ΑρχικήOFF THE RECORD51 σήμερα ο Ράουφμαν... Αφιέρωμα στο "κανόνι"! (pic+vid)

51 σήμερα ο Ράουφμαν… Αφιέρωμα στο “κανόνι”! (pic+vid)

Το μεγάλο κανόνι, ο τρελός Γερμανός μας, ο Μάρκος Ράινερ Ράουφμαν, σήμερα κλείνει τα 51 του χρόνια. Χρόνια πολλά Ράινερ με ένα μικρό αφιέρωμα από το ΟΜΟΝΟΙΑ24!

Bet on Alfa

Το τι έχει πετύχει ο Μάρκο Ράινερ Ράουφμαν από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο μέχρι και σήμερα το έχουμε δει , το έχουμε αναλύσει και το έχουμε μάθει ουκ ολίγες φορές.

Ο Ράουφμαν τα πρώτα του χρόνια στο ποδόσφαιρο τα έζησε στην Γερμανία και πραγματικά αξίζουν αναφοράς.

Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου και έζησε τα πρώτα του χρόνια σε μία μικρή πόλη της Γερμανίας κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, το Κλίβ. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από πέντε χρονών και μέχρι τα 16 του χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα της Siemens Amberg.

Στην ηλικία των 16 χρονών ο Ράουφμαν πηγαίνει στην Βαυαρική FC Amberg και μένει εκεί μέχρι το 1991 χωρίς όμως του δοθεί η ευκαιρία αφού δεν παίρνει καθόλου συμμετοχές.

Στη φωτογραφία της FC Amberg ίσως να βρίσκεται και ο Ράουφμαν (Λόγω κακή ποιότητας δεν μπορεί να διευκρινιστεί)

To 1991 κάνει τα πρώτα του βήματα σαν επαγγελματίας, αφού παίρνει μεταγραφη στην SpVgg Blau-Weiß 1890 η οποία αγωνίζεται στην β κατηγορία της Γερμανίας. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ράουφμαν αγωνίζεται στην θέση του δέξιου μπακ (ναι καλά ακούσατε) κι όμως καταφέρνει να σκοράρει 6 γκολ !

Την επόμενη χρονιά ο Ράινερ παραμένει στην β κατηγορία αλλά για χάρη μιας άλλης ομάδας, της SV Meppen. Εκεί παίρνει θέση ως επιθετικός πλέον και μέσα σε τρία χρόνια καταφέρνει να σκοράρει 37 γκολ σε 105 συμμέτοχες!

Η καλή του πορεία στην Meppen τον φέρνει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πατάει για πρώτη του φορά τα γρασίδια της Μπουντεσλίγκα. Το βάπτισμα του πυρός το παίρνει στις 12 Αυγούστου το 1995 με αντίπαλο την Καλσρούι σαν αλλαγή. Στην Άιντραχτ παίζει μόνο για ένα χρόνο και σε 25 συμμετοχές πετυχαίνει 4 γκολ

Ένα από τα γκολ του Ράουφμαν που πέτυχε κόντρα στην Ντότμουντ την περίοδο 1995-1996. Το γκολ στο 1:38

Ο Ράουφμαν δεν πείθει τελικά την Άιντραχτ και ταξιδεύει κοντά στην γενέτειρα του στην πόλη Bielefeld και στην ομάδα της Αρμίνια. Εκεί δεν του δίνετε σχεδόν καθόλου χρόνος συμμετοχής αφού αγωνίζεται μόνο σε τέσσερις αγώνες ενώ το Ιανουάριο δίνεται δανεικός στην Αυστριακή Λάσκ.

Για καλή μας τύχη η Αρμίνια δεν του ανανεώνει το συμβόλαιο και έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και στην Ομόνοια Λευκωσίας το 1997. Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως αν δεν χάσεις κάτι τότε δεν καταλαβαίνεις την αξία του, έτσι λοιπόν και ο Ράουφμαν στην Κύπρο καταφέρνει να αποδείξει στου Γερμανούς την αξία του σαν ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος πλέον στα δικά μας γήπεδα. Παίρνει πρωταθλήματα και κύπελλα με την Ομόνοια και αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας….η μάλλον και της δική του πλέον Εθνική ομάδας!

Πιο κάτω απολαύστε το αφιέρωμα που έγινε για τον Ράουφμαν με τίτλο “κατευθείαν το στόχο”:

Autoremarketing

Bet on Alfa