ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΤο ταλέντο από την Σωτήρα μεγάλωσε – Ειδικό αφιέρωμα...

Το ταλέντο από την Σωτήρα μεγάλωσε – Ειδικό αφιέρωμα του ΟΜΟΝΟΙΑ24 στον Δημήτρη Χριστοφή (Video)

Ο Δημήτρης φορώντας την φανέλα του Ονήσιλου Σωτήρας και μετέπειτα της ΕΝΠ έδειχνε στοιχεία στο γήπεδο που αποδείκνυαν ότι ξέρει πολλά καντάρια μπάλας και η μεταγραφή το σε μια μεγάλη ομάδα ήταν θέμα χρόνου.

Bet on Alfa

Κάτι που δεν άργησε να γίνει αφού την άνοιξη του  2008 έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ προσέφερε ένα ποσό κοντά στο 1εκ. ευρώ για να κάνει δικό της το μεγάλο ταλέντο από την Σωτήρα.

Κάτι που τελικά έγινε με τον Δημήτρη Χριστοφή να ντύνεται στα πράσινα και από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια να δείχνει ότι πρόκειται για μιας σπουδαίας πάστας ποδοσφαιριστή. Στην πρώτη του χρονικά αγωνιστική περίοδο  με την ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε σε 37 αγώνες πετυχαίνοντας και 11 γκολ.

Την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Χριστοφή έμελλε να πανηγυρίσει και το πρώτο πρωτάθλημα με την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αγωνίστηκε συνολικά σε 31 παιχνίδια και πέτυχε 1 γκολ. Από αυτή την χρονιά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την κίνηση του στον αγώνα απέναντι στο ΑΠΟΕΛ όπου με μια μαγική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος δεν αστόχησε, έκανε το 2-1 και άνοιξε τον δρόμο διάπλατα για την ΟΜΟΝΟΙΑ έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στις επόμενες δύο σεζόν η παρουσία του Δημήτρη Χριστοφή στην ΟΜΟΝΟΙΑ συνοδεύτηκε με την κατάκτηση δύο διαδοχικών κυπέλλων. Το 2010 – 2011 ο Δημήτρης Χριστοφή είχε συνολικά  17 συμμετοχές και πέτυχε 2 τέρματα ενώ το 2011 – 2012 μέτρησε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 7 τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2011 ο Δημήτρης Χριστοφή στον αγώνα απέναντι στην Ολλανδική ADO DE HAAG για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα τέρματα στην καριέρα του από απόσταση σχεδόν 30 μέτρων από την εστία!

Η σεζόν 2012 – 2013 έμελλε να είναι μια από αυτές που δεν θα ξεχάσει ποτέ ούτε ο ίδιος ο Δημήτρης ούτε ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η ομάδα μας είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού όσον αφορά τα οικονομικά της δεδομένα κάτι που είχε επηρεάσει άμεσα και την αγωνιστική της κατάσταση. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση μάζεψε σε λίγες μόνο ημέρες ένα ποσό κοντά στα 2εκ. ευρώ έτσι ώστε να κρατήσει όρθιο το Σωματείο.

Μετά από όλη αυτή την κατάθεση αγάπης από τον πράσινο λαό  την οποίαν έζησαν από πρώτο χέρι οι ποδοσφαιριστές, η ομάδα πήρε τα πάνω της και με μπροστάρη τον Δημήτρη Χριστοφή ο οποίος έκανε την καλύτερη του σεζόν με την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατάφερε να εξασφαλίσει την έξοδο της στην Ευρώπη. Ο Δημήτρης Χριστοφή αγωνίστηκε σε συνολικά 38 αγώνες και πέτυχε 8 τέρματα. Πλέον η μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού ήταν θέμα χρόνου αφού πολλοί σύλλογοι ενδιαφέρονταν να εντάξουν τον Τζίμη στο δυναμικό τους. Τελικά  τον Μάϊο του 2013 ανακοινώθηκε επίσημα η μετακίνηση του Δημήτρη στην Ελβετική Σιόν με την ΟΜΟΝΟΙΑ να βάζει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Ο Τζίμης πριν φύγει οριστικά από την ΟΜΟΝΟΙΑ έδωσε μια υπόσχεση. Ότι όταν και εφόσον επιστρέψει στην Κύπρο θα το κάνει ΜΟΝΟ για την ΟΜΟΝΟΙΑ και φρόντισε στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν απέναντι στην ΑΕΚ να μας χαρίσει μια ενέργεια που θα μας έκανε στην πορεία να αδημονούμε για την επιστροφή του αφού πέρασε κυριολεκτικά όλη την ομάδα της Λάρνακας παρόλο που  στο τέλος δεν κατάφερε να σκοράρει!

