ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑντωνίου για ΚΟΠ: «Δεν αφήνουν την Πολιτεία να δράσει...

Αντωνίου για ΚΟΠ: «Δεν αφήνουν την Πολιτεία να δράσει αποτελεσματικά – Κάποιοι κωφεύουν»

Θλίψη για όσα έγιναν στο «Αλφαμέγα» αλλά και το θέμα επίρριψης ευθυνών εξέφρασε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου. Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση ανέφερε ότι από την προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά είχαν ζητήσει μέτρα, όταν είχε τραυματιστεί παιδάκι στο ίδιο γήπεδο.

«Υπήρξαν αντιδράσεις από παντού, από αριστερά μέχρι άκρα δεξιά και είχαμε κατηγορηθεί για φασιστικές νοοτροπίες» είπε. Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στις ευθύνες της ΚΟΠ τις οποίες χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων προβληματικό το αυτοδιοίκητο.

«Δεν αφήνουν την πολιτεία να δράσει με τρόπο αποτελεσματικό. Εγκαίρως προειδοποιήσαμε για πληροφορίες που καθιστούσαν υψηλού κινδύνου το παιχνίδι σε συνδυασμό με την πορεία. Το Υπ. Δικαιοσύνης είχε ζητήσει κάποια μέτρα, εκ του αποτελέσματος όσα έγιναν δεν ήταν αποτελεσματικά και φτάσαμε στα επεισόδια».

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν είναι άμοιρες ευθυνών ούτε εκτελεστική εξουσία, ούτε αστυνομία. «Το λέω με πόνο ψυχής, κάποια παιδιά πηγαίνουν στο γήπεδο για να προκαλέσουν επεισόδια, είναι μια πραγματικότητα. Θα μπορούσε η Ομοσπονδία να μετακινήσει τον αγώνα, να αλλάξει μέρα ή ώρα, να απαγορεύσει μετακίνηση φιλάθλων» είπε.

Σε ό,τι αφορά στο τι πρέπει να γίνει, ο κ. Αντωνίου τόνισε πως πρέπει να το δούμε συνδυαστικά, να πάρουμε μέτρα αποτελεσματικά. «Η Αστυνομία δεν διαθέτει τόσο μεγάλο αριθμό μελών ώστε να επιβάλει την τάξη, το έχει πει ότι δεν μπορεί κάθε σαββατοκύριακο να διαθέτει 300 αστυνομικούς για ένα αγώνα. Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το κράτος, μόνο την Αστυνομία ή μόνο την ΚΟΠ, είναι κοινωνικό πρόβλημα, λειτουργούν κάποιοι σύνδεσμοι που είναι εκκολαπτήρια εγκλήματος», είπε.

«Το κράτος πήρε πρόταση προ μηνών και δυστυχώς κάποιοι κωφεύουν. Αυτά τα παιδιά για να υπηρετούν τις στοχεύσεις τους. Δεν πρέπει να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, είναι της γειτονιάς μας, της κοινότητας, της οικογένειας μας», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα Αρχηγού, αφού στην παρουσία του απέτυχε το πλάνο, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως έχει ζητηθεί έκθεση για να διαπιστωθούν τυχόν κενά και ελλείψεις. «Θα ήταν λάθος να εστιάσουμε την προσοχή μας και να επιρρίψουμε ευθύνη σε ένα παράγοντα», υπογράμμισε.

Πηγή: sport-fm.com.cy

Autoremarketing