ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΑποχή ίσον αποδοχή ή ψήφος διαμαρτυρίας; Ή είναι συνεπής...

Αποχή ίσον αποδοχή ή ψήφος διαμαρτυρίας; Ή είναι συνεπής στάση και συνέχεια στα όσα είδαμε μέχρι τώρα;

Καθώς ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟΣ λαός είναι στις παραλίες και αναμένει με αγωνία το ντέρμπυ της Πέμπτης, ήρθε χθες η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου να απέχει από τις εκλογές στη ΚΟΠ διαλύοντας οποιεσδήποτε αμφιβολίες τυχόν υπήρχαν για άλλη στάση.

Bet on Alfa

Το ζήτημα είναι κρίσιμο και φυσιολογικά θα αναφερθούμε σε αυτό.

Βεβαίως όσοι βαριέστε λόγω ζέστης να διαβάσετε αυτό το μακροσκελές άρθρο σας αναφέρουμε το ζουμί από τώρα με δύο λόγια.

Το ρεζουμέ!

Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου να τηρήσει αποχή από τις εκλογές της ΚΟΠ είναι συνέχεια και αποτέλεσμα της πολιτικής μηδενικών προβλημάτων με την ΚΟΠ.

Το σημερινό Δ.Σ. του σωματείου αποφάσισε από την αρχή της θητείας του ότι δεν θέλει να έχει θέματα ανοικτά με τη ΚΟΠ, τέτοια, που να το αναγκάζουν να συγκρουστεί ανοικτά με το Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Αυτή η απόφαση είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είτε συμφωνεί μαζί της είτε όχι είναι δεδομένη. Άρα η ανακοίνωση για αποχή, που στην ουσία είναι απόφαση μη σύγκρουσης με τον Κουτσοκούμνη, είναι φυσιολογική και εντός του πλαισίου της πιο πάνω πολιτικής.

Τώρα για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερα διαβάστε πιο κάτω.

Η χθεσινή απόφαση προκάλεσε απογοήτευση.

Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου έγινε δεκτή με αρκετό προβληματισμό και απογοήτευση από τον κόσμο του σωματείου.

Ειδικά μέλη του σωματείου που ήταν παρόντα στη τελευταία Γενική Συνέλευση, εκφράζουν την έντονη απογοήτευση τους διότι το Δ.Σ. αγνόησε πλήρως τη σαφή θέση της Γενικής Συνέλευσης περί μη συμπόρευσης με τον Κουτσοκούμνη – Κούμα και την απαίτηση όχι μόνο το σωματείο να διαχωρίσει τη θέση του αλλά και να έχει εναλλακτική πρόταση.

Την ίδια ώρα με την ανακοίνωση της χθεσινής απόφασης τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά» και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζονται με πολύ αιχμηρό και κριτικό τρόπο κατά της διοίκησης. Κατά τη γνώμη μας οι αφορισμοί δεν βοηθούν ούτε έχουν τόπο. Αντίθετα, η απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να κριθεί με νηφαλιότητα με βάση τις πραγματικότητες που επικρατούν τόσο στην ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αγώνας για οικονομική επιβίωση.

Για όσους το ξεχνούν, το σωματείο μας διεξάγει αγώνα οικονομικής επιβίωσης. Αυτό ήταν και παραμένει η προτεραιότητα του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και κάθε διοίκησης.

Το ερώτημα είναι εάν αυτός ο αγώνας για επιβίωση, βάζει σε δεύτερη μοίρα όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή αγωνιστικό κομμάτι, τη κατάσταση του ποδοσφαίρου, την ΚΟΠ, την διαιτησία και γενικά όλα όσα επηρεάζουν το σωματείο μας.

Ας μην ξεχνούμε ότι ο προϋπολογισμός και άλλων μεγάλων σωματείων όπως του Απόλλωνα, ΑΕΛ, Ανόρθωσης και ΑΕΚ κινείται στα ίδια επίπεδα με το δικό μας. Άρα το οικονομικό δεν είναι άλλοθι.

