Άποψη Φιλάθλου: Συγχαρητήρια κύριοι Κλείσατε την Ομόνοια.

Το τεράστιο πισωγύρισμα απειλεί ακόμα και αυτή την ίδια την ύπαρξη της Ομόνοιας
 
Ο Χρόνος που ζητούν πλέον οι παράγοντες της ομάδας για να προχωρήσουν με το δήθεν νέο project  απλά δεν υπάρχει.
Δεν έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου χάριτος που έδωσε ο κόσμος
Νομίζουν ότι επειδή οι ίδιοι είναι νέοι στην ομάδα ο κόσμος θα ανεχτεί κιάλλες πέτρινες χρονιές.Κάνουν λάθος
 
Η προσπάθεια της επιβίωσης της ομόνοιας άρχισε πριν από τρία χρόνια
Ο κόσμος της ομάδας πρωτοστάτησε προσφέροντας απλόχερα με χρήμα αλλά και υπομονή
Φέτος ήταν η χρονιά που ο κόσμος ανέμενε την αναβάθμιση.
Αυτή την αποτυχία δεν θα τη δεχτεί ποτέ
 
Ενός κακού μύρια έπονται
 
Αρνητικά τα δεδομένα για την ομάδα μας η οποία άρχισε τη χρονιά με τους χειρότερους Ιονούς
 
-Ήδη φέτος η Ομόνοια είναι το φαβορί για να μεινει εκτός τετράδας στο πρωτάθλημα  εφόσον στους διεκδικητές έχει προστεθεί και η ΑΕΛ ενώ η Ανόρθωση δεν αντέχει άλλη χρονιά εκτός Ευρώπης.Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι οι πρώτοι τρεις θα είναι ΑΠΟΕΛ Απόλλωνας και ΑΕΚ η τέταρτη θέση διεδκικείται από Ανόρθωση ΑΕΛ και Ομόνοια για να μην προσθέσω και την έκπληξη που κάθε χρόνο παρατηρούμε στο πρωτάθλημα.
 
-Ο αποκλεισμός και η μικρή συγκομιδή χρημάτων από την Ευρωπαική πορεία δεν επιτρέπουν ενίσχυση του πτωχού και λανθασμένου roster .
 
-Το υφιστάμενο roster κινδυνεύει να «κλατάρει» πολύ σύντομα αφού μόνο τέσσερις ή πέντε από τους ποδοσφαιριστές 11αδας βρέθηκαν στη γελοία προετοιμασία του καλοκαιριού
 
-Οι αποτυχίες στο επικείμενο πρωτάθλημα θα «αδειάσουν» τα γήπεδα και θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τα έσοδα.Δεδομένης της πενιχρής συγκομιδής από την μίνι Ευρωπαική πορεία τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.Τα προβλήματα ρευστότητας θα οδηγήοσουν σε αγωνιστικά προβλήματα με  απλήρωτους ποδοσφαιριστές και τις γνωστές παρενέργειες
 
-Μία αποδυναμωμένη ομόνοια θα αποτελέσει εύκολη λεία για τους γνωστούς  άγνωστους που καραδοκούν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κτυπήσουν σφυρώντας αδιάφορα.
 
Μικρομεσαία Ομάδα
Τα  τρία χρόνια της υπομονής  δεν πέρασαν χωρίς απώλειες Είναι ξεκάθαρα τα σημάδια της κόπωσης ενώ ήδη η ομόνοια έχει υποβαθμιστεί από ομάδα πρωταθλητισμού σε ομάδα με στόχους την τέταρτη και Πέμπτη θέση.
 
Ο κόσμος της ομάδας αντί να αυξάνεται μειώνεται αφού τις τελυταίες δεκαετίες η Ομόνοια ακολουθεί πτωτική πορεία και πλέον αποτελεί την μοναδική μεγάλη ομάδα της Κύπρου που δεν έχει παίξει σε Ευρωπαικούς ομίλους.Οι νέοι δεν γίνονται ομονοιάτες.
 
Τα δεδομένα λοιπόν καταδυκνείουν ότι φέτος η Ομόνοια έπαιζε τα ρέστα της.’Η θα κατόρθωνε να εισπράξει ωφέλη από την Ευρωπαικη πορεία για να επιστρέψει στους μεγάλους και διεκδηκητές ή θα αποχαιρετούσε μία και έξω τα σαλόνια της Κύπρου και της Ευρώπης.Δυστυχώς έγινε το δεύτερο
Τα λάθη και οι ευθύνες
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το προηγούμενο ΔΣ
Η πρόσληψη Νταμπίζα αποτέλεσε το μοιραίο λάθος
Ως νέος διχειριστής της ομάδας και εφόσον δεν ξεκαθαρίστηκε από την αρχή ότι θα κρατούσε τον κορμό οδήγησε τον Μιλόγεβιτς στη φυγή ή δεν έκανε τίποτε για να τον κρατήσει.
Ξήλωσε ότι είχε κτιστεί τα τελυταία χρόνια.
Ας τα πάρουμε ένα προς ένα
 
