Bet on Alfa
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΕΤΣΙ κουμπώνουν οι μεταγραφές στο πλάνο του Νταμπράουσκας -...

ΕΤΣΙ κουμπώνουν οι μεταγραφές στο πλάνο του Νταμπράουσκας – Του Γιώργου Νικόλαου

Αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του αθλητοκογράφου Γιώργου Νικολάου της ιστοσελίδας www.protathlima.com:

Bet on Alfa

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου, ο Νταμπράουσκας απάντησε με λίγα λόγια πως θέλει μια επιθετική ομάδα, με πρωτοβουλία κινήσεων και στην συνέχεια πρόσθεσε πως οι παίκτες που ψάχνει μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά να είναι τέτοιοι που μπορούν να εξυπηρετήσουν το πλάνο του.

Αν συνδυάσουμε τις δυο αυτές απαντήσεις, αντιλαμβανόμαστε πως θέλει παίκτες με αντοχές, ταχύτητα, εκρηκτικότητα και να είναι έτοιμοι να επιτεθούν με… ορμή.

Καθόλου τυχαίες οι επιλογές των παικτών που ήρθαν μέχρι στιγμής. Ειδικά για τους Μασούρα και Ντιουνκού που ξέρουμε καλύτερα, είναι ξεκάθαρο πως αυτά τα στοιχεία ξεχωρίζουν στο παιχνίδι τους. Δεν έχουμε αμφιβολία πως αυτά τα στοιχεία τα έχει διακρίνει και στους Μάριτς-Εβάντρο.

Φαίνεται πως το τριφύλλι κινείται με μεθοδικότητα στο μεταγραφικό παζάρι, έχοντας συγκεκριμένο πλάνο ως προς την εξεύρεση παικτών και αυτό είναι πολύ θετικό. Δεν ψάχνουν παίκτες για να τους βάλουν στο πλάνο, αλλά παίκτες που είναι ήδη έτοιμοι για να μπουν στο πλάνο και να κουμπώσουν πάνω του.

Και μια μικρή σημείωση. Όταν ακούσαμε τον Ντιουνκού να απαντάει για την θέση του, είπε φουλ μπακ. Ας μην ξεχνάμε πως και ο Χαμάς από απέναντι μπορεί να ανταποκριθεί ως φουλ μπακ. Σαφώς και αυτό κάνει πιο ευέλικτο τον Νταμπράουσκας που όποτε θελήσει θα μπορεί να παίζει και με αυτό τον σχηματισμό αν και η ομάδα κτίζεται για να παίζει με 4-άδα πίσω.

Autoremarketing

Bet on Alfa