ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη Φιλάθλου: Εισήγηση προς Δ.Σ - Η απόφαση να...

Άποψη Φιλάθλου: Εισήγηση προς Δ.Σ – Η απόφαση να παρθεί από Γενική Συνέλευση

Η παραίτηση Κώστα Καΐάφα έφερε ξανά αναταράξει στις τάξεις του Ομονοιάτικου κόσμου. Τα ονόματα όσο περνάνε οι μέρες όλο και πληθαίνουν μαζί τους και τα σενάρια τα οποία κάνει ο κόσμος.

Bet on Alfa

Εγώ μέσω αυτού του άρθρου θέλω να κάνω μια εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο ούτω σώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην οποιαδήποτε απόφαση παρθεί.

Οι επιλογές αρκετές προπονητών πάρα πολλές. Το ζητούμενο όμως είναι να πάρουμε μια απόφαση η οποία να βοηθήσει την ομάδα σε βάθος χρόνου και κατά την άποψη αυτό πρέπει να το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση. Μέσω αυτού δεν θα υπάρχουν ούτε μεμψιμοιρίες εφόσον η οποιαδήποτε απόφαση παρθεί θα είναι με τη σύμφωνο γνώμη της Συνέλευσης.

Πιο κάτω θα παραθέσω κάποιες επιλογές οι οποίες κατά την γνώμη μου πρέπει να τεθούν στο τραπέζι.

  1. Προπονητής κύπριος ο οποίος θα γνωρίζει τα δεδομένα στο Τριφύλλι όσο αφορά τα οικονομικά δεδομένα αλλά και την κυπριακή πραγματικότητα.
  2. Ξένος προπονητής ο οποίος θα ρθει και θα αφεθεί να δουλέψει
  3. Υπηρεσιακός προπονητής μέχρι να βρεθεί κάποια αξιόπιστη λύση
  4. Σοβαρή μελέτη και πρόσληψη τεχνικού διευθυντή του οποίου θα δοθεί η εξουσιοδότηση να βρει τον νέο προπονητή αλλά και να αξιολογήσει το υφιστάμενο ρόστερ για το ποιοι θα παραμείνουν, τι παίκτες χρειαζόμαστε.

Κατ’ εμένα η καλύτερη επιλογή όσο κι αν ακούγεται σε πολλούς ακραία είναι να πάμε με το μοντέλο 4 και εξηγώ τι εννοώ. Να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας για την φετινή αλλά αν χρειαστεί και για την επόμενη χρονιά. Και γιατί το λέω αυτό; Για να δοθεί η ευκαιρία στο Δ.Σ μέσα από έγκριση από την Γ.Σ  όσος χρόνος κι αν χρειαστεί να ψάξει,να μελετήσει, να αξιολογήσει και να βρει την όσο καλύτερη επιλογή για τεχνικό διευθυντή. Ο τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει να βρει τον προπονητή της ομάδας. Όσος χρόνος κι αν χρειαστεί θα πρέπει να δοθεί ώστε να γίνουν οι καλύτερες επιλογές, γι’ αυτό και λέω πως αναπροσαρμόζουμε και τους στόχους της φετινής χρονιάς.

Με το που τελειώσει η χρονιά Τ.Δ και προπονητής αναλαμβάνουν τον προγραμματισμό της ομάδας.Έτσι κτίζω από την αρχή μια ομάδα σε πιο επαγγελματικό πλάνο με τον Τ.Δ να έχει την ευθύνη για τα πάντα.

Προτιμώ να μείνω μακρυά από τίτλους, μακρυά από εξόδους στην Ευρώπη για 1, 2, όσα χρόνια χρειαστεί αλλά να πάρω μια απόφαση η οποία μακροπρόθεσμα θα είναι ωφέλιμη για το Σωματείο. Θεωρώ πως οι οποιεσδήποτε λύσεις με ξένους ή κύπριους προπονητές θα έχουν τη κατάληξη που είχαν όλες οι άλλες.

Άρα κλείνοντας συνοπτικά αυτό που λέω είναι έκτακτη Γ.Σ στην οποία τα μέλη να πάρουν την απόφαση για το πιο μοντέλο επιθυμούν να ακολουθήσει το Σωματείο μας από δω και μπρος. Δημοκρατικά, μακρυά από ενδοοικογενειακές συγκρούσεις και κυρίως μακρυά από μεμψιμοιρίες και προκατάληψη πίσω από κάθε απόφαση.

Με εκτίμηση,

Άρης Παπαγιάννης

Autoremarketing

Bet on Alfa