ΑρχικήΑΚΑΔΗΜΙΕΣΟι αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού...

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024-25

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Κ-17 2024 – 2025.

Bet on Alfa

Η Κύπρος κληρώθηκε στον 11o όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, τη Σλοβακία και το Γιβραλτάρ.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Από φέτος έχει αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών του UEFA EURO U-17 και η τελική φάση που θα γίνει στην Κύπρο σε λίγες ημέρες (20 Μαΐου με 5 Ιουνίου), θα είναι η τελευταία με 16 ομάδες. Από το 2024 – 2025 η τελική φάση θα γίνει με οκτώ ομάδες.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο που κληρώθηκε σήμερα, συμμετείχαν 54 χώρες οι οποίες χωρίστηκαν σε 14 ομίλους (12 των τεσσάρων ομάδων και 2 των τριών ομάδων).

Όλες οι χώρες θα συνεχίσουν στο δεύτερο προκριματικό γύρο ο οποίος θα διεξαχθεί ως ακολούθως:

-Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των 14 ομίλων (28 στο σύνολο) θα συνεχίσουν στο δεύτερο προκριματικό γύρο στην Α’ Κατηγορία.

-Στην Α’ Κατηγορία, οι ομάδες θα χωριστούν σε επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων και οι επτά πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση. Στην τελική φάση έχει εξασφαλισμένη θέση η Αλβανία ως διοργανώτρια.

-Οι υπόλοιπες 26 ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η και στην 4η θέση των ομίλων του 1ου γύρου θα συνεχίσουν στο 2ο προκριματικό γύρο στη Β’ Κατηγορία. Θα χωριστούν σε επτά ομίλους των τεσσάρων ή των τριών ομάδων. Οι επτά ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση θα προαχθούν στην Α’ Κατηγορία για τη διοργάνωση 2025 – 2026.

Autoremarketing

Bet on Alfa