Bet on Alfa
ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΤα επιπρόσθετα μέτρα και η δική μας έκκληση!

Τα επιπρόσθετα μέτρα και η δική μας έκκληση!


Δεν είναι το καλύτερο μας, να αναγκαζόμαστε να αρθρογραφούμε για κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως διανύουμε ως Κύπρος μία κρίσιμη κατάσταση και δεν μπορούμε να μη βοηθήσουμε και εμείς από το δικό μας μετερίζι για το κοινό καλό.

Bet on Alfa

Ψες με προσοχή παρακολουθήσαμε το κρίσιμο διάγγελμα του Προέδρου. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να εντοπίσουμε παραλείψεις αλλά και λάθη που σίγουρα έγιναν από την κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Θα σταθούμε στα μέτρα που πάρθηκαν ούτως ώστε με τη σειρά μας να βοηθήσουμε τον κόσμο να τα κατανοήσει και να συμμορφωθεί πλήρως για το καλό ΟΛΩΝ:

  • Από την 1η πρωινή της 15ης Μαρτίου και για περίοδο 15 ημερών, σε πρώτη φάση, μπορούν να εισέρχονται στη Δημοκρατία οι πιο κάτω: 
    • Κύπριοι πολίτες. • Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία. • Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στη Δημοκρατία. • Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων. • Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων από τρίτες χώρες για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο. • Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
  • Όσον αφορά τα οδοφράγματα, θα επιτρέπεται μόνο για άτομα τα οποία εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες: • Κύπριοι πολίτες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. • Νόμιμα διαμένοντες στις ελεύθερες περιοχές. • Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.
  • Παρατείνεται η αναστολή φοίτησης στα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας μέχρι τη 10ή Απριλίου.

Ταυτόχρονα με τα πιο πάνω θα ισχύουν και όλα τα μέτρα που πάρθηκαν ήδη από πριν.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ24 καλούμε με τη σειρά μας τον κόσμο να δείξει την πρέπουσα σοβαρότητα. Η επιπολαιότητα ίσως κοστίσει ζωές. Δυστυχώς η εμπειρία από τις γειτονικές μας χώρες αλλά και τα κτυπητά λάθη που έγιναν στον τομέα της πρόληψης είναι αρκετά για να καταλάβουμε πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει με το παραμικρό λάθος αν δεν προστατεύσουμε πρώτα τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση τους γύρο μας. Χωρίς να θέλουμε να φανούμε ακραίοι εντούτοις θα τολμήσουμε να σας πούμε να περιορίσετε τις άσκοπες κινήσεις και στο μέτρο του δυνατού να κλειστούμε στα σπίτια μας. Ένας πολύ μικρός αριθμός κρουσμάτων μέσα σε ένα τόσο μικρό Κράτος όσο η Κύπρος είναι ικανά να διασπείρουν τον ιό παντού σε χρόνο μηδέν και στο τέλος να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς.

Προσωπική υγειηνή, καθαριότητα και απολύμανση ΠΡΕΠΕΙ να μπουν σε πρώτη μοίρα στα σπίτια μας. Επίσης οι κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας είναι ξεκάθαρες και θα τις πάρουμε ένα βήμα παρακάτω. Άτομο που παρουσιάζει κάποιο από τα συμπτώματα του ιού (πυρετός, βήχας, μυαλγία) καλείται σε αυτοπεριορισμό. Εφόσον αυτά τα συμπτώματα συνοδεύονται και από πρόσφατο ταξίδι σε όποιαδήποτε χώρα είτε επαφή με άτομα άλλων χωρών θεωρούμε επιτακτική και την κλήση στο 1420 είτε στο 1450 ούτως ώστε η υπηρεσία ασθενοφόρων να περάσει με ειδικά επανδρωμένο όχημα από το σπίτι μας και να μας πάρει δείγμα για εξέταση για τον ιό COVID-19. Σε καμία περίπτωση άτομο με συμπτώματα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φύγει από τον περιορισμό.

Ευχόμαστε να περάσει αυτή η δύσκολη στιγμή σύντομα και χωρίς θύματα. Είναι ίσως και η ευκαιρία να γυρίσουμε λίγο στη ζεστασιά της οικογένειας μας και να γίνουμε παραγωγικοί στο σπίτι. Μία βόλτα στο πάρκο, στη θάλασσα στον καθαρό αέρα. Θα το βρούμε ο καθένας αν το θελήσουμε. Προτιμότερο αυτό παρά να κλαίμε από τύψεις…

Autoremarketing

Bet on Alfa