Bet on Alfa
ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΟι «σταυροφόροι» της ΚΟΠ, ο οχετός και γιατί πρέπει...

Οι «σταυροφόροι» της ΚΟΠ, ο οχετός και γιατί πρέπει να πάνε σπίτι τους, του Γιώργου Καλλινίκου

«Καταγγελίες κάποιου μέλους του Συνδέσμου έχουν ξεκινήσει έναν απίστευτο πόλεμο εναντίον των πάντων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Έναν πρωτόγνωρο πόλεμο που έχει στόχο στο τέλος της ημέρας το ίδιο το ποδόσφαιρο. Και λυπούμαι να παρατηρήσω ότι και εκλεκτοί φίλοι των ΜΜΕ οι οποίοι εργοδοτούνται σ’ αυτό, λόγω της ύπαρξης του ποδοσφαίρου κι έχουν δουλειά από το ποδόσφαιρο, δεν το προστατεύουν όσο πρέπει». Τάδε έφη ο Χάρης Λοϊζίδης, πρώτος αντιπρόεδρος της ΚΟΠ στο χορό του Συνδέσμου Διαιτητών.

Bet on Alfa

Επιτέλους. Ένας «μάγκας» που λέει τα πράγματα με το όνομα τους και δεν μιλά φορώντας μάσκα όπως τον πρόεδρο και δεν κρύβεται όπως τον αναπληρωτή πρόεδρο του «βασιλείου». Ο άνθρωπος αποκαλύπτει το πραγματικό σκηνικό. Βγήκε ο κύριος Παναγή και αποφάσισε να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου. Άρχισαν να ηχούν τα ταμ-ταμ. Μαζεύτηκαν οι όπου γης εχθροί του ποδοσφαίρου γύρω από το ιερό τοτέμ χορεύοντας στους ρυθμούς του πολέμου. Άνθρωποι που μισούν τον βασιλιά των σπορ. Άνθρωποι που μια ζωή διερωτούντο τι βρίσκουν 22 τρελοί και κυνηγούν ένα πετσί. Πικρόχολοι δημοσιογράφοι και άλλοι εκ φύσεως αρνητικοί και αντιδραστικοί.

Κήρυξαν τον πόλεμο στον «βασιλιά» Κουτσοκούμνη, που μετρά τις θητείες στην ηγεσία της ΚΟΠ όπως τις χάντρες στο κομπολόι του. Κήρυξαν τον πόλεμο στον σκιώδη βασιλιά Κούμα επειδή ο άνθρωπος βγάζει μερικά εκατομμύρια από τηλεοπτικά δικαιώματα. Και με το τσεκούρι στο χέρι κυνηγούν το ποδόσφαιρο. Χρόνια το είχαν απωθημένο. Ο Χάρης (Λοϊζίδης) δεν θα αφήσει έναν Δον Κιχώτη (τον Παναγή) να διαλύσει το βασιλιά των σπορ. Ο Χάρης είναι «σταυροφόρος» και ξέρει τι «θυσίες» κάνουν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας. Έκλεισε στόματα στο χορό των διαιτητών. Ανακάλυψαν όλοι τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ, είπε. Μα έχει τρία χρόνια που υπάρχουν οι φάκελοι, διευκρίνισε. Τους φακέλους στην Αστυνομία δεν τους έδωσε ο Παναγή αλλά η ηγεσία της ΚΟΠ, υπογράμμισε. Και πρόσθεσε αποστομώνοντας τους πάντες, ότι ο ίδιος ήταν σε δύο συναντήσεις με υπουργούς Δικαιοσύνης, όταν ζήτησαν την επεξεργασία των φακέλων για να οδηγηθούν κάποιοι στη δικαιοσύνη. 

Άρπα την κύριε Παναγή. Πού ήσουν εσύ να κάνεις το delivery και άφησες κοτζάμ αντιπρόεδρο να μεταφέρει τους φακέλους; Διότι Χάρη μου, να λέμε και του στραβού το δίκαιο, απλό delivery κάνατε. Σόρρυ κιόλας, αλλά κάτι σαν κλητήρες. Διότι τους φακέλους η ΟΥΕΦΑ τους ετοίμασε. Εσείς τι να τους κάνατε; Τους δώσατε στην Αστυνομία. Τόσα χρόνια δεν ετοιμάσατε κανένα δικό σας φάκελο. Δεν διορίσατε καμιά επιτροπούλα να ανιχνεύσει την παράνομη στοιχηματικότητα. Δεν μυριστήκατε κανένα σικέ. Μάλλον, όλα αγγελικά πλασμένα τα βλέπατε… Όσο για τους συναδέλφους των ΜΜΕ, άσ’ τους Χάρη μου. Κακεντρεχείς, κακόβουλοι, μικρόψυχοι είναι οι πλείστοι. Μυρίστηκαν ψόφιο και όρμισαν σαν γύπες. Τρώνε από το ποδόσφαιρο και το πολεμάνε κιόλας. Οι αθεόφοβοι.

