“Μετά από ένα επιτυχές 2016 καταφέραμε να ενισχύσουμε με διάφορους τρόπους τα οικονομικά των Σωματείων μας και ελπίζουμε να το καταφέρουμε αυτό σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό το 2017. Χαίρομαι για το ποδόσφαιρο που έχουμε με όλα τα θετικά του και τα μειονεκτήματα του.
Είμαι εκπρόσωπος της FIFA σε διάφορες προβληματικές ποδοσφαιρικά χώρες και είμαι περήφανος για τον τρόπο που λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο της Ομοσπονδίας. Αυτοσκοπός δεν είναι η σύγκριση με χειρότερους αλλά η συνεχής πρόοδος”.
Το επιτυχές 2016 ήταν το έτος κατά το οποίο ξεκίνησε με αλλοίωση βαθμολογίας (και το Αποελ 5ο) λόγω διαιτητικών εγκλημάτων (όπως έλεγε τότε ο Κουτσοκούμνης) και τελείωσε με το Αποέλ πρωταθλητή… Καταφέραμε να ενισχύσουμε οικονομικά τα σωματεία μας. Χρόνο με το χρόνο η σαθρή κατάσταση που περιήλθε το ποδόσφαιρο διώχνει αποδεδειγμένα τον κόσμο από το γήπεδο. Τα στατιστικά των εισιτηρίων που ανακοίνωσε η ΚΟΠ πριν λίγες μέρες μιλούν από μόνα τους. Ποιος αποδυναμώνεται κύριε Κουτσοκούμνη από αυτή την μαζική αδιαφορία πλέον του κόσμου για το ποδόσφαιρο; Δεν είναι τα σωματεία μας;
Πώς γίνεται να χαίρεσαι για το ποδόσφαιρο που έχουμε και να νιώθεις και περήφανος σε σχέση με άλλες χώρες; Δεν είναι η δική μας χώρα που έγινε πρώτο θέμα στην Guardian για την βρωμιά των στημένων αγώνων φέτος; Δεν είναι η δική μας χώρα που μέχρι πριν ένα μήνα έγινε ρεζίλι πανευρωπαικά για τους φακέλους με αποτέλεσμα να μας απειλήσει η ΟΥΕΦΑ τραβώντας μας το αυτί για να περάσουν σκληρά μέτρα;
Η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε την αρχή με την άρση της εμπιστοσύνης της προς την ΚΟΠ. Ο δρόμος για κάθαρση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολος όμως μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να πρωτοστατήσει και να τα καταφέρει στο τέλος να φτιαχτεί νέα Λίγκα και νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο της Κύπρου. Ο αγώνας που άρχισε πρέπει να συνεχιστεί άοκνα και ούτε βήμα πίσω!






