Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της UEFA, ο φετινός κυπελλούχος Κύπρου θα ξεκινήσει πρώτος από τις κυπριακές ομάδες τις υποχρεώσεις του, αφού θα συμμετέχει στο Europa League και όχι στο Conference League όπως ίσχυσε π.χ. φέτος με την ΟΜΟΝΟΙΑ.
Ο Κυπελλούχος λοιπόν θα ξεκινήσει πολύ νωρίς, πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου, από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Σε περίπτωση αποκλεισμού σε οποιαδήποτε φάση, θα συνεχίσει στο Conference League, έχοντας ακόμα μία ευκαιρία για συμμετοχή σε ομίλους.
Όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια, εάν φτάσει μέχρι τα play off του Europa League (αποκλείοντας δηλαδή 3 αντιπάλους), θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference League.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κυπελλούχος θα ριχτεί στη μάχη ενόσω διεξάγεται και το EURO 2024 στη Γερμανία, αφού ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στις 14 Ιουλίου.







