ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣημαντική διεθνής αναγνώριση για τον Δρ. Χάρη Τύμβιο.

Σημαντική διεθνής αναγνώριση για τον Δρ. Χάρη Τύμβιο.

Μαζί με τους τους επικεφαλής των ιατρικών ομάδων της Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα και άλλους θα είναι ομιλητής ο  Δρ. Χάρης Τύμβιος σε διεθνή ημερίδα

Εξαιρετικά σημαντική διεθνής αναγνώριση κρίνεται η πρόσκληση που έλαβε ο Δρ. Χάρης Τύμβιος από το Isokinetic Medical Group που εδρεύει στην Bologne, Ιταλία για να είναι ομιλητής σε ημερίδα που οργανώνεται στο Λονδίνο μεταξύ 09 και 11 Απριλίου 2016.

Bet on Alfa

Την πρόσκληση δημοσίευσε ο ίδιος ο Δρ. Τύμβιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Με αφορμή αυτή την ανάρτηση ερευνήσαμε το θέμα.

Διαπιστώσαμε ότι το Isokinetic Medical Group θεωρείται διεθνώς ως αυθεντία στα θέματα αθλητικών τραυματισμών, θεραπείας, ορθοπεδικής αποκατάστασης και έρευνας ενώ διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε αυτό το τομέα. Με το κέντρο συνεργάζονται πάνω από 100 εμπειρογνώμονες όπως γιατροί, χημικοί και φυσιοθεραπευτές ενώ ο αριθμός ασθενών που δέχονται θεραπεία υπερβαίνει τις 10,000 ετησίως.

Το Isokinetic Medical Group έχει πιστοποιηθεί από την FIFA ως Medical Center of Excellence και αποτελεί ένα από 42 κέντρα αποκατάστασης παγκόσμια τα οποία έχει πιστοποιήσει η FIFA. Οι δε ημερίδες που διοργανώνει θεωρούνται ως σημείο αναφοράς παγκόσμια αφού σε αυτές φιλοξενούνται διεθνούς κύρους ειδικοί στο τομέα αποκατάστασης μετά από τραυματισμό.

Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Football Medicine Strategies, Return to Play» και ασχολείται με το καυτό ερώτημα που απασχολεί τους απανταχού φιλάθλους, παράγοντες, διοικήσεις, ιατρικά team που είναι πότε ένας ποδοσφαιριστής που έχει υποστεί μυϊκό τραυματισμό θα επιστρέψει πίσω στο γήπεδο. (return to play).

O Δρ. Τύμβιος θα είναι ομιλητής δίπλα από διεθνούς κύρους επιστήμονες όπως ο Olmo Navas Jesus (επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης), ο Medina Danniel (επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα), ο Massey Andrew (επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Λίβερπουλ), ο Lewin Colin (επικεφαλής φυσιοθεραπευτής της Άρσεναλ) και ο Nanni Giani (επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Bologna). Ονόματα που καταδεικνύουν το επίπεδο της ημερίδας.

Ο Δρ. Τύμβιος θα αναπτύξει το θέμα: «Η βιοχημική ανάλυση μυϊκών τραυμάτων στο ποδόσφαιρο κατά την περίοδο αποκατάστασης» ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η πρόσκληση σε τέτοιου είδους διοργάνωση, πέραν από την αναγνώριση και καταξίωση τόσο για τον Δρ. Τύμβιο, για την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και τη Κύπρο, ανοίγει και νέους επαγγελματικούς δρόμους αφού το συνέδριο θα παρακολουθούν με εκπροσώπους τους όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη.

Ήδη ο Δρ. Τύμβιος παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιατρικά επιτελεία ομάδων εκτός Κύπρου όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όπως είναι γνωστό ο Δρ. Τύμβιος συνεργάζεται με την ΟΜΟΝΟΙΑ από το 2011. Οι σπουδές του ήταν στο τομέα της Βιοϊατρικής στο Kings College στο Λονδίνο (BSc) με ειδίκευση στους κλάδους Doping Control και της Αθλητικής Βιοχημείας. Το διδακτορικό του αφορούσε το οξειδωτικό στρες και τη φαρμακολογία (Imperial College London). Ο Δρ. Τύμβιος είναι επίσης επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Φαρμακολογία) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (τοξικολογία).

Autoremarketing

Bet on Alfa