Bet on Alfa
ΑρχικήEURO 2024Επτάψυχη Ιταλία, τέζαρε τους Κροάτες στο 90+8′

Επτάψυχη Ιταλία, τέζαρε τους Κροάτες στο 90+8′

POWERED BY

Ισόπαλο 1-1 έληξε ο αγώνας μεταξύ Κροατίας και Ιταλίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Euro 2024, με την ομάδα του Σπαλέτι να εξασφαλίζει την πρόκριση στους “16” του Ευρωπαικού πρωταθλήματος.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την αμυντική λειτουργίας τους με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δίνουν αρκετές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η Κροατία που είχε την κατοχή, μπήκε πολύ δυνατά και κατέγραψε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 5′ με το μακρινό σουτ του Σούτσιτς αλλά ο Ντοναρούμα απογειώθηκε κι έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Μετά το 20′ η Ιταλία ανέβασε περισσότερο την απόδοση της και δημιούργησε τις προυποθέσεις με τον Ρετέγκι. Ο Μπαστόνι είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 27′ με κεφαλιά μετά την σέντρα του Μπαρέλα από δεξιά αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, η Κροατία κατάφερε να προηγηθεί στο 55′ με κοντινό πλασέ του Μόντριτς με τον διεθνή άσο δευτερόλεπτά νωρίτερα ν’ αστοχεί σε πέναλτι.

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα η Ιταλία ισοφάρισε σε 1-1 με φαλτσαριστό σουτ του Τζακάνι, μετά την πάσα του Καλαφιόρι.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή έστειλε την Ιταλία στους “16” της διοργάνωσης αφού τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου με τέσσερεις βαθμούς, πίσω από την Ισπανία, ενώ η Κροατία έμεινε στην 3η θέση και τους δύο βαθμούς.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πάσαλιτς, Σούτσιτς, Κράμαριτς

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντάρμιαν, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Πελεγκρίνι, Ρασπαντόρι, Ντιμάρκο, Ρετέγκι