ΑρχικήΔΗΜΟΦΙΛΗΤο «εμπάργκο» και η αόρατη «απειλή» του OMONOIA24.COM

Το «εμπάργκο» και η αόρατη «απειλή» του OMONOIA24.COM

Γράψαμε πολλές φορές ότι οι διάφορες οπαδικές ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης δεν διοικούν το σωματείο.

Bet on Alfa

Το σωματείο διοικείται από το εκάστοτε Δ.Σ. Τα άτομα που αποτελούν το κάθε Δ.Σ. λαμβάνουν τις αποφάσεις. Η κάθε απόφαση αντικατοπτρίζει τόσο την συλλογική αλλά και ατομική αντίληψη, ικανότητα, νοοτροπία και επάρκεια του κάθε μέλους του Δ.Σ.

Η απόφαση για εμπάργκο στο OMONOIA24.COM δεν είναι ασφαλώς η πρώτη απόπειρα στοχοποίησης της σελίδας μας από τον καιρό της ίδρυσης αλλά η τρίτη.

Το OMONOIA24.COM από τον καιρό της ίδρυσης του δέχθηκε πολεμική από διάφορες κατευθύνσεις. Αρχικά θεωρήθηκε όργανο της διοίκησης Σεραφείμ, ακολούθως εχθρός της διοίκησης Σεραφείμ , μετά μας είπαν πρώην συμβουλιακούς που θέλουμε να επανέλθουμε στα διοικητικά, μας είπαν Ακελικούς, Αντιακελικούς, ΑντιΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και πάει λέγοντας. Δικαίωμα στο κάθε ένα να πιστεύει ό,τι θέλει.

Για εμάς αποφάσεις και ανακοινώσεις όπως αυτή είναι πιστοποιητικό ότι κάνουμε καλά την δουλειά μας. Αποτελούν απόδειξη ότι ενοχλούμε με τη κριτική μας διότι αυτή επαληθεύεται από τα αποτελέσματα και βρίσκει έρεισμα στο κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση το «εμπάργκο» για να έχει νόημα θα πρέπει προηγουμένως να υπήρχε μία άλλη κατάσταση πραγμάτων. Π.χ. να υπήρχε αποκλειστική πληροφόρηση για κάποια ζητήματα ή παραχώρηση ποδοσφαιριστών για συνεντεύξεις κ.λ.π. Το OMONOIA24.COM ουδέποτε ήταν ο προνομιακός συνομιλητής του νυν Δ.Σ. ούτε και του προηγουμένου. Συνεπώς το «εμπάργκο» πρακτικά δεν επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή. Αντίθετα, το νυν Δ.Σ. συντονισμένα και στοχευμένα προσπάθησε εξ’ αρχής να αποκλείσει την ιστοσελίδα μας από διάφορες πηγές πληροφόρησης εντός και εκτός του σωματείου. Αυτό παρά το ότι στηρίξαμε την νυν διοίκηση χωρίς πότε όμως ποτέ να γίνουμε απλοί χειροκροτητές.

Δυστυχώς, είναι καταφανές ότι η απόφαση περί «εμπάργκο» ελαύνεται από προσωπική πικρία συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. επειδή τους ασκήσαμε έντονη κριτική το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικά την εβδομάδα που πέρασε, κριτικάραμε την απόφαση του Δ.Σ. να μην εκπροσωπηθεί το σωματείο με μέλος του Δ.Σ. μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ και να αφήσει αυτή τη δουλειά στον Ανδρέα Δημητρίου. Αναδείξαμε επίσης το ζήτημα απομάκρυνσης του Χάρη Τύμβιου και τις αναρτήσεις που έγιναν στο facebook από το μέλος του Δ.Σ. Γιαννάκη Βενιζέλο και τον Χάρη Τύμβιο.