Εξάλλου η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το μεγαλύτερο σωματείο στη Κύπρο, με τον περισσότερο και πιο αφοσιωμένο κόσμο. Ή τουλάχιστον έτσι μας αρέσει να λέμε. Αυτή η ιδιότητα και μόνο, συνεπάγεται τεράστιες ευθύνες σε κάθε Δ.Σ.

Είναι επίσης γεγονός ότι τα εκάστοτε Δ.Σ. δεν λαμβάνουν αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο το τι θέλει ο κόσμος. Πολλές φορές τα Δ.Σ. αποφασίζουν ενάντια στη λαϊκή βούληση διότι έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετείται το σωματείο. Πολλές φορές επίσης τα Δ.Σ. δεν λένε όλη την αλήθεια στο κόσμο διότι κρίνουν ότι η αλήθεια θα βλάψει το σωματείο. Δεν είναι θέμα εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτή τη πρακτική αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για να πάμε πίσω στην χθεσινή απόφαση.

Η απόφαση για μηδενικά προβλήματα με Κουτσοκούμνη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Δ.Σ. υπό το Δώρο Σεραφείμ με αντιπρόεδρους 2 πρώην πρόεδρους, αποφάσισε από την πρώτη κιόλας συνεδρία του ότι δεν θέλει να έχει καμία σύγκρουση με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ανκαι δεν το έχουν παραδεκτεί ποτέ, ούτε θα το κάνουν, αυτό δείχνει η πορεία των πραγμάτων.

Η λογική αυτής της πολιτικής φαίνεται να είναι η ακόλουθη: Κατ’ αρχήν υπάρχει η παραδοχή ότι ο Κουτσοκούμνης κρατά το μαχαίρι και το καρπούζι στη ΚΟΠ, δηλαδή κάνει ότι θέλει. Επομένως το σωματείο, στη τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται , δεν πρέπει να ρισκάρει καθ΄οιονδήποτε τρόπο και να μπαίνει σε περιπέτειες με την ΚΟΠ. Αυτή η θέση είναι μία άποψη. Είναι η εκτίμηση των δεδομένων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Έτσι κρίνουν τα συγκεκριμένα άτομα που αποτελούν το Δ.Σ. και έχουν στα χέρια τους τις τύχες του σωματείου.

Ταυτόχρονα όμως, είναι φανερό ότι η απόφαση μηδενικών προβλημάτων με την ΚΟΠ δημιουργεί πολλά προβλήματα και αδιέξοδα. Διότι όταν είσαι το μεγαλύτερο σωματείο στη Κύπρο και πρωταγωνιστείς λειτουργώντας σε ένα διεφθαρμένο περιβάλλον όπως η ΚΟΠ , είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα αδικηθείς αλλά θα θυματοποιηθείς επίτηδες. Ας μην ξεχνούμε και τις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης. Δηλαδή Κούμας, Αβέρωφ, ΔΗΣΥ κ.λ.π.

Άρα για να κρατήσεις αυτή τη γραμμή είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθείς σε παλινδρομήσεις. Με άλλα λόγια σε κάποιες φάσεις είσαι αναγκασμένος και να διαμαρτυρηθείς και να φωνάξεις διότι το κατεστημένο ΚΟΠ δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Επειδή όμως φωνασκείς και αντιδράς μέχρι του σημείου να μην θέσεις σε κίνδυνο το κατεστημένο ΚΟΠ, στο τέλος αυτό-εγκλωβίζεσαι. Από την μία είναι ο κόσμος σου που βράζει σαν καζάνι και αναμένει αντίδραση και από την άλλη οι περιορισμοί που θέτει η απόφαση να μην συγκρουστείς ευθέως με το κατεστημένο ΚΟΠ- Κουτσοκούμνη.

Έτσι στη πράξη η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τον Κουτσοκούμνη καταλήγει στο να είναι πολιτική μηδενικών προβλημάτων ανεξαρτήτως λόγου και αιτίας.

