ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΟ οφειλόμενος σεβασμός στον Δώρο Σεραφείμ.

Ο οφειλόμενος σεβασμός στον Δώρο Σεραφείμ.

Πολλές φορές αρθρογραφήσαμε από το OMONOIA24.COM,  για την ανάγκη να αποβάλουμε – ως ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ –  νοοτροπίες που μας αφήνουν εγκλωβισμένους σε άλλες εποχές. Μία από αυτές είναι η ισοπεδωτική κριτική ή η απαξίωση ατόμων που υπηρέτησαν κατά καιρούς το σωματείο μας.

Bet on Alfa

Γράφουμε αυτό το άρθρο τώρα που ο Δώρος Σεραφείμ αποχώρησε από τα διοικητικά του σωματείου διότι τώρα μπορεί να γίνει συνολική αποτίμηση χωρίς να μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει για σκοπιμότητες.

Είναι γεγονός, για όσους παρακολουθούν την αρθρογραφία μας, ότι διαφωνήσαμε έντονα και σε πολλά θέματα με τον τέως πρόεδρο. Του ασκήσαμε έντονη  και καυστική κριτική διότι διαφωνούμε με διάφορες επιλογές του αλλά και το τρόπο διαχείρισης του σωματείου. Είναι γνωστό επίσης ότι σε δύο περιπτώσεις , επί προεδρίας του, το σωματείο μας εξέδωσε ανακοινώσεις κατά της ιστοσελίδας μας, με ονομαστική αναφορά, κάτι που η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει κάνει ποτέ ακόμα και για γνωστά αντι-ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ δημοσιογραφικά συγκροτήματα.

Παρά τα πιο πάνω, και τις ανθρώπινες αδυναμίες που έχουμε όλοι μας, πιστεύουμε ότι όλοι όσοι θέλουμε να έχουμε λόγο και άποψη στα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να βρίσκουμε την δύναμη να αξιολογούμε το έργο και την προσφορά εκάστου με την αναγκαία αντικειμενικότητα και ευθυκρισία πέρα από προσωπικές ατζέντες ή πικρίες.

Τα ζητήματα εξάλλου δεν είναι και δεν πρέπει να είναι προσωπικά.

Αξιολογώντας επομένως το έργο του Δώρου Σεραφείμ το πρώτο που πρέπει να σημειώσει κάποιος είναι ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αναμείχθηκε για πρώτη φορά στα διοικητικά του σωματείου μας το 1968 αναλαμβάνοντας οικονομικός υπεύθυνος.  Από το 1996 ήταν Α΄Αντιπρόεδρος ενώ διετέλεσε πρόεδρος από το 2000 μέχρι και το 2008 και από το 2014 μέχρι το 2016.

Είναι φυσιολογικό επομένως ο ίδιος να αντιλαμβάνεται τη σχέση του και το ρόλο στην ΟΜΟΝΟΙΑ με ένα δικό του τρόπο που οι περισσότεροι από εμάς να μην μπορούμε να κατανοήσουμε. Αυτό ίσως να αιτιολογεί και κάποιες από τις προσεγγίσεις του σε διάφορα θέματα.

Θυμόμαστε ότι η αποχώρηση του το 2008 ήταν επεισοδιακή και ουσιαστικά «εξαναγκάστηκε» σε παραίτηση για τους γνωστούς λόγους. Μετά την αποχώρηση του απαξιώθηκε από κάποιους , όπως συμβαίνει με πολλούς που αποχωρούν και το έργο καθώς και η προσφορά του σβήστηκε εν μία νυκτί.

Αυτή είναι και η μάστιγα που κατατρέχει το σωματείο μας που αναφέραμε στην αρχή στην οποία πρέπει να θέσουμε όλοι μας τέλος.

Είναι γεγονός ότι η παραμονή για τόσα πολλά χρόνια σε διοικητικές θέσεις δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Από την άλλη όμως στο Δώρο Σεραφείμ δεν μπορεί παρά να αναγνωριστεί το γεγονός της συνεχούς προσφοράς με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και χωρίς προσωπικό όφελος.

Εμείς ασφαλώς δεν είμαστε κριτές κανενός. Η ιστορία θα κρίνει τον καθένα και ειδικά τους προέδρους του σωματείου μας.

Εμείς εκφράζουμε την άποψη μας. Και αυτό που θέλουμε να πούμε είναι το εξής:

Τον Φεβρουάριο του  2014 όταν κανένας δεν έβγαινε μπροστά, ο Δώρος Σεραφείμ δεν δίστασε μαζί με τους πρώην προέδρους, να ηγηθεί μίας εξαιρετικά δύσκολης προσπάθειας. Μέσα από φοβερές και αντίξοες συνθήκες πέτυχε να δώσει το «φιλί της ζωής» στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να την παραδώσει ζωντανή στις επόμενες γενιές.

Κατά συνέπεια, παρά τις επιμέρους (έντονες) διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος για τις επιλογές, αποφάσεις και τρόπο διοίκησης του,  το γεγονός παραμένει ότι κατά τη γνώμη μας  η ιστορία θα κρίνει το Δώρο Σεραφείμ με θετικό πρόσημο. Την ώρα που το καράβι βούλιαζε δεν λιποτάκτησε αλλά έδωσε την μάχη, με τους πρώην προέδρους,  με επιτυχία.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Δώρου Σεραφείμ που εμείς θέλουμε να κρατήσουμε.

Εμείς ως ιστοσελίδα, αλλά και ως ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ μέσο ενημέρωσης που εκφράζει χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, ευχαριστούμε το τέως πρόεδρο για την προσφορά του στο σωματείο μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Autoremarketing

Bet on Alfa