ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΔεχτό το rotation... μπερδεμένη διαχείριση (ανάλυση)

Δεχτό το rotation… μπερδεμένη διαχείριση (ανάλυση)

Είναι σχήμα οξύμωρο να μπαίνουμε στα προπονητικά χωράφια του τεχνικού επιτελείου που φέτος έγραψε ιστορία κάνοντας μία τεράστια υπέρβαση απέναντι σε ομάδες εκατομμυρίων για να είμαστε σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Είναι με λύπη αλλά κυρίως με αγάπη που κάποια πράματα που εντοπίζουμε πολύ χτυπητά αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε, όμως είναι για το κοινό καλό της ομάδας και κυρίως για να προλάβουμε καταστάσεις δυσάρεστες.

Bet on Alfa

Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση αυτής της τεράστιας αλλαγής που έφερε η πανδημία που θέλει παίκτες μηχανές για να αντέξουν. Πόσο μάλλον αυτή η μετάβαση, να είναι σε μία ομάδα που πρώτη φορά παίζει και Ευρώπη σε ομίλους.

Όλα αυτά τα κατανοούμε κόουτς, όπως και τη μεγάλη ανησυχία σου για την υγεία των παικτών και άρα το επιβεβλημένο rotation.

Δεν αναμένουμε η ομάδα σε παιχνίδια όπως αυτό με ΕΝΠ και με Ολυμπιακό να βγάλει μάτια (όπως θα απαιτούσαμε υπό άλλες συνθήκες). Εφόσον γνωρίζουμε πως μη έχοντας τίποτα να χάσουν τέτοιες ομάδες που προσπαθούν να κλέψουν κάτι από το παιχνίδι, στέκονται πολύ συμπαγείς αμυντικά, τότε είναι δεκτή και η τακτική του να το πάρουμε το σκορ ακόμη και με μισό μηδέν…

Που εντοπίζουμε το πρόβλημα όμως; Στη διαχείριση εντός αγώνα… Πως θα έρθει άραγε αυτό το πολυπόθητο γκολ;;; Η απάντηση είναι δυσκολεύοντας τον αντίπαλο στην άμυνα…Έγινε αυτό στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος; ΟΧΙ! μάλλον τους υποβοηθήσαμε κιόλας.

Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα από τον χθεσινό αγώνα στο Μακάρειο. Θα σταθούμε όμως στα πιο χτυπητά!

Ανδρόνικος Κακουλλής… Αναμένουμε ότι ο νεαρός φορ θα πιάσει τη μπάλα μόνος και θα κάνει ατομική ενέργεια για γκολ; Εφόσον κάτι τέτοιο δε θα γίνει τότε γιατί ήταν απελπιστικά μόνος σε όλη τη διάρκεια;  Πότε φάνηκε ότι ο Ανδρόνικος μπορούσε; Όταν απέκτησε ουσία η ΟΜΟΝΟΙΑ και στα δύο άκρα σε δύο φάσεις συγκεκριμένες και απελευθερώθηκε κάπως από τα στενά μαρκαρίσματα. Εδώ είναι που εντοπίζουμε και το δεύτερο χτυπητό λάθος διαχείρισης. Μπορεί ο Λοίζος να βοηθήσει στo δεξί φτερό; ΌΧΙ ο νεαρός έχει συγκεκριμένα ατού. Ταχύτητα ντρίπλα και εξαιρετική κάθετη! Χθες με τρεις κάθετες του Λοϊζου δημιουργήθηκαν ρήγματα (μία φάση στο πρώτο μέρος και δύο φάσεις στο δεύτερο). Οι δύο αυτές φάσεις που η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες ήταν όταν βρέθηκε τυχαία ο Ασάντε σε ρόλο δεξί εξτρέμ. Ο Ασάντε στα εξτρέμ είναι άλλος παίκτης! Δεν έχει κανένα χάρισμα δεκαριού. Έχει ταχύτητα και καταφέρνει εξαιρετικές παράλληλες μπαλιές. Ενώ δεν είχε περάσει αρκετή ώρα από εκείνες τις δύο μεγάλες φάσεις, ο Μπεργκ επιλέγει να ρίξει μέσα τον Παπουλή στη θέση Ασάντε (που έδειξε να μπορεί να κάνει τη ζημιά) αντί Λοΐζου, και πολύ απλά ο Λοΐζος εξαφανίζεται απελπιστικά και χωρίς δυνάμεις στα εξτρέμ και για το υπόλοιπο του αγώνα δεν πήρε ούτε πάσα. Τελευταίο αφήνουμε το Μαρίνο Τζιωνή που έκανε πολύ καλή εμφάνιση χθες! Ο μοναδικός παίκτης που μπορούσε να κάνει ατομική ενέργεια και να πάρει το παιχνίδι μόνος του ήταν αυτός. Βοήθησε όμως το πλάνο για να το κάνει; ΟΧΙ… το βραχυκύκλωμα Ασάντε, Λοΐζου δεξιά άναψε το πράσινο φως για να πιάσουν σβάρνα στην άμυνα τον Τζιωνή που έβγαζε μάτια.

Το να δεχτείς γκολ σε τέτοια ματς δεν είναι η συντέλεια του κόσμου φτάνει να πετύχεις και εσύ γκολ! Για να πετύχεις όμως πρέπει να φτάνεις στα αντίπαλα καρέ με αξιώσεις και η ΟΜΟΝΟΙΑ το έκανε πολύ ανορθόδοξα σήμερα λόγω ακριβώς μη έγκαιρης εσωτερικής σωστής διαχείρισης του αγώνα.

Τα «λόγια», του δεν κάνει για την ΟΜΟΝΟΙΑ ο ένας και ο άλλος δεν τα λογαριάζουμε καν! Ακόμα και αυτοί οι ένδεκα που έπαιζαν σε σχέση με την ποιότητα του κάθε Ολυμπιακού είναι πολύ καλύτεροι. Ή έστω έχουν πολύ πιο δυνατά ατού που αδυνατήσαμε τακτικά να τους τα βγάλουμε και σε αυτό είναι που πρέπει να επικεντρωθεί το τεχνικό επιτελείο μέχρι τουλάχιστον τη μεταγραφική Ιανουαρίου.

 

 

Autoremarketing

Bet on Alfa