Αυτό που πρέπει να διερωτηθεί ο κάθε αναγνώστης είναι εάν στη πρώτη περίπτωση εύλογα ασκήθηκε αυτή η κριτική,  και στη δεύτερη εάν ήταν θέμα που έπρεπε να γνωρίζει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ έληξε με ακόμα μία ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο. Σηματοδότησε επίσης τον αποκλεισμό μας από την Ευρώπη μετά από 14 χρόνια και μετά από τραγικά αποτυχημένη χρονιά. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε κάποιος από το Δ.Σ. να βγει στο κόσμο να μιλήσει στο κόσμο λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του γεγονότος. Ουσιαστικά με αυτό τον αγώνα τέλειωνε η χρονιά άδοξα. Κριτικάραμε αυτή τη παράλειψη. Αναφερθήκαμε επίσης στο γεγονός ότι ο Ανδρέας Δημητρίου έγινε στόχος σχολίων από παράγοντες του ΑΠΟΕΛ. Σε απάντηση λάβαμε μία μακροσκελή επιστολή από τον υπεύθυνο επικοινωνίας με την απαίτηση να δημοσιευθεί. Δεν θα αναφέρουμε τι έγινε στο μεσοδιάστημα. Την δημοσιεύσαμε με τα σχόλια μας. Φαίνεται ότι αυτό ενόχλησε. Σημειώνουμε ότι σε άλλες περιπτώσεις το σωματείο μας πήρε  τηλέφωνο ζητώντας είτε να διαφοροποιηθεί μία είδηση, είτε και ακόμα να αφαιρεθεί. Ακόμα σε αρκετές περιπτώσεις μας ζητούσαν να προβάλουμε κάποια γεγονότα, όπως και από άλλα μέσα ενημέρωσης. Πάντοτε η ανταπόκριση μας ήταν θετική ακόμα και όταν αυτό ήταν ενάντια στην δεοντολογία. Σε αυτή τη περίπτωση το σωματείο επέλεξε την γραπτή επικοινωνία με μία επιστολή – τελεσίγραφο.

Για την περίπτωση απομάκρυνσης του Τύμβιου αναδημοσιεύσαμε αναρτήσεις του ιδίου και του μέλους του Δ.Σ. Γιαννάκη Βενιζέλου. Το ίδιο το μέλος του Δ.Σ πυροδότησε την ανάρτηση Τύμβιου. Αντί να απασχολήσει όλους ο τρόπος και οι λόγοι που απομακρύνθηκε ένας συνεργάτης του σωματείου, ενόχλησε επειδή προβάλαμε την ανάρτηση του ιδίου που καταγράφει την δική του εκδοχή των γεγονότων. Δηλαδή, δεν δικαιούται ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ να γνωρίζει τι είχε να πει ο Τύμβιος για την απομάκρυνση του όταν μάλιστα προκλήθηκε από μέλος του Δ.Σ.;

Σημειώνεται ότι την προηγουμένη είχαμε αναδημοσιεύσει το δεύτερο μέρος συνέντευξης του Κάρβερ στο Protathlima.com. Ο κ. Βενιζέλος στο facebook μας έγραψε επί λέξει τα εξής:

« Ρε φοβερά κοπέλια του Ομονοια 24 που είσαστε κρυμμένοι τόσο καιρό να προστατεύσετε το Carver ? Τώρα που δεν είναι προπονητής της ομάδας σας θυμηθήκατε τις αλήθειες που λέτε ότι λέει ;

Πόση υποκρισία πλέον

Τελικά η κυπρος είναι γεμάτη από φωστήρες εκ των υστέρων»

Απαντήσαμε στο κ. Βενιζέλο με 7 από τα άρθρα που δημοσιεύσαμε από τον Ιούνιο του 2016 για το project Νταμπίζα- Κάρβερ ζητώντας του να ανακαλέσει το χαρακτηρισμό για υποκρισία. Δεν το έκανε. Φαίνεται ούτε και αυτός μας το συγχώρησε…

Καλούμε επομένως το κάθε αναγνώστη να διαβάσει τα άρθρα μας και να κρίνει από μόνος του.

