ΑρχικήDaily News"Ταύρος εν υαλοπωλείο" ο Τζίμης

“Ταύρος εν υαλοπωλείο” ο Τζίμης

Έσωσε την παρτίδα για λογαριασμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Τζον Κάρβερ, ο Δημήτρης Χριστοφή, με την είσοδο του στο χθεσινό παιχνίδι με την ΔΟΞΑ. Και δεν το λέμε χάριν εντυπωσιασμού… Το εννοούμε με τα χίλια…

Bet on Alfa

Ο Δημήτρης μπήκε στο παιχνίδι στο 78ο λεπτό του αγώνα περίπου. Μέσα σε δεκαπέντε λεπτά, έκανε άνω κάτω την αριστερή πτέρυγα της ΔΟΞΑΣ, έδωσε έτοιμο γκολ στο πιάτο στον Ντάρμπισαϊρ και δημιούργησε τις ιδανικές προϋποθέσεις, για το τρίτο γκολ, ανοίγοντας την άμυνα της γηπεδούχου ομάδας σαν κονσερβοκούτι! Πραγματικά η ενέργεια του στην φάση του 89′ ήταν εξαιρετική. Ακόμα πέτυχε και ο ίδιος ένα γκολ, που ακυρώθηκε από τον Τράτο, αφού η μπάλα χτύπησε (μάλλον άθελα) στο χέρι του.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι θα πλήρωνε τις ολιγωρίες της. Και πριν καλά καλά ξεκινήσει το ματς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Παντελιάδης έκανε μια εντελώς άστοχη απόκρουση, με τον Φοφανά να τιμωρεί από κοντά.

Με το εις βάρος της γκολ να την φορτώνει με άγχος, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε ένα εικοσάλεπτο να βρει τα πόδια της. Έπαιξε αρκετά καλά από το 20′ μέχρι και το 40′ λεπτό και ισοφάρισε με τον Σιέρινταν μετά από δώρο της αντίπαλης άμυνας. Στο χρονικό διάστημα αυτό, βρήκε ευκαιρίες και θα μπορούσε να προηγηθεί ακόμα πιο γρήγορα.

Σίγουρα, η διάταξη που επέλεξε ο Καρμποράν (προπονητής της Δόξας), κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στον άξονα, θα έλεγε κανείς ότι θα χτυπούσε καμπανάκι για την ΟΜΟΝΟΙΑ από το ημίχρονο. Ο ρόμβος του Κάρβερ δεν λειτουργούσε, οι μέσοι της ομάδας δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και κάπως έτσι πέρασαν τα πρώτα 30 λεπτά του β’ ημιχρόνου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, στο διάστημα αυτό είχε μόνο ένα μακρινό σουτ στον στόχο (από τον Κλέιτον, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Νέγκρι)… Και το χειρότερο; Από μια ακόμα αμυντική αδράνεια σε κόρνερ, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 68’… Λίγο αργότερα ο Φλορέσκου θα σημάδευε το δοκάρι με σουτ, μέσα από την περιοχή, πριν οι δύο αλλαγές του Κάρβερ, αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού.

Ο Άγγλος τεχνικός, (παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε αρκετά), άλλαξε το σχήμα της ομάδας σε 3-4-3 και βάζοντας τον Δημήτρη Χριστοφή στην φυσιολογική του θέση (αυτή του εξτρέμ) έκανε σκόνη και θρύψαλα την αντίπαλη άμυνα. Πιο συγκεκριμένα, απέσυρε τους Παντελιάδη (ιδιαίτερα αρνητικός) και Τουρέ, αφήνοντας 3 πίσω στην άμυνα. Πέρασε τον Κατελάρη στον άξονα, και ακροβόλισε στα δυο άκρα Χριστοφή και Σιέρινταν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Σίγουρα οι αλλαγές του Κάρβερ, άλλαξαν την ροή του αγώνα. Πιθανότατα όμως να καθυστέρησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις, αφού η ομάδα μας πελαγοδρομούσε στο γήπεδο, στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. Από την στιγμή όμως που το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, το να κάνουμε τους προπονητές είναι ανούσιο και προβληματικό.

Θεωρούμε όμως ότι θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε για πολλοστή φορά το εξής απλό… Ο Δημήτρης Χριστοφή αποτελεί τον καλύτερο εξτρέμ στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είναι στα καλύτερα του. Όμως, με το να μένει στον πάγκο δεν κερδίζουμε κάτι. Στους προπονητές του επαφίεται να τον αξιοποιήσουν σωστά, ώστε να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σίγουρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ βελτιώθηκε με το 4-4-2 με ρόμβο στον άξονα. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχουν δόγματα. Και το καλύτερο θα ήταν, μέσα από το υφιστάμενο ρόστερ, να μπορέσει ο προπονητής να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον κάθε ποδοσφαιριστή για το καλό της ομάδας.

Autoremarketing

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Bet on Alfa