Bet on Alfa
ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΗ πρόκληση της νέας χρονιάς για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η πρόκληση της νέας χρονιάς για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

 

Η αλλαγή του χρόνου προσφέρεται πάντα για επανεκκίνηση. Η νέα χρονιά είναι καλύτερη αφορμή για να ανασκοπήσουμε το παρελθόν, να αφήσουμε πίσω κακές στιγμές , να βάλουμε νέους στόχους, να θέσουμε νέες προκλήσεις.

Bet on Alfa

Στην περίπτωση του σωματείου μας η ανάγκη ανασυγκρότησης, ανασύνταξης και επανακαθορισμού πορείας είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε μία δύσκολη χρονιά. Η αποτυχία στο προγραμματισμό αφήνει τα σημάδια στη πορεία της ομάδας, και ήρθε να επιβαρύνει περαιτέρω τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν στον οικονομικό τομέα.

Το οικονομικό, εξάλλου, εξακολουθεί να είναι το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα του σωματείου. Η οικονομική ασφυξία και οι αρνητικές συνέπειες της σε όλα τα επίπεδα, θα συνεχίσει εκτός εάν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα αλλάξουν τη κατάσταση φέρνοντας φρέσκο χρήμα στο σωματείο.

Έχει λεχθεί ότι η υφιστάμενη διοίκηση του σωματείου ήταν διοίκηση σωτηρίας. Είναι γεγονός ότι κατάφερε με συνετή οικονομική διαχείριση να μειώσει τα έξοδα του σωματείου και να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα.

Για αυτούς που γνωρίζουν όμως, η έλλειψη ρευστότητας συνεχίζει να αποτελεί το καρκίνο καλπάζουσας μορφής σωματείου μας ο οποίος απλά έχει περιοριστεί προσωρινά.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη κοινή παραδοχή ότι το σωματείο αντιμετωπίζει πρόβλημα δομής και λειτουργίας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επόμενη διοίκηση πρέπει να είναι διοίκηση προετοιμασίας αλλαγών και εκσυγχρονισμού.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές από αυτό το βήμα, το σωματείο μας πρέπει να αλλάξει ρότα. Το μοντέλο διοίκησης είναι πεπαλαιωμένο και ως τέτοιο αδύνατο να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις.

Αυτή η διαπίστωση δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση ούτως ώστε να μπορέσει να λύσει τον οικονομικό βραχνά αλλά και να εκσυγχρονισθεί ως οργανισμός.

Από αυτή την ιστοσελίδα δημοσιεύσαμε αρκετά άρθρα στα οποία αναλύουμε και προτείνουμε λύσεις. Όχι γενικόλογες προτάσεις. Εισηγήσεις συγκεκριμένες. Δεν λέμε ότι ό,τι προτείνουμε είναι το σωστό. Όμως αναλύουμε το περιβάλλον και καταθέτουμε προτάσεις.

Έχουμε επίσης την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ζύμωση. Υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ που μπορούν προσφέρουν με εισηγήσεις, απόψεις και θέσεις.

Γιατί δεν αξιοποιούμε το πλούτο δεξιοτήτων και τεχνογνωσίας που υπάρχει στο κόσμο μας;

Μία άλλη παράμετρος είναι ότι η αλλαγή δεν πρέπει να έρθει βίαια.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη ούτε από το ένα διοικητικό συμβούλιο στο άλλο. Χρειάζεται μελέτη, προετοιμασία, συζήτηση.

Αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνει το επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Το επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να είναι διοίκηση εκσυγχρονισμού, ανασυγκρότησης και αλλαγής. Να βάλει δηλαδή το σωματείο σε τέτοια διαδικασία. Να συστήσει επιτροπές εργασίας για συζήτηση εναλλακτικών μοντέλων διοίκησης, δομής, χρηματοδότησης. Να δούμε τι κάνουν άλλα σωματεία εντός και εκτός Κύπρου. Να λάβουμε την άποψη εμπειρογνωμόνων και ειδικών που υπάρχουν στην Ευρώπη. Πρωταρχικά και κύρια να λάβουμε υπόψη το χαρακτήρα, ιστορικές καταβολές και ταυτότητα του σωματείου μας που δεν πρέπει να αλλάξει.

Έχουμε γράψει και σε άλλες περιπτώσεις επίσης ότι αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να είναι κλειστή. Σε αυτή πρέπει να κληθεί όλος ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟΣ κόσμος που έχει απόψεις να τις πει, να συμμετέχει, να συνδιαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος με αδιαφανείς διαδικασίες.

Επομένως η πρόκληση στη νέα χρονιά είναι συγκεκριμένη για εμάς τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ.

Είτε θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά είτε θα παραμείνουμε στα ίδια και χειρότερα!

Είτε θα βάλουμε νέους στόχους έστω και δύσκολους και να δουλέψουμε να τους πετύχουμε είτε θα βλέπουμε το ρολοί να γυρνά ανάποδα.

Καλή χρονιά σε όλους!

 

[Σημείωση: Η φώτο είναι ότι απέμεινε από το γήπεδο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Μια Μηλιά]

 

Autoremarketing

Bet on Alfa