Το κύριο ζήτημα που τίθεται όμως είναι άλλο.

Το εμπάργκο στο OMONOIA24.COM δεν αποφασίστηκε επειδή δεν μετάδωσε σκόπιμα σωστά μία φάση ή τοποθετήθηκε σκόπιμα λάθος σε ένα πέναλτυ ή παραπληροφόρησε το κόσμο  όπως κάνει η εκπομπή του Πογιατζιή στο ΡΙΚ και το SUPER SPORT.

Αποφασίστηκε διότι τόλμησε να ασκήσει στοιχειοθετημένη κριτική. Αυτό λέει πολλά για την αντίληψη των ανθρώπων που έλαβαν αυτή την απόφαση περί δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης.

Το OMONOIA24.COM δεν είναι SUPERSPORT που ανήκει στο Σωκράτη Χάσικο,  ούτε ΡΙΚ που ελέγχεται από το ΔΗΣΥ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ΟΜΟΝΟΙΑ24.COM ήταν το πρώτο ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ site που έθεσε θέμα για την στάση του ΡΙΚ έναντι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατονομάζοντας τους υπευθύνους. Ήταν το πρώτο site που αρθρογράφησε για την παράγκα της ΚΟΠ, που ανέδειξε τον κυρίαρχο ρόλο του Γιώργου Κούμα, που ξεσκέπασε τη διαπλοκή στα τηλεοπτικά της  Cyta, που δημοσιογράφησε για την διαπλοκή που υπάρχει μεταξύ πολιτικής και ποδοσφαίρου και το πρώτο που ανέδειξε τους εξωτερικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει το σωματείο αλλά και το πόλεμο που δέχεται η αριστερά γενικότερα.

Το OMONOIA24.COM αποτελείται από ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ που από τα γεννοφάσκια τους ακολουθούν την ιδέα που λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑ, που μεγάλωσαν στις κερκίδες του Μακαρίου σταδίου και του ΓΣΠ, που είναι μέλη του σωματείου, που έχουν εισιτήρια διαρκείας, που συνείσφεραν σε αυτό το ένδοξο σωματείο όπως και χιλιάδες άλλοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ.

Αν λοιπόν κάποιοι αποφάσισαν – επειδή τους ασκήθηκε κριτική – ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την προσωρινή εξουσία που έχουν ως μέλη του Δ.Σ. για να βγάλουν μία απόφαση για να φιμώσουν ή να απαξιώσουν ή εν τέλει να κλείσουν (νομίζουν) την δεύτερη μεγαλύτερη ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚH ιστοσελίδα, τότε το πρόβλημα το έχουν οι ίδιοι όχι εμείς.

Αν κάποιοι ενοχλούνται διότι ενημερώνουμε τον κόσμο και διότι θέτουμε εύλογους προβληματισμούς τότε πρέπει να κάνουν πρώτα από όλα την αυτοκριτική τους.

Αν κάποιοι δεν αντέχουν την κριτική τότε δεν είναι ικανοί να συμμετέχουν στη διοίκηση του σωματείου.

Αν κάποιοι θέλουν να ελέγχουν την πληροφόρηση ή θέλουν ιστοσελίδες που να  τους κτυπούν παλαμάκια και να ταΐζουν τον κόσμο κουτόχορτο τότε ας μας έχουν στο black list.

Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά την αποστολή μας έχοντας κατά νου να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως εμείς τα καταλαβαίνουμε. 

Έχουμε γράψει πολλές φορές κάτι που ακράδαντα πιστεύουμε. Η ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ πιο πάνω από το εγώ του κάθε ενός από εμάς. Όταν το καταλάβουν αυτό όλοι τότε θα ησυχάσουν και δεν θα βλέπουν αόρατες απειλές παντού.

Autoremarketing

Bet on Alfa