Η πολιτική μηδενικών προβλημάτων στην πράξη.

Τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών δείχνουν ακριβώς αυτό που λέμε πιο πάνω.

Ας τα θυμηθούμε:

1. Η τοποθέτηση του σωματείου στις σοβαρές καταγγελίες Μάριου Παναγή ήταν υποτονική. Πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος κ.λ.π. Δεν ζητήσαμε καθαρά και ξάστερα παραίτηση Κουτσοκούμνη – Κούμα όπως έκαναν Ανόρθωση, ΑΕΛ, Απόλλωνας, Νέα Σαλαμίνα κ.λ.π.

2. Στηρίξαμε την διάλυση της δικαστικής επιτροπής στα μέσα της σαιζόν και ψηφίσαμε υπέρ στο διορισμό του αρχιδικαστή Βρυωνίδη, ο οποίος στη συνέχεια καταδίκασε τον υπεύθυνο επικοινωνίας του σωματείου μας επειδή ζήτησε η διαιτησία στον αγώνα με τον Αποέλ να είναι 50-50!

3. Καταδικάστηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σωματείου με αποκλεισμό και με 5000 ευρώ πρόστιμο και δεν είπαμε τίποτε.

4. Την ίδια περίοδο ο πρόεδρος του Αποέλ Πρόδρομος Πετρίδης κάνει διάσκεψη τύπου και χωρίς περιστροφές μας λέει ότι όποιος διαιτητής τολμήσει να πειράξει τον Αποέλ θα το μετανιώσει και εμείς δεν λέμε τίποτε.

5. Στηρίξαμε με την σιωπή μας το εγχείρημα Κουτσοκούμνη-Κούμα για την ΚΟΠ TV και την συγκέντρωση όλης της οικονομικής εξουσίας στα χέρια των δύο.

6. Στηρίξαμε την απόφαση για αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 για να βοηθήσουμε δήθεν τα μικρά σωματεία, ενώ ήταν βέβαιο ότι αυτό έγινε για να ισχυροποιηθεί η θέση του Κουτσοκούμνη και να επανεκλεγεί ευκολότερα.

7. Εκ των υστέρων και όταν μας σφάγιασαν , ειδικά στον αγώνα με τον Αποέλ, φωνάζαμε για την διαιτησία βγάζοντας ανακοινώσεις και καταγγέλλοντας θεούς και δαίμονες.

8. Αποφασίσαμε άρση της εμπιστοσύνης στο Δ.Σ. της ΚΟΠ χωρίς να ζητήσουμε την ίδια ώρα από τον εκπρόσωπο μας να παραιτηθεί. Δηλαδή διακηρύξαμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο Δ.Σ. της ΚΟΠ συμπεριλαμβανομένου και του Νικ Νικολάου και αυτός παρέμεινε στη θέση του!

9. Βγάλαμε εκ των υστέρων διάφορες πύρινες και μακροσκελείς ανακοινώσεις κατά του Δ.Σ της ΚΟΠ και της διαιτησίας.

10. Δεν κάνουμε καμία ενέργεια για συντονισμό με τα άλλα μεγάλα σωματεία και αγνοούμε την Ανόρθωση που από την αρχή τήρησε σταθερή στάση.

11. Αποφασίζουμε αποχή στις εκλογές που θα καθορίσουν το πρόεδρο της ΚΟΠ τα επόμενα 4 χρόνια.

Τα πιο πάνω είναι γεγονότα. Δεν είναι ερμηνείες ούτε απόψεις.

Σε ποιο συμπέρασμα οδηγούν; Πολιτική μηδενικών προβλημάτων. Πολιτική μη σύγκρουσης.

Το ζήτημα είναι απλό.

Οι καταγγελίες Παναγή.

Αν η διοίκηση ήθελε να συγκρουστεί με την ΚΟΠ και να επιφέρει ή να προσπαθήσει να επιφέρει αλλαγές, η αφορμή ήταν η υπόθεση Μάριου Παναγή.

