Bet on Alfa
ΑρχικήEURO 2024Πρώτος σκόρερ του EURO 2024 τα αυτόγκολ!

Πρώτος σκόρερ του EURO 2024 τα αυτόγκολ!

POWERED BY

Ήταν 16 Ιουνίου του 1976 όταν ο Αντόν Οντρούς, ως παίκτης της Τσεχοσλοβακίας, πέτυχε το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία του Euro. Σήμερα, 48 χρόνια μετά, η φάση ομίλων της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2024 ολοκληρώθηκε και τα τέρματα στη… λάθος εστία είναι ήδη 7, αποτελώντας τον άτυπο πρώτο σκόρερ του τουρνουά!
Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όταν ο Αντόνιο Ρίντιγκερ πέτυχε το μόνο γκολ της… Σκωτίας στη νίκη της Γερμανίας με 5-1. Ακολούθησε το αυτογκόλ του Μαξιμίλιαν Βέμπερ της Αυστρίας, που διαμόρφωσε τη νίκη της Γαλλίας με σκορ 1-0, ενώ στη συνέχεια σκόραραν στη λάθος εστία ο Ρόμπιν Χράνατς της Τσεχίας, ο Κλάους Γκιασούλα της Αλβανίας, ο Ρικάρντο Καλαφιόρι της Ιταλίας, ο Σαμέτ Ακαϊντίν της Τουρκίας και ο Ντονιέλ Μάλεν της Ολλανδίας.
Αυτό που είναι χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι η ραγδαία αύξηση των αυτογκόλ όσο περνούν τα χρόνια στα Euro. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο εμφανές παρακάτω, όπου θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τη στατιστική σύγκριση σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά και να διερευνήσουμε τους λόγους που οι (αισθητά ικανότεροι πλέον) αμυντικοί σκοράρουν συχνότερα στη λάθος εστία σε σχέση με παλιά!