clue

Γιατρού:”Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η διαχείριση από τον κύριο Μπεργκ”

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ: Στην τελευταία φάση οι εντάσεις θα ακουμπήσουν το κόκκινο, ..με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η διαχείριση από τον κύριο Μπεργκ, ..με Σταύρο Παπασταύρου και Μπεργκ η Ομόνοια είναι σε άλλο επίπεδο, ..είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε πρωταθλητές”
Συνέντευξη ενόψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος έδωσε στην σελίδα του ομίλου παλαιμάχων ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και προπονητής Ανδρέας Γιατρού.
Διαβάστε πιο κάτω τις δηλώσεις του.

Ανδρέα Γιατρού, προέρχεσαι από την τελευταία φουρνιά παλαιμάχων της Ομόνοιας πριν την μαζική κάθοδο των ξένων ποδοσφαιριστών, σε μια εποχή όπου το ποδόσφαιρο άρχισε να αλλάζει μορφή και να εξελίσσεται με την εισροή επιστημονικών μεθόδων και της τεχνολογίας. Μετά την αποχώρηση σου από τα γήπεδα ακολούθησες την προπονητική και συνεχίζεις σήμερα να έχεις υπό την καθοδήγηση σου ομάδες και ποδοσφαιριστές.
Πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα σήμερα και τι πρέπει να να κάνει ένας προπονητής για να μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

ΑΓ : Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί να επιμόρφωνεσαι συνέχεια.
Η εξέλιξη του ποδοσφαίρου είναι ραγδαία και ένας προπονητής πρέπει να είναι κυριολεκτικά στην πρίζα για να ενημερώνεται και να προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα.
Τα πάντα βρίσκονται στην τεχνολογία και στους υπολογιστές, ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τις μετρήσεις του και πλέον οι προπονητές μπορούν να βλέπουν διάφορα δεδομένα όπως το πόσα χλμ έτρεξε αλλά και το πιο σημαντικό τις μετρήσεις και την κούραση των μυών του ανά πάσα στιγμή.

Ζούμε σε μια εποχή όπου πέραν από τις ικανότητες πρέπει οι ποδοσφαιριστές να έχουν υψηλή φυσική κατάσταση για να ανταποκρίνονται. Πόσο σημαντική είναι η φυσική κατάσταση και πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να βελτιώσει τις ικανότητες του μέσα από την τεχνολογία;
ΑΓ : Όπως ανάφερα και πιο πάνω τα πάντα πλέον βρίσκονται στους υπολογιστές και μπορείς να βελτιώσεις και να παρακολουθας την πρόοδο. Ο υπολογιστής είναι το καλύτερο εργαλείο των προπονητών.

Το πρωτάθλημα μας μπαίνει στην τελική φάση με τις πρώτες έξι ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους σε δυνατούς αγώνες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενδεχομένως θα χαθούν βαθμοί από όλους. Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής ποια ομάδα θεωρείς ότι έχει το πλεονέκτημα στην τελική φάση;
ΑΓ : Θα χαθούν βαθμοί από όλες τις ομάδες. Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή και εάν κρατήσουμε το πλεονέκτημα της διαφοράς βαθμών, η ομάδα που δείχνει ότι θα κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλητή είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Παρατηρούμε το φαινόμενο των πολλών τραυματισμών στις πλείστες ομάδες. Γιατί νομίζεις συμβαίνει αυτό το φαινόμενο κυρίως στην τελική φάση του πρωταθλήματος.
ΑΓ : Είναι πιο ψηλές οι εντάσεις στα πάνω σκαλοπάτια με τις 4 ομάδες να έχουν πολύ περισσότερα παιχνίδια από τις υπόλοιπες λόγω και των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Το θεωρώ φυσιολογικό μέχρι ενός σημείου και ακριβώς για αυτό τον λόγο παίζει ρόλο το μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ μίας ομάδας.

Πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα η σωστή διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή και ποίους παράγοντες λαμβάνει υπόψιν για διατηρεί όσο το δυνατόν παραπάνω επιλογές;
ΑΓ : Σίγουρα η διαχείριση είναι ένα πολύ σημαντικό και καθοριστικό στοιχείο. Πρέπει να έχεις σε ετοιμότητα όσο πιο πολλούς ποδοσφαιριστές για να μπορείς να ανταποκριθείς ειδικά στην τελική φάση όπου οι εντάσεις θα ακουμπήσουν το κόκκινο.

Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή Ομόνοια και πως κρίνεις την διαχείριση του κ. Μπέργκ ;
ΑΓ : Η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Είναι από όλους παραδεχτό και πιστεύω θα είναι αδικία να μην πάρουμε το πρωτάθλημα.
Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο η διαχείριση από τον κύριο Μπεργκ.

Συνηθίζεται όπως μετά από μια ήττα ο προπονητής να αντιμετωπίζει έντονη κριτική, ιδιαίτερα από τον κόσμο. Πως πρέπει να το αντιμετωπίζει αυτό.;
ΑΓ : Αφού μου δίνεις την ευκαιρία να σου απαντήσω την άποψη μου κάτι που έλεγα και πριν φύγει ο Μπεργκ την προηγούμενη φορά. Ο Μπεργκ πρέπει να μείνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ για πολλά χρόνια. Είναι σωστός επαγγελματίας και πιστεύω όσο περνά ο καιρός θα γίνεται ακόμη καλύτερος. Τις ήττες επιβάλλεται να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία ειδικά φέτος που παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο.
Η ομάδα με Σταύρο Παπασταύρου και Μπεργκ άλλαξε επίπεδο.

Υπάρχουν μπροστά μας 10 ντέρμπι φωτιά για την κατάκτηση του τίτλου. Ποιο είναι είναι το στοιχείο που θα καθορίσει τον πρωταθλητή και ποια είναι η πρόβλεψη σου;
ΑΓ : Αν η ομάδα μας έχει τις επιστροφές από τους τραυματίες, το θεωρώ σίγουρο ότι θα είμαστε πρωταθλητές. Αν όχι εύχομαι αυτοί που θα αντικατάστησουν τους τραυματίες να ανταποκριθούνε.
Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε οι πρωταθλητές.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Μαγνήτη: «Υπάρχουν προβλήματα σε αρκετά στάδια στα κλειστά...
Αναχωρεί την Τρίτη το πρωί για Αλμάτι
Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζει το πρόγραμμα της για τη...
Το μέταλλο του νικητή οδηγός για τη μεγάλη...