Στην Ελβετία και την Σιόν ο Δημήτρης Χριστοφή παρέμεινε για δύο χρόνια. Αγωνίστηκε σε 48 αγώνες και πέτυχε 4 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2015 ο Δημήτρης μαζί με την σύζυγο του Αντιγόνη είχαν πάρει την απόφαση για επιστροφή στην Κύπρο. Το ζεύγος Χριστοφή περίμενε το πρώτο του παιδί και θεωρούσαν πιο σωστό η γέννηση του μικρού να γίνει στην Κύπρο. Με το άκουσμα της είδησης ότι ο Δημήτρης ψάχνει τον επόμενο του ποδοσφαιρικό σταθμό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο οι προτάσεις από άλλες ομάδες έπεσαν σαν βροχή. Μάλιστα όπως δήλωσε πρόσφατα ο Μάνατζερ του Χριστοφή τότε το ΑΠΟΕΛ είχε προσφέρει στον Δημήτρη ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο το οποίο δύσκολα θα απέρριπτε όποιοσδηποτε άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο Τζίμης όμως το έκανε. Είπε όχι στο ΑΠΟΕΛ και τήρησε την υπόσχεση του που είχε δώσει δημόσια το 2013. Ο Δημήτρης Χριστοφή επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό και πάλι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου της ομάδας μας  μετά από αυτή την εξέλιξη δεν μπορούσε να κρυφτεί. Κατά την άφιξη του στην Κύπρο τον Δημήτρη περίμεναν εκατοντάδες φίλοι της ομάδας μας στο αεροδρόμιο για να του πουν το δικό τους ευχαριστώ γι’ αυτή του την επιλογή αλλά κυρίως για την υπόσχεση που κράτησε.

Την σεζόν 2015 – 2016 ο Τζίμης ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς και γι’ αυτό τον λόγο αγωνίστηκε μόλις σε 12 αγώνες πετυχαίνοντας 1 γκολ. Πέρσι στην τραγική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα μας σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, ο Τζίμης προσπάθησε μαζί με τον Ντάρμπισαϊαρ και τον Κατελάρη να κρατήσουν ψηλά την σημαία. Αγωνίστηκε σε 32 αγώνες και πέτυχε 9 γκολ σε μια “γεμάτη” χρονιά μετά από αρκετά χρόνια.

Φέτος τον Μάϊο ο Δημήτρης Χριστοφή πήρε την απόφαση να ανανέωσει το συμβόλαιο του με την ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το 2021. Μαζί με την υπογραφή του έβαλε και τον εαυτό του για πάντα στις καρδιές του πράσινου λαού. Σε μια περίοδο που τα πάντα στο ποδόσφαιρο εξαρτούνται από το χρήμα ο Δημήτρης Χριστοφή έκλεισε τα αυτιά του στις διάφορες σειρήνες που τον περιτριγύριζαν και έκανε αυτό που λίγοι εως και κανείς θα έκαναν.

Το ταλέντο από την Σωτήρα μεγάλωσε και σήμερα γιορτάζει τα 29α του γενέθια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ το 2008 του έδωσε μια τεράστια ευκαιρία και αυτός δεν το ξέχασε. Σεβόμενος πρώτα και κύρια τον κόσμο της ομάδας είναι ακόμα εδώ και θα είναι εδώ για πάρα πολλά χρόνια.

Η ιστοσελίδα μας εύχεται στον Δημήτρη χρόνια πολλά και πλέον ως αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είναι να την οδηγήσει και πάλι σε στιγμές δόξας όπως της αρμόζει.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa