ΑρχικήDaily NewsΝίκη από σπόντα...

Νίκη από σπόντα…

Δεν μπορούν να γραφτούν πολλά για όσα διαδραματίστηκαν χτες στο ΓΣΖ στην Λάρνακα… H OMONOIA είχε μια μέτρια γενικά παρουσία, τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στην Καρμιώτισσα (όπως και στον α’ γύρο) και το μόνο που μπορεί να κρατήσει είναι τους 3 βαθμούς της νίκης.

Bet on Alfa

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση της, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να είναι πολύ πίσω σε απόδοση. Ο Κάρβερ ξεκίνησε με ένα 4-3-3 έχοντας Χριστοφή και Κύπρου στα φτερά και τον Νταρμπισάϊαρ κορυφή. Στον άξονα, οι Μαργκάσα και Κατελάρης είχαν ανασταλτικό ρόλο και ο Κλέυτον επιτελικό. Στην άμυνα είχαμε τετράδα με Φιλιώτη δεξί μπακ, Καρλίτος αριστερό, Βύντρα και Όρσουλιτς στα στόπερ ενώ έκανε ντεμπούτο ο Κρέσιτς στο τέρμα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αρχίσε πολύ καλά το παιχνίδι χάνοντας δύο κλασσικές ευκαιρίες τα πρώτα 5 λέπτα. Ευτύχησε να έχει τον Χριστοφή σε πολύ καλή ημέρα, (ιδιαίτερα μετά την μετατόπιση του στο αριστερό φτερό), όμως οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί δεν τον ακολούθησαν σε απόδοση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ το πρώτο ημίχρονο βρήκε και άλλες ευκαιρίες, με πιο σημαντική το φάουλ του Κλέυτον στο δοκάρι, ενώ δικαιούταν και ένα καθαρό πέναλτι σε τράβηγμα του Νταρμπισάϊαρ από τον Λοκόμπε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν επιπόλαιη και φλύαρη. Ο τραυματισμός του Χριστοφή (αντικαταστάθηκε από τον Σιέρινταν στο 46′) στοίχισε στην ομάδα, αφού έχασε την επιθετική της φρεσκάδα. Ο Κάρβερ, στην προσπάθεια του να βελτιώσει τα πράγματα, επιστράτευσε ξανά το 4-4-2 σε ρόμβο, βάζοντας τον Φλορέσκου ως δεξί εσωτερικό μέσο (αντικατάστησε τον Σάκη Κύπρου που υστέρησε). Ούτε αυτή η κίνηση βοήθησε, αφού ο Κλέυτον ιδιαίτερα δεν βοηθούσε επιθετικά.  Η τελευταία κίνηση ήταν πιο επιθετικογενής, με τον Ρουσιά να μπαίνει στον αγώνα στο 80′ και τον Καρλίτος να αποχωρεί με το 3-5-2 να μπαίνει εφαρμόζεται ξανά. Στο 85′ λύθηκε ο γόρδιος δεσμός με τον Ντραγκόγιεβιτς να κάνει γκάφα ολκής στο σουτ του Σιέρινταν και τον Νταρμπισάιαρ να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στη δίκτυα. Η “σπόντα” μας ευνόησε αυτή την φορά (σε αντιδιαστολή με το γκολ του Κατσαράβα πριν 4 βράδια).

Ευτυχώς σε ακόμα ένα παιχνίδι, η τύχη ήταν με το μέρος μας. Τα προβλήματα της ομάδας είναι εμφανή δια γυμνού οφθαλμού. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται ενίσχυση. Από την στιγμή που ο Αγκάγιεφ δεν χρησιμοποιείται καν, ο Παντελιάδης είναι τρίτη επιλογή στην θέση του αριστερού μπακ (πίσω από Σοϊλέδη και Καρλίτος) ενώ ο Φιλιώτης έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε ακόμα ένα παιχνίδι, οι λύσεις είναι προφανείς. Για τον Νασιμέντο, δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι…

Τα νπέρμπι πλησιάζουν, η ομάδα θα είναι σίγουρα ανώτερη απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά τα 3 τελευταία παιχνίδια απέναντι σε ΔΟΞΑ, ΕΘΝΙΚΟ και ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ, χτύπησαν καμπανάκι.

Φυσικά μεσολαβεί και ο αγώνας κυπέλλου με τον Εθνικό την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ. Οι αγώνες κυπέλλου έχουν την δική τους ιδιαιτερότητα, με το μηδέν στην άμυνα, να είναι περισσότερο αναγκαίο μετά τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού που μας πέρασε. Ο Κάρβερ θα κάνει ξανά αλλαγές στην εντεκάδα και όλοι ευελπιστούμε σε μια καλύτερη απόδοση και (γιατί όχι) σε σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Τουλάχιστον να μας φύγει η έγνοια, για τον επαναληπτικό…

Autoremarketing

Bet on Alfa