Bet on Alfa
ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠαραιτήθηκε ο Μπέργκ από την ΑΙΚ

Παραιτήθηκε ο Μπέργκ από την ΑΙΚ

Τέλος από την ΑΪΚ Στοκχόλμης ο Χένινγκ Μπεργκ, με την σουηδική ομάδα να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Νορβηγό προπονητή.

Bet on Alfa

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της ΑΪΚ, δεν αποκρύπτεται και ο λόγος, αφού σύμφωνα με αυτήν, ο Χένινγκ Μπεργκ, με δική του πρωτοβουλία, επέλεξε να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του προπονητή και ο λόγος είναι μια διαφωνία για το πώς ο σύλλογος επιθυμεί να εργαστεί στο μέλλον.

«Ο Μπεργκ καθοδήγησε την ΑΪΚ σε 35 αγώνες. Από την πρώτη μέρα, ο Χένινγκ Μπεργκ έχει δώσει το εκατό τοις εκατό για την ΑΪΚ. Διαθέτει μία εντυπωσιακή ικανότητα εργασίας και αφοσίωσης, είναι αυτά που θέλουμε να τονίσουμε ως βασικές πλευρές του. Η αποφασιστικότητά του είναι άλλο ένα δυνατό σημείο, αλλά και το σημείο που μας χωρίζει πλέον σήμερα. Οι διαφορετικές απόψεις μεταξύ της AΪK και του Χένινγκ σχετικά με το πώς ο σύλλογος πρέπει να εργαστεί για να είναι και πάλι κορυφαία ομάδα στο Allsvenskan και να προκριθεί στους αγώνες της UEFA, ήταν καθοριστικές για την αποχώρησή του. Ευχόμαστε στον Χένινγκ καλή τύχη στη συνέχιση της προπονητικής του καριέρας και θα δούμε ο ένας τον άλλον στο μέλλον», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ΑΪΚ Ποδοσφαίρου Τόμας Μπέρντσεν.

«Ήταν τιμή και υπέροχη εμπειρία να είμαι προπονητής στην ΑΪΚ την περασμένη χρονιά. Ήταν επίσης μεγάλες προκλήσεις και πολύ εκπαιδευτικό. Το καλοκαίρι του 2023 η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση και στόχος ήταν να κρατήσει τη θέση στην Allsvenskan. Μαζί τα καταφέραμε. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με το πώς η ομάδα των παικτών διαχειρίστηκε την πίεση μαζί και έμεινε συγκεντρωμένη μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Το 2024 ξεκίνησε καλά με καλά αποτελέσματα και ήμασταν μόνο μία διαδικασία των πέναλτι μακριά από έναν τελικό στο Κύπελλο Σουηδίας. Το ξεκίνημα της σειράς ήταν πολύ καλό σε αποτελέσματα με 14 πόντους στα πρώτα επτά παιχνίδια της σειράς. Την τελευταία περίοδο δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Όταν τώρα επιλέγω να φύγω από την ΑΪΚ, είναι επειδή πρόσφατα διαφωνήσαμε εσωτερικά για την πορεία προς τα εμπρός. Έχουμε διαφορετικές απόψεις για το παιχνίδι του ποδοσφαίρου και πώς μπορούμε να αναπτύξουμε καλύτερα την ομάδα και τους μεμονωμένους παίκτες», λέει ο Χένινγκ Μπεργκ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, το επιτελείο, τη διοίκηση και τη διοίκηση για τη συνεργασία και να ευχηθώ σε όλους στην ΑΪΚ καλή τύχη στο μέλλον. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπέροχους υποστηρικτές μας για την απίστευτη δέσμευση και υποστήριξή τους. Συνεισφέρουν πολύ στα αποτελέσματά μας και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στη “Friends Arena” είναι εξαιρετικά καλή», καταλήγει

«Η ΑΪΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Χένινγκ για τις προσπάθειές του στον σύλλογο, πάνω απ’ όλα συνέβαλε σημαντικά στην εξασφάλιση της θέσης στην Allsvenskan το 2023. Η ανδρική ομάδα θα συγκεντρωθεί ξανά για κοινή προπόνηση στις 18 Ιουνίου 2024 και η ΑΪΚ θα επιστρέψει με πληροφορίες για τον επερχόμενο προπονητή», σημειώνεται από τη σουηδική ομάδα και καταληκτικά γίνεται αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό του ως παίκτης και προπονητής, υ[ενθυμίζοντας και τα κατορθώματά του στην Κύπρο με Ομόνοια και Πάφο.

Autoremarketing

Bet on Alfa