ΑρχικήDaily News"Abusing" John Carver

“Abusing” John Carver

“Abuse”. Αυτή είναι η λέξη που μας έμεινε χτες, από την διάσκεψη του Τζον Κάρβερ. Ύβρις.

Bet on Alfa

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για ένα προπονητή, να ακούει λέξεις, φράσεις, εκφράσεις την ώρα του αγώνα που τον ενοχλούν. Μας έκανε εντύπωση όμως, ο αγώνας που επέλεξε ο προπονητής, για να αναδείξει αυτό το ζήτημα. Μετά από το χειρότερο πρώτο ημίχρονο σε ντέρμπι στην φετινή περίοδο, που συνοδεύτηκε από πολλά ατομικά λάθη αλλά και λάθη στον τρόπο που παρατάχθηκε η ομάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Τζον Κάρβερ, δήλωσε πλείστες φορές, ότι πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα. Πάνω από ποδοσφαιριστές, προπονητές, τεχνικούς διευθυντές, διοικήσεις. Για 60′ λεπτά χτες στο ΓΣΠ, δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο πέραν από τον Απόλλωνα. Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς που ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ την πρώτη ώρα… Τι είδους προγραμματισμός έγινε για το παιχνίδι. Πως ιεραρχήθηκαν οι αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος…

Δεν θα αναλύσουμε το χτεσινό παιχνίδι. Θα σχολιάσουμε αυτό που θεωρούμε ουσιώδες και πραγματικά ανεξήγητο… Πως γίνεται να προφυλάσσεις ποδοσφαιριστές σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου (με Απόλλωνα στο πρωτάθλημα) και να παίζεις με βασική εντεκάδα σε αγώνα κυπέλλου με τον Εθνικό στο κύπελλο, στο οποίο υπάρχει και επαναληπτικός.. Πως γίνεται να μην βελτιώνεται η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας; Πως γίνεται να δέχεσαι με πανομοιότυπο τρόπο γκολ στα πρώτα λεπτά, στα ντέρμπι με Αποέλ και Απόλλωνα;

Αυτά είναι που δεν κατανοεί ο κόσμος της ομάδα coach… Γι΄ αυτό διαμαρτύρεται… Γιατί γίνεται μάρτυρας ακατανόητων αποφάσεων. Και επαναλαμβανόμενων λαθών.

Κανένας προπονητής στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε ποτέ την καθολική αποδοχή του κόσμου. Γιατί απλούστατα ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ έχει απαιτήσεις. Γιατί ήταν στις κερκίδες πολύ πριν έρθει ο Νίκος Νταμπίζας και ο Τζον Κάρβερ. Και θα είναι εκεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Είναι ακατανόητο λοιπόν, γιατί ο Κάρβερ, δεν αντιλαμβάνεται ότι και οι αποδοκιμασίες όταν μια ομάδα δεν παίζει καλά, είναι μέρος του παιχνιδιού. Μπορεί να είμαστε Μεσογειακοί, με πιο έντονο ταμπεραμέντο από τους Βρετανούς, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Στην Αγγλία απολύθηκαν προπονητές όπως ο Μουρίνιο και ο Φαν Χάαλ. Ο Βενγκέρ ακούει τα εξ’ αμάξης από μερίδα οπαδών της Άρσεναλ…
Με την ίδια λογική που ο Τζον Κάρβερ, ζητά από τον κόσμο να “αφήσει τον προπονητή στην ησυχία του”, μπορεί και ο ίδιος να κάνει την δουλεία του, χωρίς να ασχολείται με την κερκίδα.   

Το παιχνίδι χτες δεν το έχασε ο κόσμος. Το έχασαν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Ο καθένας λοιπόν ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα παρουσιάστηκε ανέτοιμη για ένα τέτοιο παιχνίδι. Κουρασμένη, χωρίς ιδέες και καθαρό μυαλό, με κτυπητές αδυναμίες στον τρόπο που προσπαθούσε να λειτουργήσει και ιδιαίτερα ευάλωτη αμυντικά. Έμεινε στον αγώνα μέχρι το 60′ γιατί ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ. Μετά την ισοφάριση σίγουρα θα μπορούσε να έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, στην κραυγαλέα ευκαιρία του Φλορέσκου. Όμως μια ακόμα αδράνεια και μια επιπολαιότητα του Κωνσταντινίδη, έφεραν το δεύτερο γκολ.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι δύο αγώνες είναι οι πιο σημαντικοί στην χρονιά, όπως εξελίσσεται. Ας αφήσουμε στην πάντα λοιπόν τα “abuse” και τις άλλες δικαιολογίες που στρέφουν αλλού την προσοχή του κόσμου και ας επικεντρωθούμε σε καθαρά αγωνιστικά θέματα. Την ερχόμενη Τετάρτη, στο Δασάκι, οφείλουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Autoremarketing

Bet on Alfa