ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆπoψη Φιλάθλου: Για την Θύρα 9

Άπoψη Φιλάθλου: Για την Θύρα 9

Η Θύρα 9 ιδρύθηκε αυθόρμητα πάνω στις κερκίδες του Μακαρείου το 92, με σκοπό να ενθαρρύνει και να προστατεύει τον λαοφιλέστερο σύλλογο της Κύπρου, την βασίλισσα ΟΜΟΝΟΙΑ. Εκείνη τη σημαδιακή χρονιά, κόντρα στο μεθοθευμένο σχέδιο της συναγερμικής κοπ και τις ορέξεις των εντεταλμένων της με τα μαύρα, η Θύρα 9, η Green Army και οι Συ.φι όλων των πόλεων ενέργησαν ως ασπίδα προστασίας αλλά και κίνημα ξεσηκωμού.

Bet on Alfa

Μετά λοπόν από την κάλπικη ισοπαλία στην πρώτη αγωνιστική με τον απόλλωνα και το χατζηστεφάνου, η μαζική παρουσία του Πράσινου λαού σε όλα τα γήπεδα ανάγκασε το κάθε αρρωστημένο αλλόθρησκο να παραμιλά. Τα πανό που εμφανίζονταν κάθε εβδομάδα ” Έδρα μας όλη η Κύπρος” και ” ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ” αντικατόπτριζαν ακριβώς την εικόνα και τον παλμό που επικρατούσε κάθε Κυριακή όπου έπαιζε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Κόντρα λοιπόν στις αντιξοότητες αλλά με μοναδική της δύναμη και ασπίδα τους οπαδούς της, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε πανάξια τον πιο γλυκό τίτλο, όπως τον χαρακτήρισαν οι παίχτες της τότε εποχής.

Το γεγονός αυτό άνοιξε το δρόμο σε ακόμη μεγαλύτερες ένδοξες στιγμές της Θύρας 9 και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η εξέλιξη της Πράσινης οργανωμένης κερκίδας μόνο θαυμασμό προκαλεί, τόσο με την εντός όσο και με την εκτός γηπέδων δράση της. Η Θύρα 9 έκανε πραγματικότητα αυτό που όλοι φοβόντουσαν, έγινε ο 12ος παίχτης της ομάδας.

Αυτό που στεναχωρεί όμως τα τελευταία χρόνια, είναι το λάθος μονοπάτι που ακολουθεί, κόντρα στους λόγους ίδρυσης της και την μεγάλη Ιδέα, καθώς και η απαράδεκτη συμπεριφορά της πλειοψηφίας που την αποτελούν.

Οι αποχές, οι καθημερινές ανακοινώσιες και οι αντιπαραθέσεις με το ΔΣ και όχι μόνο, μόνο προβλήματα προκαλούν και διχόνοια στις τάξεις των οπαδών. Οι επιθέσεις, οι βρισιές που εξαπολύονται σε οποιοδήποτε άλλο ΟΜΟΝΟΙAΤΗ ή Συ.Φι διαφωνεί με αποφάσεις και θέσεις της Θύρας 9 στα μάσα κοινωνικής διχτύωσης, τα ραδιόφωνα, ακόμα και στο γήπεδο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. και ΕΜΕΤΙΚΕΣ.

Και εξηγώ, για σχεδόν 2 σεζόν, η Θύρα 9 καλούσε με ” ανακοινώσεις” τον κόσμο σε αποχή στα εκτός διαπράττοτντας ένα μεγάλο έγλκημα που μόνο έλλειψη θάρρους φανερώνει και αποτελεί συνενοχή στα επαναλαμανόμενα εγκλήματα που δέχεται ο σύλλογος διαχρονικά.Με αυτόν τον τρόπο όχο μόνο γίνεσαι συνένοχος με τα λαμόγια της κοπ, αλλά ταυτόχρονα τιμωρείς τους δικούς σου παίχτες και κατ επέκταση την ομάδα. Κάτι που θαγίνει και αύριο στο σηματικότερο ματς της χρονιάς με τον αιώνιο.Για άλλη μια φορά αφήνει την ομάδα απροστάτευτη και χωρίς παλ΄μό, κάνοντας στους αντιπάλους δώρο αυτό που εξ αρχής επεδίωξαν και δημιουργώντας και πάλι προβλήματα και δυσαρέσκεια στον υπόλοιπο κόσμο.

Φυσικά όποιος τολμάε να διαφωνήσει με τις ” εντολές” δεχεται ανελέητες επιθέσεις και εμετικές βρισιές είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε από το ραδιόφωνο, είτε ακόμη και μέσα στο γήπεδο. Κάτι που έγινε και στον αγώνα με την Μεταλλούργκ, επειδή κάποιοι στην ανατολική ¨τόλμησαν” να παρακούσουν τις εντολές της Θύρας 9 και προτίμησαν να ενθαρρύνουν τους παίχτες αντί να κάνουν “10 λεπτά σιγή”…

Κι εγώ ήμουν απογοητευμένος από την προηγούμενη θητεία Σεραφείμ και ζητούσα επίμονα την παραίτηση του,βλέποντας όμως εκ των υστέρων την περίοδο Μιλτή και την παρούσα προσπάθεια ου Σεραφείμ για εξυγνίαση, κάνω υπομονή και δίνω πίστωση χρόνου στο ΔΣ που τουλάχιστον δεν κατέστρεψε οικονομικά την ΟΜΟΝΟΙΑ και με ένα μικρό μπάτζετ έφτιαξε μια ανταγωνιστική ομάδα. Οι βρισιές που δέχεται καθημερινά ο Σεραφείμ και οι επιθέσεις τελευταία στο Ακέλ (βρήκαν καινούργιο εξιλαστήριο θύμα τώρα) είναι το λιγότερο απαράδεκτες. Κατηγορεί η θύρα 9 τον Σεραφείμ για διχόνοια…κάτι που η ίδια η Θύρα καλλιεργεί εδώ και καιρό, διχάζοντας τον κόσμο, κατηγορώντας τους Συ.Φι, κλπ.

Κάνει λόγο η Θύρα 9 για διορισμένους του Ακέλ συμπεριλαμβάνοντας μέσα και τον επιχειρηματία Μιλτή. Που επί προεδρίς του κυκλοφόρησε η εφημερία Πράσινη κερκίδα η οποία επεφυμούσε τις κινήσεις του τότε προέδρου. Που επί προεδρίας του μαζεύτηκαν 3000 ως επί τω πλείτω οργανωμένοι για να υποδεχτούν τις μεταγραφές του. Που επί προεδρίας του εισπράχθηκαν χρήματα από τη Θύρα 9 για να φτιαχτούν κάποια κορεο…

Με αυτά και με αυτά το συμπέρασμα μου είναι ότι ορισμένοι λόγω προσωπικών φιλοδοξιών παρασύρουν μαζί τους την πλειοψηφία των νεαρών οπαδών μας και φέρουν τεράστια ευθύνη για την συνεχιζόμενη αγωνιστική και ψυχολογική προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αντί η Θύρα 9 να αποτελεί ασπίδα γιατο σύλλογο και τον 12ο του παίχτη όπως παλιά, τώρα κάνει ακριβώς το αντίθετο.Είναι καιρός κάποιοι που παίρνουν τις αποφάσεις να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν άμεσα.

Η Θύρα 9 είναι η ψυχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και το σημαντικότερο κομμάτι μας στις κερκίδες, οφείλει όμως να σέβεται την αντίθετη άποψη κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και να μην συμπεριφέρεται ως σαν η ομάδα αποτελεί φέουδο της…

Autoremarketing

Bet on Alfa