ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣιωπή, ή κριτική και "εμπάργκο"; Ο δύσκολος δρόμος...

Σιωπή, ή κριτική και “εμπάργκο”; Ο δύσκολος δρόμος…

Η σεζόν 2016-17 πλησιάζει στο τέλος της. Η στιγμή του τελικού απολογισμού έφτασε. Και το αναπόφευκτο ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: 

Bet on Alfa

Υλοποιήθηκαν οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς; Όλα αυτά που μας ανέλυσε ο Νίκος Νταμπίζας με τον Τζον Κάρβερ, στην παρουσία του Δ.Σ., στην αρχή της (ποδοσφαιρικής) χρονιάς;  

[Διαβάστε τα όσα λέχθηκαν στην δημοσιογραφική διάσκεψη Άγη Ιακωβίδη-Νταμπίζα στις 20 Μαίου 2016 εδώ]

Κάναμε βήματα προς τα εμπρός; Διεκδικήσαμε τους στόχους που τέθηκαν; Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο; Ο κόσμος μας έμεινε ικανοποιημένος με την προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο χρόνο;

Τα αποτελέσματα;

  • Το πρότζεκτ κατέρρευσε περί τα τέλη Φεβρουαρίου.
  • Ο Νταμπίζας, ο Κάρβερ και σχεδόν ολόκληρο το προπονητικό τιμ απολύθηκαν.
  • Το Δ.Σ. αποφάσισε να μην προχωρήσει στην πρόσληψη νέου προπονητή άμεσα.
  • Η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης, παίζοντας πολύ μέτριο ποδόσφαιρο.
  • Πλέον όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στον Πάμπο Χριστοδούλου και στην δουλειά που θα γίνει την νέα σεζόν.

Το OMONOIA24.COM από τον περασμένο Μάιο (2016), αρθρογραφούσε για τα τεράστια ρίσκα που είχαν παρθεί. Για την (λανθασμένη) απομάκρυνση Μιλόγιεβιτς, για την ολοκληρωτική αναδιάρθρωση του ρόστερ, για την φυγή των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.  Δράσαμε ως Προμηθείς και όχι αντίστροφα. Στην πορεία τονίσαμε την αναγκαιότητα να παρθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα. Και όταν πάρθηκαν και ήταν πρόχειρα και προβληματικά, είπαμε ξεκάθαρα την άποψη μας.

Προειδοποιήσαμε ότι η παθητική στάση του σωματείου, στις υποθέσεις με τους κόκκινους φακέλους, θα γύριζε μπούμερανγκ για την ομάδα μας. Αρθρογραφήσαμε για την επικινδυνότητα της σύμπραξης με την Cytavision, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το 2019 και μετά…

Αν αυτή δεν είναι τεκμηριωμένη άποψη και κριτική, τότε πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Να αναφέρουμε ένα τελευταίο παράδειγμα…

Θεωρεί το Δ.Σ. ικανοποιητική την στάση του, μετά την σφαγιαστική διαιτησία με το Αποέλ; Ας μας αναφέρουν τι ενέργειες έκαναν… Μια προς μια.

Δεν ήταν τα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ site που στήριξαν το σωματείο, για ακόμα μια φορά; Με αρθογραφία και βίντεο;

Τα video του OMONOIA24.COM, χρησιμοποιήθηκαν από άλλα μέσα ενημέρωσης, από απλούς οπαδούς… Το ίδιο και τα άρθρα του.

Το να ασκηθεί λοιπόν κριτική, ότι περιμέναμε πολύ περισσότερα από αυτά που έγιναν μετά το παιχνίδι με το Αποέλ, από το Δ.Σ. “τιμωρείται” με “εμπάργκο” ; ΕΛΕΟΣ!

Το Δ.Σ.  κάθε οργανισμού, δεν έχει ανάγκη από χειροκροτητές και αυλικούς. Έχει ανάγκη από ανθρώπους (μέλη, οπαδούς, συμβούλους) που έχουν άποψη, διορατικότητα, εμπειρίες. Πρέπει να φιλτράρει την πληροφόρηση που λαμβάνει, να την αξιολογεί για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Γιατί στο τέλος της ημέρας έχει και την ευθύνη για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί. Και κρίνεται για αυτό.

Αν η απάντηση λοιπόν στην κριτική και στην ελεύθερη διατύπωση απόψεων, είναι το εμπάργκο, πραγματικά λυπούμαστε. Αν η άσκηση κριτικής για τα πεπραγμένα και τις αποφάσεις ενός Δ.Σ., ερμηνεύεται ως προσπάθεια αποδόμησης ατόμων αλλά και  προσωπικών επιθέσεων, πραγματικά απορούμε. Και πραγματικά διερωτόμαστε… Μετά την έκβαση αυτής της τόσο δύσκολης σεζόν τι περίμεναν; Χειροκροτήματα;

Ως OMONOIA24.COM δεν πρόκειται να αλλάξουμε ούτε στάση, ούτε φιλοσοφία. Πιστοποιητικά Ομονοιατισμού δεν νομιμοποιείται κανένας να εκδίδει.

Συνεχίζουμε με περισσότερη όρεξη και κουράγιο την προσπάθεια, για να στηρίξουμε την ομάδα μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Πάμπου Χριστοδούλου και της νέας προσπάθειας που ξεκινά.

Συνεχίζουμε τον πόλεμο ενάντια στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο του τόπου. Ένα πόλεμο που μόνοι μας ξεκινήσαμε και μόνοι μας (σχεδόν) συνεχίζουμε. Και στο τέλος συνεχίζουμε να ακολουθούμε πιστά αλλά και να υπηρετούμε με σεβασμό το μεγάλο αυτό σωματείο που λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Τις ιδέες και τα ιδανικά του. Την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί, να εφαρμόσει ένα νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, χωρίς να καταφεύγει σε πρακτικές του παρελθόντος, τύπου εμπάργκο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά…       

Autoremarketing

Bet on Alfa