ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΜας «κούφανε» ο Σύνδεσμος Διαιτητών, του Ανδρέα Μαύρου.

Μας «κούφανε» ο Σύνδεσμος Διαιτητών, του Ανδρέα Μαύρου.

Αναδημοσίευση από SentralGoal.com.cy

Bet on Alfa

Ήταν να μην «σπάσει» τη σιωπή του. Μίλησε και είπε πολλά, πάρα πολλά ο Μάριος Παναγή. Εκτόξευσε βόμβες που τράνταξαν συθέμελα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η λέξη χείμαρρος είναι λίγη για ν’ αποτυπώσει κανείς την πραγματικότητα! Δαχτυλόδειξε αρκετούς, αφήνοντας άλλους τόσους εκτεθειμένους.

Οι καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στη διαιτησία από τον τέως διεθνή διαιτητή, έχουν προκαλέσει σάλο. Αυτά που γλίστρησαν από το στόμα του με την κάμερα στο «on» και άφησαν αρκετούς με το στόμα ανοικτό, αποτελούν τον πρόλογο ενός τεράστιου «κεφαλαίου». Είναι, δηλαδή, πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που άρχισε από χθες να δίνει στην κατάθεσή του. Ο Παναγή, είναι αποφασισμένος να τα πει όλα, μα όλα κουκιά καθαρισμένα. Και όποιον πάρει το ποτάμι. Αν πάρει στο τέλος κάποιον το ποτάμι, λέω εγώ τώρα…

Σε μια στιγμή που ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, δηλώνει ότι οι καταγγελίες θα διερευνηθούν κατά τρόπο πλήρη και εξαντλητικό, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διαβεβαιώνει ότι η Αστυνομία θα κάνει όλα όσα πρέπει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, διαβάζεις και την ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών, βγάζοντας στην κυριολεξία σπυράκια. Εκεί που άπαντες δείχνουν άμεσα μια ιδιαίτερη ευαισθησία, ο Σύνδεσμος πού έχει το μυαλό του;

«Λυπούμαστε γιατί λίγες μέρες πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, οι καταγγελίες του μέλους μας αναστάτωσαν τις οικογένειες των διαιτητών και του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα», σημειώνεται. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Δεν φτάνει που μας «κούφαναν» οι ρεφ με τα σφυρίγματα και τα μη σφυρίγματά τους, μας «κούφαναν» και με την ανακοίνωση. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Σύνδεσμος Διαιτητών σκέφτεται τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τη βασιλόπιτα, τ’ αμυγδαλωτά, τις σούβλες, τους μεζέδες, τα στολισμένα δεντράκια και δεν ξέρω τι άλλο.

Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι; Α, για να μην ξεχάσω: Στην πρώτη πρόταση της ανακοίνωσης, σημειώνεται: «Ο Σ.Δ.Κ. χαιρετίζει την άμεση ευαισθησία της Κυπριακής Δικαιοσύνης καθώς επίσης και την απόφαση της Κ.Ο.Π. να διορίσει ανεξάρτητο ερευνώντα λειτουργό για διερεύνηση όλων των καταγγελιών».

Ναι, μιλάμε για τον Σύνδεσμο Διαιτητών, στο οίκημα του οποίου τον Οκτώβριο του 2014, τοποθετήθηκε αυτοσχέδια βόμβα τύπου υδροσωλήνα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Στόχος βομβιστικών επιθέσεων έγιναν και (ενεργά) μέλη του. Ναι, μιλάμε για τον Σύνδεσμο Διαιτητών, του οποίου ο τέως αντιπρόεδρος και τέως διεθνής διαιτητής, είχε την τόλμη να τα πει έξω από τα δόντια. Άνοιξε τα χαρτιά του, θυσιάζοντας ακόμη και την καριέρα του στον χώρο της διαιτησίας, μπας και αλλάξει κάτι.

Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς, ήταν να σταθεί ασπίδα στον Παναγή. Να κάνει έστω και μιαν απλή αναφορά στον συνάδελφο που θέλει ν’ αποδείξει τα λεχθέντα του, τα οποία σείουν συθέμελα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Να γράψει λίγες περισσότερες από 73 λέξεις, μπροστά σε μια τόσο σημαντική εξέλιξη. Δεν θα λείψει το μελάνι. Όπως θα έκανε ο πατέρας στο παιδί του, βρε αδελφέ. Να σταθεί δίπλα του, έστω και στη γραπτή τοποθέτηση, δείχνοντας με πειστικό τρόπο ότι θα ενισχύσει την προσπάθειά του με όποιο τρόπο μπορεί. Εκτός και αν ο 34χρονος ρέφερι, δεν είναι παιδί του Συνδέσμου Διαιτητών.

Δεν ξέραμε, πως ο Παναγή έπρεπε να περιμένει για παράδειγμα, το μεσοδιάστημα μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Πάσχα για να πει όσα είπε, φίλτατοι εκεί στον Σύνδεσμο. Να επιλέξει να ρίξει τις βόμβες, δηλαδή, όταν οι μέρες δεν θα έχουν το «άρωμα» της γιορτής. Αστεία πράγματα, το λιγότερο.

Η Δικαιοσύνη, καλείται να κάνει όλα όσα πρέπει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναφορικά με τις καταγγελίες του Παναγή. Τελεία και παύλα. Και μάλιστα, όσο πιο σύντομα γίνεται. Ο κόσμος περιμένει να δει τ’ αποτελέσματα και όσοι ευθύνονται, τέλος πάντων, να λογοδοτήσουν. Να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία.

Εξάλλου, η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος όπου να ‘ναι θ’ αρχίσει να μπαίνει προς το τέλος και κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός. Μεταξύ των πολλών ομάδων που διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη και αυτών που παλεύουν για ν’ αποφύγουν τον υποβιβασμό. Εκεί όπου τα λάθη των διαιτητών, όποια και να είναι αυτά, έχω την εντύπωση ότι θα κουβαλούν τον απόηχο των δηλώσεων του Παναγή.

Να μην το ξεχάσω: Καλά Χριστούγεννα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου.

Autoremarketing

Bet on Alfa