Πού ήσασταν τόσα χρόνια κύριοι να γράψετε για τους στημένους αγώνες. Για την παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα και τα αστρονομικά κέρδη κάποιων. Για τις διαιτησίες που τις βλέπεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Για τους αλητήριους των γηπέδων που έδιωξαν χιλιάδες υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Για τις αποφάσεις των δικαστικών που έκαναν ακόμη και το παρδαλό κατσίκι να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Για τον ρατσισμό που αυξάνεται και μετατρέπεται σε εφιάλτη. Για την εθνική ομάδα που αφέθηκε να αναζητά παίκτες με το κερί και στηρίζεται σε μερικούς κυπριοποιημένους και σε μερικά παιδαρέλια που πασχίζουν να καταθέσουν ψυχή, αλλά το σώμα τους προδίδει λόγω ελάχιστης αγωνιστικής συμμετοχής.

Αφήσατε κύριοι συνάδελφοι μερικούς σταυροφόρους, όπως τον Χάρη, που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, να δίνουν τη μάχη κόντρα στα τέρατα. Και τους πολεμάτε και από πάνω.  «Δεν θα αφήσουμε κάποιες καταγγελίες να αμαυρώσουν είτε την οικογένεια των διαιτητών είτε ολόκληρο το κυπριακό ποδόσφαιρο». Να αγιάσει το στόμα σου Χάρη μου. Θα αφήσουμε «κάποιες» καταγγελίες. Το έπιασα το υπονοούμενο. Οι καταγγελίες ενός «τρελού» θέλεις να πεις. Ενός Δον Κιχώτη που ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να δώσει μάχες με ανεμόμυλους. Για να κόψουμε όμως την πλάκα κύριε Χάρη και να μιλήσουμε σοβαρά, κόψε τις μπαρούφες. Γελάνε και οι πέτρες. Είναι λες και ζεις σε άλλο πλανήτη. Εκτός και αν θεωρείς ότι ζούμε εμείς σε άλλο πλανήτη και δεν βλέπουμε, δεν ακούμε, δεν καταλαβαίνουμε. Το ποδόσφαιρο δεν θα το αμαυρώσουν οι καταγγελίες του μάγκα Παναγή. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει καεί. Είναι μαύρο σαν τον κατρά εδώ και πολλά χρόνια. Το αμαύρωσαν διάφοροι που το είδαν σαν μέσο κερδοφορίας και βάθρο εξουσίας. Κάποιοι που το είδαν αυτοκράτορες, που δεν εγκαταλείπουν τις καρέκλες όσο ζουν, που κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν. Κάποιοι που επέτρεψαν ακόμη και σε άτομα με σκοτεινό παρελθόν να εισέλθουν σ’ αυτό. Εκείνοι που καταπατούν το ευ αγωνίζεσθαι, τα όνειρα και τους κόπους παικτών και παραγόντων γιατί πρέπει να εξυπηρετήσουν προσωπικά οφέλη. Εκείνοι που επέτρεψαν σε μερικούς να εκμεταλλευτούν την όποια ανάμειξη στο ποδόσφαιρο για να εξυπηρετήσουν ακόμη και πολιτικά κίνητρα.

Αιδώς Αργείοι.Κάποιοι μετέτρεψαν το ποδόσφαιρο σε χειρότερο οχετό και από αυτό του ΣΑΠΑ και αυτοί δεν είναι τα ΜΜΕ. Ο οχετός της Πάφου καθαρίζει. Ο οχετός του ποδοσφαίρου όμως, δεν πρόκειται να καθαρίσει όσο στις θέσεις τους παραμένουν αυτοί που βρίσκονται για χρόνια στην ηγεσία του. Η καλύτερη προσφορά σας στο ποδόσφαιρο κύριε Χάρη, είναι η αποχώρηση σας. Κατά Αβέρωφ, η τάτσα έμεινε…

Autoremarketing

Bet on Alfa