ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣτρατηγικές συνεργασίες σε στέρεες βάσεις

Στρατηγικές συνεργασίες σε στέρεες βάσεις

Η χτεσινή ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με την PrimeTel μέχρι το 2024, αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη για το σωματείο μας, την φετινή σεζόν. Έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε μεταγραφή, από κάθε ενέργεια Μάρκετινγκ…

Bet on Alfa

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξασφάλισε την τηλεοπτική της στέγη για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει διασφαλίσει ένα τεράστιας σημασίας οικονομικό έσοδο, αλλά ταυτόχρονα και κάτι ακόμα μεγαλύτερο: Την οικονομική της ανεξαρτησία και την απαγκίστρωση της από ποδοσφαιρικά ή ακόμα και πολιτικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα η παρουσία της PrimeTel στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου, αποκλείει την ύπαρξη ‘’τηλεοπτικών μονοπωλίων’’ από τα γνωστά κέντρα, που λυμαίνονται εδώ και χρόνια το άθλημα.

Η πρώτη συμφωνία με την PrimeTel υπογράφηκε το 2010. Ήταν ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και τέθηκε σε εφαρμογή το 2013. Ήταν υπερδιπλάσιο σε αξία, από το προηγούμενο συμβόλαιο με την LTV και αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο που εξασφάλισε ποτέ ποδοσφαιρικό σωματείο, στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Με την PrimeTel η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να ‘ξεφορτωθεί’  την LTV, να αποκτήσει ένα αξιόπιστο και αμερόληπτο συνεργάτη στις τηλεοπτικές καλύψεις αλλά και ένα ξεχωριστό οικονομικό εταίρο, παρά τις φήμες και τα κουτσομπολιά.
Η PrimeTel, στήριξε την ΟΜΟΝΟΙΑ τις δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα την περίοδο της εγκατάλειψης του σωματείου από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου. Το δεύτερο συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2014, ήταν μικρότερο σε αξία (περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ), αλλά αντανακλούσε τις ιδιαιτερότητες της εποχής, ιδιαίτερα μετά τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικράτησαν στην Κύπρο, μετά τον Μάρτη του 2013.

Η χτεσινή ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της PrimeTel αποτελεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου επαφών, συζητήσεων, δημοσιευμάτων, αλλά και συμφωνιών που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αποτελεί ταυτόχρονα τρανή απόδειξη, ότι το σωματείο πρέπει να είναι σε θέση να φιλτράρει σωστά τα δεδομένα στην αγορά και να παίρνει ορθολογιστικές αποφάσεις, ζυγίζοντας πάντα όλα τα δεδομένα.   

Τα τηλεοπτικά συμβόλαια, αποτελούν σήμερα, την μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος για τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ λοιπόν, καλείται να αξιοποιήσει σωστά το σημαντικό αυτό έσοδο, για να εξέλθει από την οικονομική ασφυξία, κάτω από την οποία λειτουργεί. Μπορεί η απουσία προκαταβολής να μην λύνει το σημερινό πρόβλημα ρευστότητας.  Την ίδια όπως στιγμή, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει στα χέρια της μια σημαντική οικονομική συμφωνία, η οποία μπορεί να την βοηθήσει ουσιαστικά στην διαμόρφωση των πλάνων της, για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Η συμφωνία PrimeTel-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ανοίγει ταυτόχρονα τον χορό για τα νέα τηλεοπτικά συμβόλαια των υπόλοιπων σωματείων. Ήδη και η ΑΕΚ Λάρνακας φέρεται πολύ κοντά στην μετακίνηση της στην PrimeTel, την ίδια στιγμή που το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Απόλλωνα. Τα μικρότερα σωματεία είναι σε αναμονή εξελίξεων (και ταυτόχρονα στην πρίζα), την ίδια στιγμή που το Αποέλ και (προσφάτως) η Ανόρθωση, αναμένουν τις ενέργειες του βαθέως κράτους, για τα επόμενα τους βήματα…

Autoremarketing

Bet on Alfa