Οι καταγγελίες από ένα εν ενεργεία διαιτητή και τα όσα ακολούθησαν ήταν η χρυσή ευκαιρία να αντιδράσουμε και να λάβουμε τη πρωτοβουλία των κινήσεων διότι ήταν κάτι εξωγενές. Τότε θα έπρεπε μαζί με την ΑΕΛ, την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα να αναστείλουμε την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να σταθεί αν γινόταν τέτοια ενέργεια και θα υποχρεώναμε σε παραίτηση την ηγεσία της ΚΟΠ.

Δυστυχώς αφήσαμε την Ανόρθωση μόνη της να ζητά την παραίτηση Κουτσοκούμνη και να πηγαίνει μέχρι τέλους με δικό της υποψήφιο.

Η διοίκηση μας δεν είναι άπειρη. Αντίθετα. Γνωρίζει ότι οι αλλαγές στη ΚΟΠ δεν θα επέλθουν μέσα από εκλογές ή αν θέλετε με φυσιολογικό τρόπο. Θα επέλθουν μέσα από κρίση, σύγκρουση, διαμάχη. Η ηγεσία της ΚΟΠ μόνο εάν υποχρεωθεί από τα άλλα σωματεία θα φύγει. Αλλιώς θα τους έχουμε μέχρι να αφήσουν τα εγκόσμια!

Η άλλη άποψη.

Ασφαλώς υπάρχει πάντα και η άλλη όψη των πραγμάτων.

Αυτή λέει ότι , ό,τι και να έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ ή η Ανόρθωση ο Κουτσοκούμνης θα έβρισκε τρόπο να παραμείνει.

Η ΑΕΛ για παράδειγμα, λένε αυτοί που εστερνίζονται αυτή τη θέση, γλύφει εκεί που έφτυνε. Θυμάστε τι έλεγε ο Ανδρέας Σοφοκλέους πριν λίγους μήνες; Τώρα; Στηρίζει Κωστάκη.

Στήριξη στο Κουτσοκούμνη δίνει και η Νέα Σαλαμίνα που επίσης πριν λίγους μήνες στο θέμα Παναγή εξέδωσε και ανακοίνωση ζητώντας τη παραίτηση του.

Άρα – λένε αυτοί που υποστηρίζουν αυτή τη θέση – γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ να μπει σε μία μάχη γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα χάσει; Και γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τους Κουτσοκούμνη – Κούμα τους οποίους και θα έχει και απέναντι της για τα επόμενα 4 χρόνια;

Και ακόμα γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ να ρισκάρει να αναστείλει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και να κινδυνεύει να μηδενιστεί ή να διαγραφεί από την ΚΟΠ; Θα ήταν τεράστιο ρίσκο και ίσως να οδηγούσε σε τραγικές συνέπειες.

Είναι προς το συμφέρον του σωματείου να καταγγέλλει μεν τη σαθρή κατάσταση στη ΚΟΠ, αλλά να μην συγκρούεται ή να εμποδίζει ενεργά την επανεκλογή Κουτσοκούμνη- Κούμα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει και τη παραμονή Νικ Νικολάου στην ηγετική πυραμίδα της ΚΟΠ ως αντάλλαγμα, και το κεφάλι της ήσυχο με τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ.

Τα ορθά ερωτήματα.

Ο κάθε ένας λοιπόν παρακολουθεί και κρίνει και δικαιούται να έχει τη δική του άποψη.

Η άποψη μας είναι ότι η αποχή από τις εκλογές της ΚΟΠ είναι συνέχεια της απόφασης μηδενικών προβλημάτων με τον Κουτσοκούμνη. Δεν είναι ούτε ψήφος διαμαρτυρίας , ούτε αμφισβήτηση του κατεστημένου ΚΟΠ. Για αυτή την απόφαση θα πρέπει να κριθεί η διοίκηση μας.

Τουλάχιστον ας έχουμε ενώπιον μας τα ορθά ερωτήματα.

Autoremarketing

Bet on Alfa