ΑρχικήΔΗΜΟΦΙΛΗΗ λύση προπονητή πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμη και το...

Η λύση προπονητή πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμη και το Μάϊο να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Έχουμε εκφράσει πολλές φορές από αυτή την ιστοσελίδα την άποψη ότι το σωματείο μας πρέπει να αλλάξει ριζικά και να αναδομηθεί εκ βάθρων για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του σημερινού ποδοσφαίρου.

Bet on Alfa

Αυτό υποστηρίζουμε και τώρα. Για αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι η επιλογή προπονητή πρέπει να γίνει με ορίζοντα το Μάιο του 2016. Μέχρι τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε την νέα ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ας αρχίσουμε από τα αυτονόητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενός σωματείου , συμπεριλαμβανομένου του δικού μας, αντικειμενικά ομιλούντες, δεν είναι σε θέση να επιλέξει προπονητή. Δεν έχει τις γνώσεις, ούτε την επάρκεια, ούτε την υποδομή. Ένας γιατρός, ένας αρχιτέκτονας, ένας δικηγόρος δεν έχουν την δυνατότητα, τη σημερινή εποχή, να επιλέξουν προπονητή. Δεν είναι δουλειά τους.

Αυτό, όπως γράψαμε πολλάκις, είναι δουλειά ενός ειδικού π.χ. τεχνικού διευθυντή.

Η πρόσληψη όμως ενός τεχνικού διευθυντή ή ακόμα και προπονητή είναι μια πινελιά στο πίνακα που πρέπει να φτιάξουμε.

Το σωματείο μας χρειάζεται ριζικές δομικές αλλαγές για να έχει πιθανότητες επιβίωσης. Διαφορετικά έχουμε την ισχυρή άποψη ότι θα ζήσουμε χειρότερα από τα σημερινά.

Το οφείλουμε στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να κατανοήσουμε ότι λειτουργούμε με όρους άλλης εποχής και πρέπει να έχουμε την τόλμη να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να επιφέρουμε αλλαγές.

Λειτουργούμε με  ένα καταστατικό και μία δομή που έγινε το περασμένο αιώνα για να εξυπηρετήσει άλλους στόχους.

Κατά την άποψη μας δεν είναι θέμα να αυξήσουμε τα μέλη. Και 5,000 μέλη να είχαμε με την υφιστάμενη οργάνωση, διοικητική και ποδοσφαιρική, θα είμαστε στον ίδιο παρονομαστή.

Πρέπει να εισέλθουμε στην εποχή του επαγγελματισμού σε όλα τα επίπεδα. Δεν νοείται από την μία να έχουμε ποδοσφαιριστές επαγγελματίες και από την άλλη το σωματείο να διοικείται από 15 εθελοντές που εκλέγονται κάθε 2 χρόνια από μία πλειοψηφία μελών τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συνταξιούχοι. Δεν έχουμε κάτι με τους συνταξιούχους. Αντιθέτως τους τιμούμε. Όμως υπάρχει διαφορά αντίληψης. Άλλες εποχές το 1970,  το 1980 , άλλες εποχές σημερα.

Όπως γράψαμε και άλλοτε, την ευθύνη την έχει το Δ.Σ. να ανοίξει ένα διάλογο με τα μέλη, οπαδούς και φίλους του σωματείου.

Το Δ.Σ. μπορεί να πρωτοστατήσει ούτως ώστε να συσταθούν ομάδες εργασίας στις οποίες να συμμετέχει όποιος θέλει και μπορεί με στόχο να προταθούν αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και διοίκησης του σωματείου. Να μελετήσουμε άλλες ομάδες στο εξωτερικό, να δούμε πως λειτουργούν σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το σωματείο μας.

Ας μην φοβόμαστε την αλλαγή.

Η αλλαγή είναι μονόδρομος.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa