατα να υπάρξει τίμημα. Όπως υπήρξε και στο παρελθόν. Τουλάχιστον όμως θα έχει τον κόσμο της δίπλα της. Από την στιγμή που και οι οργανωμένοι και η ‘αντιπολίτευση’ του ΕΟ, μίλησαν χτες ξεκάθαρα για ενότητα, το ΔΣ έχει μια μοναδική ευκαιρία να χαράξει μια νέα στρατηγική. Και να ψάξει για εταίρους που έχουν βαρεθεί να αγωνίζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες, στο ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa