ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗTo project "παραδίδω τα κλειδιά" και οι ευθύνες.

To project “παραδίδω τα κλειδιά” και οι ευθύνες.

Η αξιοθρήνητη πορεία της ομάδας μας έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο κόσμος, δικαιολογημένα, είναι πικραμένος, απογοητευμένος και έχει χάσει κάθε ελπίδα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, επικεντρώνονται οι περισσότεροι στις ευθύνες του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή.

Bet on Alfa

Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους όμως, την βασική και κύρια ευθύνη έχουν οι διοικούντες.

Και εξηγούμαστε. Ποιος επέλεξε τον Νταμπίζα  και το μοντέλο που εφαρμόστηκε;

Ας μην λησμονούμε και το τι έγινε στο σύντομο παρελθόν.

Η πρόσληψη Νταμπίζα ήταν ξαφνική με την έννοια ότι το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο είχε δηλώσει ότι δεν θα προσλάβει τεχνικό διευθυντή. Σαν αποτέλεσμα ο Νταμπίζας προσφλήθηκε εν μία νυκτί χωρίς διαδικασίες αξιολόγησης ή σύγκρισης με άλλους υποψηφίους.

Το μοντέλο «παραδίδω τα κλειδιά» στον τεχνικό διευθυντή αποφασίστηκε από το προηγούμενο διοικητικό συμβουλίο στο παρά πέντε των εκλογών.

Αντί οι εκλογές να γίνουν έγκαιρα και να δοθεί χρόνος στην νέα διοίκηση να κάνει προγραμματισμό, οι προηγούμενοι «δέσμευσαν» τους επόμενους. Βεβαίως στην περίπτωση μας οι προηγούμενοι ήταν και οι επόμενοι αφού η διοίκηση έμεινε ουσιαστικά η ίδια.

Συνεπώς είναι τα ίδια άτομα που επέλεξαν τον Νταμπίζα, είναι  τα ίδια άτομα που καθόρισαν το μοντέλο λειτουργίας του τεχνικού διευθυντή, είναι  τα ίδια άτομα που έβλεπαν (ή αδυνατούσαν να δουν) έγκαιρα, τις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας, είναι τα ίδια άτομα που ήταν θεατές στο ξήλωμα του ρόστερ και είναι τα ίδια άτομα που καλούνται σήμερα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και ας μην μας πουν φταίει ο Νταμπίζας και ο Κάρβερ.

Οι εν λόγω κύριοι δεν έπεσαν από τον ουρανό. Κάποιοι τους αξιολόγησαν, τους προσέλαβαν και τους εμπιστεύτηκαν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το έργο των διοικούντων σε αυτή την φάση δεν μπορούσε να ήταν δυσκολότερο.

Έχουν μπροστά τους τα κριτήρια του Σεπτέμβρη που πρέπει να βρουν €600,000, μία ομάδα με τεράστια αγωνιστικά προβλήματα, με χαμένη ταυτότητα και αυτοπεποίθηση και ένα κόσμο που δεν τους εμπιστεύεται. Τα προβλήματα δεν επιλύονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα, βιντεάκια και promotions. Αυτά είναι πρόσκαιρα. Καθρέφτης είναι το γήπεδο.

Χρειάζονται σοβαρές και τολμηρές αποφάσεις αφού πρώτα γίνει σωστή διάγνωση του προβλήματος. Αναμένουμε από την διοίκηση μας να συμπεριφερθεί σοβαρά και υπεύθυνα και να τροχοδρομήσει λύσεις άμεσα.

Σίγουρα δεν αναμένουμε δίωρες διασκέψεις τύπου ή ανακοινώσεις αλλά αποφάσεις με ουσιαστικό περιεχόμενο.

Autoremarketing

Bet on Alfa