Bet on Alfa
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤι στόπερ θέλει τελικά η OMONOIA; - Του Γιώργου...

Τι στόπερ θέλει τελικά η OMONOIA; – Του Γιώργου Νικολάου

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.protathlima.com:

Bet on Alfa

Μια συζήτηση που όπως και να το κάνουμε έχει γίνει αρκετές φορές μεταξύ Ομονοιατών και αξίζει μιας μικρής ανάλυσης.

Οι πράσινοι μετά την αποχώρηση του Μίλετιτς, έμειναν με 3 κεντρικούς αμυντικούς( + οι νεαροί). Να θυμίσουμε πως ο Σέρβος έφυγε με ένα καλό συμβόλαιο και ενώ όταν ερχόταν στην Κύπρο προ διετίας λογαριαζόταν για εντεκαδάτη λύση.

Στο ρόστερ είναι ο Λανγκ, ο οποίος και αυτός έχει ένα καλό συμβόλαιο, είναι διεθνής με την Ουγγαρία, έχει… βιογραφικό για εντεκάδατη επιλογή, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια στην Ομόνοια μένει στην μετριότητα.

Οι άλλες δυο επιλογές είναι ο Κουλιμπαλί και ο Νικόλας Παναγιώτου. Ο πρώτος αν και ξεκίνησε στραβά, κέρδισε μετά τις εντυπώσεις και δικαιωματικά θεωρείτε εντεκαδάτος, ενώ ο Νικόλας κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Τώρα πάμε και στο ζουμί της υπόθεσης.

Η Ομόνοια έχει 3 στόπερ και ψάχνει τον 4ο που θα τους πλαισιώσει.

Ανάλογα με την ιεραρχία που υπολογίζει τους στόπερ την νέα σεζόν θα κριθεί και το προφίλ του παίκτη που θα έρθει.
Για να το κάνω πιο απλό.

Αν ο Κουλιμπαλί με τον Παναγιώτου λογαριάζονται ως οι δυο εντεκαδάτοι και ο Λανγκ ο… 3ος που θα τους “βάλει πίεση”, τότε δεν θα φέρουν παίκτη με ψηλό συμβόλαιο για να είναι λύση πάγκου. Αυτό το λέει και η λογική. Θα φέρουν ένα παίκτη που να… ξέρει την σειρά του στην ιεραρχία. Λύση πάγκου που λέμε.

Αν τώρα θέλουν κάτι καλύτερο στην άμυνα, τότε ναι, θα φέρουν ένα παίκτη με τέτοια στοιχεία που θα δείχνει ότι μπορεί να παλέψει και να… βάλει στον πάγκο ένα εκ των βασικών.

Τώρα κάπου εδώ στην εξίσωση μπαίνει και η περίπτωση Λανγκ.
Μπορεί η Ομόνοια να φέρει ένα παίκτη εντεκαδάτο με ψηλό συμβόλαιο και να έχει αυτή την τετράδα αμυντικών; Ποιος θα είναι ο… 4ος στόπερ ιεραρχικά; Θα μπορεί να το αντέξει ο ίδιος;

Αν τώρα ο Λανγκ έχει και πάλι τάσεις φυγής, τότε ναι, η Ομόνοια θα αποκτήσει σίγουρα παίκτη που θα μπορεί να παλέψει για την εντεκάδα και ενδεχομένως να φέρει και ένα μικρό στόπερ (πχ καταλόγου Β) για 4η επιλογή. Μην ξεχνάτε πως οι πράσινοι έχουν ήδη γεμάτες 14 απο τις 17 θέσεις ξένων.

Για να μην το ζαλίζουμε και πολύ. Τα πράγματα είναι απλά. Ανάλογα με το τι στόπερ θα φέρουν οι πράσινοι ίσως να δείξει και το πως βλέπουν τα πράγματα στην ιεραρχία των στόπερ.

Προσωπικά θεωρώ πως αν έρθει ένας παίκτης με προφίλ εντεκαδάτου, τότε στο δικό μου μυαλό αυτό θα δείχνει κάτι για τον Λανγκ. Αν όμως τελικά έρθει π.χ ένας νεαρός, καταλόγου Β΄, τότε απλοποιούνται τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα γίνει άλλη κίνηση στην συνέχεια.

Οι συζητήσεις των φίλων της Ομόνοιας είναι αρκετές και ο καθένας έχει την άποψη του. Προσωπικά θεωρώ ότι ναι η Ομόνοια θέλει ένα στόπερ που θα μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο. Άρα να έρθει ένας στόπερ με προφίλ για βασικός. Αν όμως οι Νταμπράουσκας και Αναστασίου θεωρούν ότι το δίδυμο Κουλιμπαλί-Παναγιώτου είναι ιδανικό και ο Λανγκ μια επιλογή που μπορεί να βάλει πίεση, τότε θα πάνε σε μια λύση… πάγκου.

Προσέξτε, το νεαρός δεν σημαίνει απαραίτητα και παγκίτης ή λιγότερο ποιοτικός. Για παράδειγμα η περίπτωση του Κριστ Μακόσο που απασχολεί την Ομόνοια. Είναι 20 ετών, αλλά το βιογραφικό του μόνο παίκτη για… 4η επιλογή δεν είναι.

Στο ακουστικό μας για απαντήσεις λοιπόν.

Γιώργος Νικολάου

Autoremarketing

Bet on Alfa