Με 71 βαθμούς, στις κορυφαίες ομάδες της 18ετίας!

Η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ δεν οδηγεί απλώς την κούρσα του τίτλου. Την κυριαρχεί με τρόπο που παραπέμπει στις πιο επιβλητικές σεζόν της σύγχρονης εποχής του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε, οι πράσινοι μετρούν 71 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη των τελευταίων 19 χρόνων, από τότε δηλαδή που το πρωτάθλημα διεξάγεται στη σημερινή του μορφή, με δύο φάσεις.

Μόνο δύο ομάδες είχαν παρουσιάσει καλύτερη συγκομιδή στο ίδιο σημείο της διαδρομής: η ΑΕΛ τη σεζόν 2013-14 και ο Αποέλ την περίοδο 2015-16, αμφότεροι με 72 βαθμούς. Στους 71 είχαν φτάσει επίσης η Πάφος FC την περσινή χρονιά και ο Αποέλ το 2016-17. Η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ, λοιπόν, τοποθετείται ήδη ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της τελευταίας σχεδόν εικοσαετίας.

Εκεί όμως που η ομάδα ξεχωρίζει πραγματικά είναι στη διαφορά που έχει χτίσει από τους διώκτες της. Το +13 από τη δεύτερη θέση συνιστά τη μεγαλύτερη απόσταση κορυφής των τελευταίων 19 χρόνων σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, στοιχείο που αποτυπώνει με τον πιο καθαρό τρόπο την ανωτερότητά της.

Σταθερότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και χαρακτήρας είναι τα στοιχεία που έφεραν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε αυτή τη θέση ισχύος. Με έξι στροφές να απομένουν, κρατά τον τίτλο σφιχτά στα χέρια της και έχει μπροστά της την ευκαιρία να σφραγίσει μία από τις πιο ιστορικές πορείες της σύγχρονης εποχής.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Το Ευρωπαϊκό παλμαρέ του Ντιονί και η Καϊράτ...
Τέλος οι κληρώσεις – Τώρα μόνο η Καϊράτ...
Πρόστιμο στην ΟΜΟΝΟΙΑ από τον Βρυωνίδη για...
Μπεργκ:”To ρεκόρ δεν είναι το πιο σημαντικό –...