Bet on Alfa
ΑρχικήEURO 2024Της έκανε την ζημιά η Πολωνία...

Της έκανε την ζημιά η Πολωνία…

POWERED BY

Η αποκλεισμένη Πολωνία έκανε την ζημιά στην Γαλλία και με το 1-1 την άφησε στην δεύτερη θέση του ομίλου!

Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Πολωνία, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό (1-1). Το σκορ διαμορφώθηκε από τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Εμπαπέ στο 56′ και του Λεβαντόβσκι στο 79ο λεπτό.

Οι μπλε ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν με κύριο εκφραστή τον Κιλιάν Εμπαπέ που είχε στο σύνολο πέντε. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ωστόσο μπόρεσε να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 56′, στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντεμπελέ από τον Κίβιορ.

Οι Πολωνοί έγιναν ελάχιστα απειλητικοί και είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Λεβαντόβσκι στο 34′ που ξύρισε το δοκάρι της Γαλλίας. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο βρήκαν το γκολ και αυτοί με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι που κέρδισε ο Σβιντέρσκι σε μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεβαντόβσκι, ο Μενιάν του έπιασε το πρώτο αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη. Στη δεύτερη απόπειρα ο φορ της Μπαρτσελόνα ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσια.

Οι μπλε τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς, η Αυστρία που νίκησε την Ολλανδία τερμάτισε εκείνη πρώτη στον όμιλο και η Ολλανδία τρίτη. Οι οράνιε είχαν κλείσει από χθες θέση στους “16” του Euro 2024.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Μπαρκολά, Εμπαπέ.

Πολωνία: Σκορούπσκι, Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντναρέκ, Ζαλέβσκι, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Μόντερ, Σιμάνσκι, Ουρμπάνσκι, Λεβαντόβσκι.