ΑρχικήΔΗΜΟΦΙΛΗΦωτογραφικές προσφορές CYTA για τα τηλεοπτικά και στο βάθος......

Φωτογραφικές προσφορές CYTA για τα τηλεοπτικά και στο βάθος… ΑΑΑ

Ανοίγουμε ξανά πρώτοι ως OMONOIA24.COM το φάκελο προσφορών CYTA για τα τηλεοπτικά του ποδοσφαίρου. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Bet on Alfa

Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα που μας αφορά όλους αφού η CYTA είναι ημικρατικός οργανισμός και άρα ανήκει στο φορολογούμενο πολίτη. Θα έπρεπει ως ημικρατικός οργανισμός να ακολουθεί τους κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης αφού διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.

Δυστυχώς στο θέμα της παραγωγής τηλεοπτικών αγώνων κάθε άλλο παρά ισχύουν τα πιο πάνω.

Ερχόμαστε στο προκείμενο.

Την περασμένη εβδομάδα η CYTA ζήτησε την υποβολή προσφορών για την παραγωγή και μετάδοση των ποδοσφαρικών αγώνων της επόμενης χρονιάς.

Ο αριθμός διαγωνισμού είναι ο  AT.21/2017 και το θέμα: ‘Παροχή Υπηρεσιών Παραγωγής και Ζωντανής Μετάδοσης Αθλητικών Γεγονότων σε Κανονική Ευκρίνεια’. Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.

Διαβάζοντας τα έγγραφα των προσφορών διαπιστώνεται αλλαγή σε σχέση με την πρακτική της CYTA των προηγούμενων ετών.

Δηλαδή:

(1) Πηγή  προμήθειας.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν απαραίτητο να υπάρχει μία πηγή προμήθειας που να παρέχει το 100% του περιεχομένου, στο νέο διαγωνισμό απαιτείται μόνο μία. Στο παρελθόν μία εταιρεία μπορούσε να προσφοροδοτήσει είτε για το 50% των αγώνων,  είτε το 30% είτε το 20%. είτε για το 100%. Σαν αποτέλεσμα είχαμε πάνω από μία εταιρείες να κάνουν την παραγωγή π.χ. η ΑΑΑ του Γιώργου Κούμα, ο Antena και η CySports. Τώρα θα πρέπει να είναι μία μόνο εταιρεία.

(2) Η εταιρεία παραγωγής να έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα παραγωγής.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή στους όρους προσφοράς είναι ότι τώρα: 

” Ο επιτυχών Προσφοροδότης θα πρέπει να διαθέτει δυο (2) αυτοκίνητα παραγωγής ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να εξυπηρετήσει τη Cyta με δύο (2) Συνεργεία Εξωτερικών Μεταδόσεων-ΣΕΜ για δύο (2) ταυτόχρονες τηλεοπτικές παραγωγέ*. Ο Προσφοροδότης πρέπει να μπορεί να διαθέσει σε μεμονωμένες περιπτώσεις και τρίτο (3°) αυτοκίνητο παραγωγής…”

Μαντέψετε ποια εταιρεία διαθέτει 2 αυτοκίνητα παραγωγής στη Κύπρο;

 

 

Είναι φανερό ότι τίθεται τεράστιο ζήτημα για το τρόπο διαμόρφωσης των όρων της προσφοράς που φωτογραφίζει, όπως φαίνεται, την εταιρεία του Γιώργου Κούμα.

Εάν η ΑΑΑ πάρει τη προσφορά, τότε σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για επανασύσταση του ΚΟΠ TV,  δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται. Από αυτές τις εξελίξεις επηρεάστηκε αρνητικά και το σωματείο μας.

Το θέμα έχει και άλλες πτυχές για αυτό θα επανέλθουμε.

Autoremarketing

Bet on Alfa