ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣMOYNTIAΛ 2014: Νικήτρια στo "παρα πέντε" η Αργεντινή

MOYNTIAΛ 2014: Νικήτρια στo “παρα πέντε” η Αργεντινή

Η μέτρια, για ακόμη ένα παιχνίδι,  Αργεντινή, κατάφερε να κερδίσει την Ελβετία με ένα εξαιρετικό γκολ του Ντι Μαρία στο 118΄ περνώντας έτσι στην επόμενη φάση όπου θα αγωνιστεί με το Βέλγιο.

Bet on Alfa

Το παιχνίδι κύλησε κάπως έτσι:

Στο πρώτο ημίχρονο η Αργεντινή είχε κατοχή μπάλας  και περισσότερς επιτυχημένες μεταβιβάσεις, ωστόσο η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Ελβετίας δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Μετά το 20λεπτο οι παίκτες του Ότμαρ Χίτσφελντ κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν στο 28ο λεπτό με σουτ του Γκρανίτ Τζακά και άγγιξαν το γκολ στο 39ο, όταν ο Γιόσιπ Ντρίμιτς δεν πλάσαρε όπως έπρεπε στο τετ-α-τετ με τον Σέρχιο Ρομέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάποιες επελάσεις και σέντρες του Μάρκος Ρόχο από αριστερά άγχωσαν τους Ελβετούς, ενώ ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για την Αργεντινή με τους Ιγκουαΐν και Μέσι. Εντούτοις, η ομάδα του Χίτσφελντ εξακολουθούσε να είναι πιο απειλητική, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι μέχρι το 70ό λεπτό ο Σέρνταν Σακιρί είχε δημιουργήσει πέντε ευκαιρίες και όλη η αργεντίνικη ομάδα μόλις τέσσερις.
Είναι δεδομένο ότι ο Σαμπέγια δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του Λαβέτσι τον οποίο και αντικατέστησε αλλά και του Ιγκουαΐν, ο οποίος από τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου μέχρι το 70′ είχε κάνει μόλις μία επιτυχημένη πάσα.

Στο τελευταίο τέταρτο η Αργεντινή ενέτεινε την πίεσή της προς τα καρέ του Ντιέγκο Μπενάλιο, ο Ρόχο ξανάρχισε τις “επισκέψεις” από αριστερά και ο Μέσι βελτιώθηκε, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του άσου της Μπαρτσελόνα στο 78ο λεπτό η Ελβετία δεν απειλήθηκε και, φυσιολογικά, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι χαφ της Αργεντινής δεν ήταν κινητικοί ούτε στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αφού οι ακούραστοι Γκοκχάν Ινλέρ και Βάλον Μπεχράμι τους περιόρισαν αρκετά. Το δεύτερο μέρος σημαδεύτηκε από δύο σουτ του Άνχελ ντι Μαρία: το πρώτο αποκρούστηκε στο 109ο λεπτό από τον Μπενάλιο, αλλά το δεύτερο που επιχείρησε στο 118′, μετά από ασίστ του Μέσι, βρήκε τα ελβετικά δίχτυα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, μαζί με το τρίλεπτο των καθυστερήσεων, η ομάδα του Χίτσφελντ “εγκαταστάθηκε” στα καρέ του Ρομέρο και στο 121′ άγγιξε την ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Μπλερίμ Τζεμαΐλι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης την έστειλε άουτ, σβήνοντας έτσι κάθε ελπίδα των Ελβετών για πρόκριση.

Οι συνθέσεις:
Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο (105+1′ Μπασάντα), Μαστσεράνο, Γκάγκο (107′ Μπίγλια), Ντι Μαρία, Λαβέτσι (74′ Παλάσιο), Ιγκουαΐν, Μέσι.

Ελβετία: Μπενάλιο, Λίχσταϊνερ, Τζουρού, Σχαρ, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Ινλέρ, Σατσιρί, Τζακά (66′ Φερνάντες), Μεχμέντι (113′ Τζεμαΐλι), Ντρίμιτς (82′ Σεφέροβιτς).

 

Εν κατακλέιδην, αυτο θεωρείτο ένα εύκολο παιχνίδι για την Αργεντινή, πράγμα που στο τέλος αποδείχθει λάθος. Και αν ένα πράγμα πρέπει να προσέξουν οι Αργεντίνοι είναι πως αν συνεχίσουν σε τέτοιους ρυθμούς θα έχουν σοβαρά προβλήματα στην συνέχεια. Δεν μπορεί συνέχεια να σε “κυλάει” η προϊστορία και το ονομά σου!

 

Autoremarketing

Bet on Alfa