Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Πολωνία, εκεί όπου επιχειρείται το «χτίσιμο» ενόψει της νέας σεζόν. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα μπορέσει όχι απλώς να διεκδικήσει, αλλά να κατακτήσει τίτλους,και να επιτύχει τους στόχους της αρχής γενομένης από τα ευρωπαϊκά προκριματικά.
Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει ήδη στα χέρια του ένα ρόστερ σε μεγάλο βαθμό διαμορφωμένο. Δεν αναμένονται πολλές αλλαγές, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν απαιτούνται σωστές και ουσιαστικές προσθήκες. Η προτεραιότητα είναι να προστεθούν ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν την ποιότητα και θα δώσουν λύσεις όταν το πρόγραμμα «βαραίνει» με ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις.
Η προσθήκη του Τάσου Χατζηγιοβάνη ενίσχυσε την επιθετική γραμμή, δίνοντας στην ομάδα έναν παίκτη ικανό να καλύψει περισσότερες από μία θέσεις. Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η απόκτηση ενός στόπερ. Η αμυντική γραμμή χρειάζεται ενίσχυση, και μάλιστα άμεση.
Ο τραυματισμός του Ελάντερ ήρθε να επιβεβαιώσει πως η ανάγκη για έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό δεν επιδέχεται καθυστέρηση. Από την περασμένη σεζόν είχε φανεί το κενό, και είναι κρίσιμο αυτή τη φορά να καλυφθεί σωστά και έγκαιρα. Ιδανικά, ο παίκτης που θα έρθει πρέπει να ενσωματωθεί άμεσα, ώστε να προλάβει μέρος της προετοιμασίας και να μπει στον ρυθμό της ομάδας μας.
Οι υπόλοιπες κινήσεις μπορούν να γίνουν σε δεύτερο χρόνο. Όχι όμως αυτή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται ηγέτη στην άμυνα, και τον χρειάζεται από την αρχή αυτής της προσπάθειας.