1.Ρομαρικ.
Ενας ποδοσφαιριστής με περγαμηνές ο οποίος απότύχη κατέληξε στην ομάδα μας.
Αμοίβεται με περισότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο αλλά οι συνθήκες τον οδήγησαν στην ομόνοια όπου χωρίς καν να προπονηθεί διακρίθηκε.Θα παρέμενε στην ομάδα μας έστω και με τις χαμηλές αμοιβές που μπορούσαμε να του προσφέρουμε.
Τον διώξαμε και τί φέραμε.Το αφήνω στην κρίση σας
 
2.Κλευτον.
Μας είπαν ότι ο μέσος όρος ηλικίας πρέπει να πέσει.Διώξαμε Μπεμπέ και Ασις και τι φέραμε ?33χρονο που αντέχει μέχρι τώρα μισό ημίχρονο
 
3.Για τη θέση του Χάφες ξεχάστε το .Ποδοσφαιριστές Πάγκου από το αδύναμο πρωτάθλημα της Ελλάδας
 
4.Προπονητής.
Μιλόγεβιτς – Καρβερ Δεν έχω να πω τίποτε άλλο
 
5.Ακόμα και για τη μεταγραφή του Νταρπισαιαρ υπάρχουν αρνητικά .Ουσιαστικά αυτή η θέση ήταν κενή.Αν θυμάστε καλά πέρσι τέτοια εποχή τη θέση αυτή κατείχε ο Ποτέ ενώ ο Σιεριταν είχε ήδη ενταχθεί στην Ομάδα. Χάσαμε τον Ποτέ και δεν τον αντικαταστήσαμε.
Αν θέλουμε να μιλούμε για τον κεντρικό κυνηγό της Ομόνοιας η σύγκριση θα πρέπει να είναι αυτού του επιπέδου , ΠΟΤΕ vs Νταρπισαιαρ.Σημειώσατε άσσο.
 
6.Το χειρότερο από όλα η Ομόνοια φάνηκε ασυνεπής και αχάριστη απέναντι σε ανθρώπους όπως τον Νούνο Ασίς και τον Μιλόγεβιτς.Αχαριστία αποτέλεσε και συμπεριφορά έναντι στο φορφανά και τον νεαρό Ισπανό τον Rubio ο οποίος εκδιώχθηκε για να αντικατασταθεί με τον Εζέ!
Οι κινήσεις αυτές και πολλές άλλες , έχουν αφαιρέσει κάθε αξιοπιστία από την ομάδα και δύσκολα πλέον θα βρεί έστω και νεαρό παίχτη με όνειρα για να αγωνστεί με το τριφύλι στο στήθος.
 
Και μετά το Χάος
Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους το project Νταμπίζα δεν πρόκειτε να πετύχει.Ο κύριος αυτός και οι συνεργάτες του , την δύσκολη στιγμή , θα κουνήσουν μαντήλι και θα εκδόσουν μία ανακοίνωση με την οποία θα ευχαριστούν την ομάδα μας και τον υπέροχο κόσμο της και θα εύχονται ότι καλύτερο για το μέλλον.Θα πάρουν τα χρήματα τους και θα επσιτρέψουν στα σπίτια τους με μερικές χιλιάδες ευρώ περισότερα ο καθένας στην τσέπη του.
Τι θα απομείνει;
Ο Πρόεδρος Τζιωνής θα επιχειρήσει να φέρει νέο προπονητή ο οποίος βέβαια θα έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές του Νταμπίζα οι οποίοι θα είναι απλήρωτοι και δεν θα προπονούνται ενώ η επιλογή διακοπής συμβολαίου θα είναι εκτός συζητήσεως εφόσον θα πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις Χάος.Η πορεία της Ομόνοιας προς την ανακαμψη θα έχει τελειώσει.Η τεταρτη θέση και ή έξοδος στην Ευρώπη θα αποτελούν απλησιάστο όνειρο . Η μετατροπή της ομάδας σε μικρομεσαία και μάλιστα με τεράστια χρέη και χωρίς έσοδα θα εχει ολοκληρωθεί.
Ο χρόνος επιβεβαίωσης των εκτιμήσεων αυτών τοποθετείται λίγο μετά τα Χριστούγεννα.Τότε είναι που θα κλάψουμε επι ερειπίων
 
Η λύση
 
Πολύ Ευχαρίστως θα κατέγραφα προτάσεις για αντιμετώπιση του ολέθρου που έρχεται Αλλά σκέφτηκα τα ότα των μη ακουόντων.Τι να τις κάνεις τις προτάσεις που θα μείνουν προτάσεις.Εκεί λοιπόν βρίσκεται η λύση Αξιοι ανθρωποι στις διοικητικές θέσεις.Τίποτε άλλο.
 
         Υπογραφή
Ενας Ομονοιάτης ετών 50

ΣΧΕΤΙΚΑ

Φωνή Λαού:”Μεταγραφές / Προγραμματισμός”
Φωνή Λαού: Να βλέπουμε το δάσος και όχι...
Φωνή Λαού:”Για τη μείωση προέλευσης του κόσμου…”
Φωνή Λαού:”Η άμυνα, οι αλλαγές και ο Ουζόχο”