ΑρχικήΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠΟΔΗΛΑΣΙΑΠοδηλασία: Δύο αθλητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε διεθνείς αγώνες!

Ποδηλασία: Δύο αθλητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε διεθνείς αγώνες!

Ενημέρωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδήλασίας:

Bet on Alfa

Η κυπριακή ποδηλασία στα… καλύτερα της!

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ «ΦΤΕΡΑ» ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τα τελευταία χρόνια η κυπριακή ποδηλασία έχει κάνει άλματα πρόοδου δείχνοντας πως η δουλειά της Ομοσπονδίας, των σωματείων και προπάντων των αθλητών μαζί με τους προπονητές τους έχει πιάσει τόπο.

Μεγάλη απόδειξη βέβαια η πρόκρισης της Εθνικής Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», με την Άντρη Χριστοφόρου να έχει αρχίσει ήδη την προετοιμασία της για να είναι πανέτοιμη για το καλοκαίρι.

Εκτός απ’ αυτό, υπάρχει και κάτι που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και αναφοράς. Συγκεκριμένα, υπάρχουν επτά αθλητές που αγωνίζονται σε ομάδα του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Ανδρέα Μιλτιάδη, Κωνσταντίνο Παυλίδη, Μπογκντάν Ζαμπελίνσκι, Χριστόδουλο Άχχα και Λάμπη Αθανασίου. Από τα κορίτσια, όπως ήταν λογικό η Άντρη Χριστοφόρου βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ομάδα του εξωτερικού, ενώ σ’ αυτή τη λίστα προστέθηκε και φέτος η Δήμητρα Κουκουμά.

ΑΝΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
Είναι η αθλήτρια η οποία συμμετέχει σε τρείς διαδοχικές Ολυμπιάδες. Τη χρονιά που μας πέρασε η Άντρη αγωνιζόταν στην World Tour ομάδα Human Powered Health, ενώ φέτος θα αγωνίζεται στην World Tour Roland Cycling. Το 2023 κατέκτησε τα πρωταθλήματα δρόμου αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης, ενώ ηγήθηκε της Εθνικής Γυναικών για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑ
Πρωταθλήτρια 2023 στη κατηγορία U23 στα αγωνίσματα δρόμου και ατομικής χρονομέτρησης. Κυπελλούχος στο αγώνισμα του δρόμου στις κατηγορίες Γυναικών. Για πρώτη φορά πέραν των συμμετοχών της με την Εθνική βγαίνει στο εξωτερικό και θα αγωνίζεται με την Continental ομάδα γυναικών Primeau Vélo Groupe Abadie.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Ο αθλητής ξεχωρίζει τόσο στα αγωνίσματα δρόμου όσο και στα αγωνίσματα ορεινής ποδηλασίας. Τη χρονιά που μας πέρασε ήταν μέλος της UCI Continental Team Java Kiwi Atlantico και της DMT Racing Team (ομάδα ορεινής ποδηλασίας). Φέτος μετακόμισε στην UCI Continental Team Terengganu Polygon. Το 2023 κατέκτησε τα πρωταθλήματα ατομικής χρονομέτρησης και ορεινής ποδηλασίας. Σε διεθνείς αγώνες με την Εθνική μας ομάδα κατέκτησε την φανέλα του King of the Mountains στον διεθνή γύρο Ελλάδας και την 2η θέση στη γενική κατάταξη στον διεθνή γύρο της Ρόδου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Έκανε τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό το 2022 αγωνιζόμενος στην ισπανική ομάδα FARTO στο κύπελλο ποδηλασίας δρόμου στην Ισπανία. Φέτος θα αγωνίζεται με την Continental ομάδα Novapor Speedbike. Είναι πρωταθλητής 2023 U23 στο αγώνισμα του δρόμου αντοχής και Κυπελλούχος στο αγώνισμα του δρόμου αντοχής στις κατηγορίες ανδρών και εδώ και τρία χρόνια μέλος της Εθνικής Ανδρών.

BOGDAN ZABELINSKIY
Είναι μόλις 18 ετών και βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Ανδρών. Κατάγεται από την Ρωσία με μητέρα και παππού Ολυμπιονίκες, αλλά κατάφερε πρόσφατα να πάρει κυπριακό διαβατήριο. Για την περσινή χρονιά αγωνιζόταν με την Βέλγικη ομάδα Cannibal B Victorious στην κατηγορία εφήβων και για την φετινή χρονιά στην Soudal–Quick-Step Devo Team.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΆΧΧΑΣ
Πρωταθλητής και κυπελλούχος εφήβων στα αγωνίσματα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας για το 2023. Συμμετείχε στους κοινοπολιτειακούς αγώνες Νέων 2023 κατακτώντας την 7η θέση στον δρόμο. Πρώτος του χρόνος στην κατηγορία ανδρών και πρώτος του χρόνος που θα αγωνίζεται στο εξωτερικό με την Continental ομάδα Bialini Gomola CCN.

ΛΑΜΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Είναι η δεύτερη του χρονιά στην κατηγορία εφήβων, καθώς πέρσι κατέγραψε αρκετές συμμετοχές στο Κύπελλο Ισπανίας αγωνιζόμενος σε ισπανική ομάδα. Για φέτος θα αγωνίζεται στην Ιταλική Rostese Cycling Team.

Autoremarketing

Bet on Alfa