Οh Zlatan, my Zlatan! (vid)

Στην 23η πρεμιέρα του, ο 39χρονος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν πιο παραγωγικός από ποτέ και με δύο δικά του γκολ «λύγισε» τη Μπολόνια (2-0) κι έβαλε με το δεξί τη Μίλαν στη νέα Serie A.

Bet on Alfa
Πήρε μέρος σε 22 διαφορετικά πρωταθλήματα. Πέρασε από ’90s, ’00s, ’10s κι έφτασε αισίως να παίζει στην τέταρτη ποδοσφαιρική του δεκαετία. Την καλύτερή του πρεμιέρα, όμως, την φύλαγε για την 23η σεζόν του, δώδεκα μέρες πριν κλείσει τα 39 του χρόνια. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν είχε σκοράρει ποτέ πάνω από μία φορά σε 1η αγωνιστική, αλλά το κάρφωσε κι αυτό το παράσημο στη στολή του, απόδειξη ότι δεν μεγαλώνει, απλά συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μαζί του η Μίλαν δεν έχει να φοβάται τίποτα, ούτε φυσικά απέναντι στη Μπολόνια του κραταιού Σίνισα Μιχαΐλοβιτς (2-0).

Οι Ροσονέρι προέρχονταν μετά την άνετη πρόκριση-πρόκληση στην Ιρλανδία απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς, στην οποία ο Σουηδός αστέρας είχε επιστρέψει στα ευρωπαϊκά γκολ με τη φανέλα τους μετά από οκτώ χρόνια.

Κόντρα στους Ροσομπλού, ο «Μπέντζαμιν Μπάτον» των Μιλανέζων φρόντισε να ανοίξει ξανά το σκορ και να απλοποιήσει τα πράγματα ενόψει της συνέχειας. Στο 35′, μετά την εξαιρετική σέντρα του Τεό Ερναντέζ, ο Ιμπραΐμοβιτς πήδηξε ψηλότερα από όλους και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ κι ο ίδιος λογαριασμό στο πρωτάθλημα για 23η σεζόν στη μεγαλειώδη καριέρα του.

Και ήταν ο ίδιος που έβαλε το ματς «για ύπνο». Πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ίμπρα ευστόχησε από την άσπρη βούλα, έκανε το 2-0 και έγραψε το 12ο γκολ του σε 16 πρεμιέρες στα Top-5 πρωταθλήματα.

Η αποβολή του Ντάικς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88′ έπαιξε ελάχιστο ρόλο στο τελικό σκορ, που σηματοδότησε το ιδανικό ξεκίνημα της φετινής Μίλαν του Στέφανο Πιόλι στη Serie A.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιάερ (71′ Ντουάρτε), Γκάμπια, Ερναντέζ, Κεσιέ (77′ Τονάλι), Μπενασέρ, Καστιγιέχο (35′ Σελεμέκερς), Τσαλχάνογλου (71′ Ντίαθ), Ρέμπιτς, Ιμπραΐμοβιτς

Μπολόνια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Σκορούπσκι, Ντε Σιλβέστρι, Τομιγιάσου, Ντανίλο, Ντάικς, Σόουτεν, Ορσολίνι (57′ Σανσόνε), Ντομίνγκες (56′ Μπάλντουρσον), Σοριάνο (80′ Σβάνμπεργκ), Μπαρόου, Παλάσιο (80′ Σανταντέρ)

Πηγή:Gazzetta.gr
Autoremarketing

Bet on Alfa