ΑρχικήDaily NewsΑπεγκλωβίστηκε στην επανάληψη, πήρε το σκορ που ήθελε...

Απεγκλωβίστηκε στην επανάληψη, πήρε το σκορ που ήθελε…

Αιφνιδιάστηκε τόσο ο Μιλόγιεβιτς, όσο και η ομάδα γενικότερα από την αμυντικογενή τακτική με την οποία ξεκίνησε τον αγώνα ο Εθνικός, επιλέγοντας μια διάταξη 3-5-2 στα 2/3 του αγώνα. Από την στιγμή μάλιστα που ο προπονητής μας αποφάσισε να ξεκινήσει με δύο αμυντικά χαφ (Οικονομίδη, Φυλακτού) και όλο τον Εθνικό πίσω από το κέντρο, η ΟΜΟΝΟΙΑ δυσκολεύτηκε να φτιάξει φάσεις το πρώτο ημίχρονο. Και αυτό γιατί οι πλείστες των επιθετικών ενεργειών, κατέληγαν σε σέντρες από τα πλάγια, (αφού στα πλάγια ήταν πιο ευάλωτος ο αντίπαλος), αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οι ψηλοί αμυντικοί του Εθνικού (Ατάντα, Μιράντα, Ιακόμπ), απέκρουαν με ευκολία. Πόσον μάλλον όταν οι σέντρες ήταν στην πλειοψηφία τους κάτω του μετρίου…

Bet on Alfa

Στο ημίχρονο, ο Μιλόγιεβιτς αναπροσάρμοσε το πλάνο του. Έβγαλε τον ένα ‘χαμάλη’ στο κέντρο (Οικονομίδη), πέρασε τον Μαργκάσα στον άξονα για να αποκτήσει καλύτερη κυκλοφορία και πέρασε αριστερό μπακ τον Χαφέζ για να πλαγιοκοπήσει πιο αποτελεσματικά… Ταυτόχρονα πρόσθεσε ύψος στην περιοχή, αλλάζοντας θέσεις σε Σέρινταν και Σκέμπρι (ο Ιρλανδός είχε ξεκινήσει αριστερά και ο Μαλτέζος κορυφή).

Με νέο, πιο επιθετικό σχήμα, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν άργησε να κυριαρχήσει. Φάνηκε κάπως τυχερή στην φάση του πρώτου γκολ, χωρίς όμως να υποτιμούμε το πολύ έξυπνο χτύπημα του Χαφέζ που αιφνιδίασε την άμυνα του Εθνικού… Το αυτογκόλ του Ιακόμπ, συνοδεύτηκε λίγο αργότερα από το εξαιρετικό γκολ του Ρενάτο Μαργκάσα. Ο Πορτογάλος κεραυνοβόλησε τον Μπρουκς και έγραψε το (τελικό) 2-0.

Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη… Ο Εθνικός ανοίχτηκε, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε χώρους, όμως δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ. Ο Μπατιμπαγκά φάνηκε άτυχος στο δοκάρι και η διαιτησία, ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των αμυντικών του Εθνικού… Μάλιστα σε μία ανύποπτη φάση (στην οποία ο Νούνο έπρεπε να πάρει φάουλ στο κέντρο και ο παίκτης του Εθνικού να κιτρινιστεί), παραλίγο να γίνει το ‘κακό’ με τον νεαρό Ηλία να χορεύει στην κόντρα Ρουνιέ και Ρομαρίκ αλλά το σουτ του να περνάει μόλις άουτ.

Ο Μιλόγιεβιτς θα περίμενε κάτι περισσότερο από τον Κιρμ (που μπήκε αλλαγή στην θέση του Σκέμπρι), αλλά δυστυχώς το τρίτο γκολ δεν ήρθε.

Σαφώς και το 2-0 δίνει σημαντικό προβάδισμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, στην υπόθεση πρόκριση. Από την άλλη, η ομάδα με τις επιστροφές των Ασίς, Σέρινταν, Μπατιμπαγκά και Χαφέζ (ο Μπεμπέ έπαιξε ελάχιστα), είχε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από το παιχνίδι στο ‘Αντ. Παπαδόπουλος’. Τώρα αναμένεται σε πρώτη φάση να ενταχθεί ομαλά ο Καρλίτος στην ομάδα, ώστε να κλείσει η τρύπα στο δεξί άκρο της άμυνας. Με τον Ρομαρίκ να παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος (και πιο ελαφρύς) και τον Ρουνιέ να ανεβάζει στροφές, η άμυνα μας έχει βελτιωθεί αισθητά.

Ζητούμενο πλέον, η νίκη μεθαύριο στο ΓΣΠ με την Αγία Νάπα, ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να πάει για να ‘μετρήσει δυνάμεις’ σε ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα σε 10 ημέρες στο Τσίρειο στάδιο…

Autoremarketing

Bet on Alfa