Bet on Alfa
ΑρχικήEURO 2024Δεν αρκούσε η προσπάθεια της Αλβανίας...

Δεν αρκούσε η προσπάθεια της Αλβανίας…

POWERED BY

Η Αλβανία έκανε το παν για το αποτέλεσμα, αλλά η Ισπανία των πολλών αλλαγών νίκησε με 1-0 με σκόρερ τον Φεράν Τόρες και περιμένει αντίπαλο στους «16».

Η Ισπανία νίκησε 1-0 την Αλβανία και πέρασε χωρίς απώλεια ή παθητικό στους «16» του Euro περιμένοντας τον αντίπαλό της, ενώ ξεκούρασε και τους βασικούς παίκτες της για την πιο δύσκολη συνέχεια. Η Αλβανία δεν απάντησε στο γρήγορο γκολ του Φεράν Τόρες, είχε αντίπαλο τον έτοιμο Ράγια και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Με δέκα αλλαγές άρχισε η Ισπανία τον αγώνα στο Ντίσελντορφ σε σχέση με το προηγούμενο ματς καθώς μόνο ο Λαπόρτ ήταν στην ενδεκάδα, ενώ για την Αλβανία που είχε χιλιάδες φίλους της μέσα και έκω από το γήπεδο, ο Χισάι έμεινε εκτός για να πάρει τη θέση του ο Μπάλιου.
Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 12′ για την Ισπανία με τον Στρακόσα να αποκρούει την κεφαλιά του Μερίνο μετά τη σέντρα του Χεσούς Νάβας, ο οποίος ήταν γεμάτος όρεξη αν και έγινε στα 39 σχεδόν χρόνια του ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής.

Και στο13′ έγινε το 1-0 με πλασέ του Φεράν Τόρες από ασίστ του Όλμο κι αφού είχε προηγηθεί έξοχη μπαλιά του Λαπόρτ. Η Ισπανία διατήρησε άνετα τον έλεγχο, είχε φάσεις με Όλμο και Φεράν Τόρες για ένα δεύτερο γκολ, ενώ η Αλβανία που δεν απειλούσε, έκανε την πρώτη φάση της σε σουτ του Ασλάνι που έδιωξε δύσκολα ο Ράγια στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Ο Χοσέλου είχε ευκαιρία στο 47′ για ένα δεύτερο γκολ, με την εικόνα της αναμέτρησης να μη διαφοροποιείται ούτε όταν οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στο άλλο παιχνίδι. Όμως στο 64′ η Αλβανία είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Ράγια απέκρουσε το σουτ του Μπρόγια μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λάτσι. Ένα σουτ του Ασλάνι στο 77′ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ράγια, με την Αλβανία να κάνει ό,τι μπορεί για να ξαναμπεί στο κόλπο. O Μπρόγια στις καθυστερήσεις και πάλι δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Ράγια και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσα, Μπάλιου, Τζισμίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Ασάνι (81′ Μούτσι), Λάτσι (70′ Μπερίσα), Μπαϊράμι (70’Χότζα), Μανάι (59′ Μπρόγια)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ράγια, Νάβας, Λαπόρτ (46′ Λε Νορμάντ), Βιβιάν, Γκριμάλντο, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Όλμο (84′ Μπαένα), Φεράν Τόρες (72′ Γιαμάλ), Ογιαρθάμπαλ (61′ Φερμίν Λόπεθ), Χοσέλου (72′ Μοράτα)

ΟΜΙΛΟΣ: Β΄ΟΜΙΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ: Merkur Spiel-Arena, Ντίσελντορφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)