ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΠου πάμε τελικά;

Που πάμε τελικά;

Το εκλογικό αποτέλεσμα εναποθέτει τεράστιο βάρος στους ώμους του νέου Δ.Σ.

Bet on Alfa

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι αυτό της ενότητας και πως θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Αν αναλύσουμε τους αριθμούς θα δούμε ότι ο συνδυασμός Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ πλησίασε κοντά στο 47% των έγκυρων ψήφων, παρά το ότι υπήρξε και μείωση του αριθμού ψηφισάντων κατά 91 άτομα σε σχέση με το 2014. (Στην ουσία ο 16ος Νικόλας Βαλανίδης αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με το 2014).

Έχουμε ένα μεγάλο μέρος, λοιπόν, του σώματος των μελών της γενικής συνέλευσης να υποστηρίζει υποψήφιους του ΕΟ όχι κατ’ ανάγκην αντιπαραθετικά σε σχέση με τους υποψηφίους του συνδυασμού  Τζιωνή.

Αυτό το δεδομένο θα πρέπει να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος εάν πραγματικά εννοεί την ενότητα, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών προς αυτή τη κατεύθυνση.

Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι μία σοβαρή και μεδοθευμένη ενδοσκόπηση τους επόμενους μήνες με στόχο να δούμε που πάει το σωματείο γενικότερα. Να αποφασίσουμε και να σχεδιάσουμε ποια ΟΜΟΝΟΙΑ θέλουμε τα επόμενα 10, 20 χρόνια. Σε αυτη τη προσπάθεια πρέπει να κληθούν όλοι να συμμετάσχουν.

Θα πρέπει επιτέλους να απαντήσουμε στο ερώτημα που πάμε τελικά ως σωματείο;

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι σήμερα έχουν “δικαιωθεί” διότι εκλέγηκε “κορδόνι” ένας συνδυασμός κάνουν λάθος εκτίμηση διότι απλά δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα.

Το πρόβλημα, όπως έχουμε υποδείξει πολλές φορές ως OMONOIA24.COM, στο σωματείο μας, είναι συστημικό. Ο ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να βρει ξανά το δρόμο της,  πρέπει να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα κάνουμε ασταμάτητους κύκλους γύρω από τον εαυτό μας και θα μικραίνουμε αντί να μεγαλώνουμε.

Συνεπώς μία από τις πρώτες δουλειές του νέου προέδρου θα είναι να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να τεθούν οι βάσεις για ουσιαστικές, θεσμικές αλλαγές και τομές στο σωματείο μας. Δεδομένων των περιστάσεων , υπό τις οποίες αναλαμβάνει ο Αντώνης Τζιωνής, αυτό θα είναι δύσκολο όμως οφείλει να προσπαθήσει. Σε ότι αφορά εμάς, θα μας βρει αρωγούς σε αυτή τη προσπάθεια.

Autoremarketing

Bet on Alfa