ΑρχικήOFF THE RECORDΟρίστηκαν μόνο Κύπριοι διαιτητές στην 35η αγωνιστική

Ορίστηκαν μόνο Κύπριοι διαιτητές στην 35η αγωνιστική

Στην 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας, όλοι οι διαιτητές που ορίστηκαν για να διευθύνουν τους αγώνες προέρχονται από την Κύπρο. Δεν ορίστηκε κανένας ξένος διαιτητής, γεγονός που προκαλεί εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς την πρακτική που ακολουθήθηκε σε προηγούμενες κρίσιμες αγωνιστικές.

Ο λόγος πίσω από αυτή την επιλογή είναι ότι στο πρώτο γκρουπ, όπου μετέχουν οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, οι αναμετρήσεις της συγκεκριμένης αγωνιστικής θεωρούνται πλέον αδιάφορες βαθμολογικά. Οι περισσότερες θέσεις έχουν ξεκαθαρίσει, με αποτέλεσμα η ανάγκη για παρουσία ξένων διαιτητών, που συνήθως καλούνται για λόγους μεγαλύτερης ουδετερότητας και αξιοπιστίας, να μην θεωρείται επιτακτική.

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι η ΚΟΠ προσαρμόζει τις επιλογές της ανάλογα με τη σημασία των αγώνων, ενώ ταυτόχρονα δίνει ευκαιρίες στους Κύπριους διαιτητές να πάρουν εμπειρίες, χωρίς την πίεση αγώνων που κρίνουν τίτλους ή σωτηρίες. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στις τελευταίες αγωνιστικές και, φυσικά, στο κύπελλο, όπου η διαιτησία αναμένεται να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο.

Autoremarketing