Bet on Alfa
ΑρχικήEURO 2024Με το δεξί η Ισπανία "καθάρισε" από το ημίχρονο

Με το δεξί η Ισπανία “καθάρισε” από το ημίχρονο

Εξαιρετική αρχή για την Ισπανία στο Euro2024 η οποία νίκησε με 3-0 την Κροατία, στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του β΄ ομίλου. Σκόρερ οι Μοράτα στο 29′, Ρουίθ στο 32′ και Καρβαχάλ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Oι Ισπανοί ήταν αποτελεσματικοί στο α’ ημίχρονο αφού αξιοποίησαν σχεδόν όλες τις ευκαιρίες τους σε γκολ και πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων.
Η Κροατία προσπάθησε ν’ αντιδράσει μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε στο 29′ με σουτ του Μοράτα και όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά τρία λεπτά αργότερα δέχθηκε και 2ο γκολ με τον Ρουίθ, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της. 
Η Κροατία στη συνέχεια κατέγραψε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Μπρόζοβιτς και Γκβάρντιολ αντίστοιχα, για να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου δέχθηκε και 3ο γκολ με πλασέ του Καρβαχάλ.

Στην επανάληψη, η Ισπανία διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα, παρά τις όποιες προυποθέσεις των Κροατών, για γκολ που θα τους έβαζαν πάλι στο παιχνίδι.
Στο 78′ η Κροατία κέρδισε πέναλτι για παράβαση στον Πέτκοβιτς το οποίο εκτέλεσε ο ίδιο. Αρχικά ο Σιμόν έδιωξε τη μπάλα, όμως, ο Πέρισιτς στη συνέχεια σκόραρε με πλασέ γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τη βοήθεια του VAR.
Το 3-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή και την Ισπανία να θέτει τις βάσεις, για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος στη Γερμανία.
Η Κροατία είναι αναγκασμένη να ψάξει βαθμούς στα επόμενα δύο παιχνίδια για τη φάση των ομίλων με Ιταλία και Αλβανία, ώστε να ελπίζει σε πρόκριση στους “16”.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59′ Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86′ Θουμπιμέντι), Γιαμάλ (86′ Τόρες), Γουίλιαμ (68′ Μερίνο), Μοράτα (68′ Οϊαρθάμπαλ).

Στον πάγκο οι Ράγια, Ρεμίρο, Βιβιάν, Μερίνο, Χοσέλου,Γκριμάλδο, Λαπόρτ, Μπαένα, Νάβας, Λόπεθ, Πέρεθ.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65′ Πάσαλιτς), Κόβασιτς (65′ Σούσιτς), Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς, Μπούντιμιρ (56′ Πέρισιτς).

Στον πάγκο οι Λάμπροβιτς, Ιβούσιτς, Έρλιτς, Βλάσιτς, Μάριο Πάσαλιτς, Πέτκοβιτς, Ιβανούσετς, Σόσα, Πιάτσα, Βίντα, Γιουράνοβιτς, Μπατούρινα.


Bet on Alfa