ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη φιλάθλου:"Να διαχωρίζουμε την ουσία από τις κατασκευασμένες υστερίες...

Άποψη φιλάθλου:”Να διαχωρίζουμε την ουσία από τις κατασκευασμένες υστερίες των ΜΜΕ”

Η ψεσινή νίκη δεν έλυσε ασφαλώς τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον μας δίνει μιαν ανάσα για να ασχοληθούμε και με τα θέματα της επικαιρότητας.

Bet on Alfa

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες του στησίματος ενός τσίρκου των ΜΜΕ με επίκεντρο την ομάδα μας, αυτή τη φορά με αφορμή τη δίκη μεταξύ του Μιλτιάδη Νεοφύτου και του Δημήτρη Χριστόφια.

Δεν μας παίρνει να ξαναβιώσουμε την αναστάτωση, τη στενοχώρια, τον εκνευρισμό και τα αναπόφευκτα αλληλομαχαιρώματα, που πάντοτε μας προκαλούσαν οι καταστάσεις αυτές, όσες φορές στήθηκαν μέχρι τώρα. Πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε την ουσία από το τι οι κατασκευασμένες υστερίες των ΜΜΕ και όσων τους συντονίζουν, προσπαθούν να μας περάσουν.

Για το τεμάχιο στις χαλεπιανές. Ανεξάρτητα από το τι είχε προηγηθεί που οδήγησε στην προσπάθεια αλλαγής της πολεοδομικής του ζώνης, η περίπτωση του τεμαχίου αυτού βοά ότι απαιτείται αλλαγή του πολεοδομικού του καθεστώτος. Είναι γεωργική γή ένα απομονωμένο τριγωνικό τεμάχιο που βρίσκεται σε κομβικό σημείο νότια της Λευκωσίας, που περικλείεται από ένα αυτοκινητόδρομο και δύο περιφερειακούς δρόμους, εφάπτεται σε μια βιομηχανική περιοχή, ενώ λίγο πιο πέρα προγραμματίζεται η κατασκευή ενός μεγάλου κόμβου που θα αλλάξει την κυκλοφοριακή διαχείριση όλης της Λευκωσίας. Τέτοιες δικαιολογημένες και πλήρως αιτιολογημένες αλλαγές, γίνονται με κλειστά τα μάτια σε άλλες περιπτώσεις. Εδώ, επειδή εμπλέκεται η Ομόνοια γίνεται όλο αυτό το τσίρκο.

Προψές παρακολούθησα το δελτίο ειδήσεων του Μέγα. Ο Φουρλάς για σκοπούς ίσης μεταχείρισης τάχα, έβγαλε και το Συλικιώτη να πει τη δική του εκδοχή. Σχεδόν δεν τον άφησε να ολοκληρώσει πρόταση, ενώ στο τέλος τον έκοψε στο μέσο της κουβέντας του. Και οι κινήσεις του φανέρωναν ότι δεχόταν οδηγίες από το μικρόφωνο που είχε στο αυτί του.

Ο χθεσινός «Φ» παρουσιάζει πρωτοσέλιδα το θέμα με τρόπο που υποβάλλει ότι ο μάγκας Χάσικος χάλασε τους… σκοτεινούς σχεδιασμούς. Αυτό όμως που ο κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει, είναι ότι ένα αίτημα που εγκρίθηκε μετά από μακρά εξέταση από το Πολεοδομικό Συμβούλιο (που είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας και δεν ελέγχεται από κανένα) άρα ήταν κατά τεκμήριον αιτιολογημένο, ήρθε ο Χάσικος και το ανέτρεψε απλά και μόνο επειδή εκείνοι που θα επωφελούνταν δεν ήταν του γούστου του. Μιλούμε για τον ίδιο Υπουργό που ενέκρινε χαλαρώσεις στο Σιακόλα με όφελος πολλών εκατομυρίων, για αναπτύξεις για τις οποίες υπήρχαν σοβαρότατες ενστάσεις από αρμόδιους φορείς. Και δεν λέει κανένας τίποτε.

Συνεχίζοντας για τα ΜΜΕ. Ο Μάριος Παναγή ξεκίνησε ένα αγώνα με αποκαλύψεις για καταστάσεις που όλοι μας νοιώθαμε ότι υπήρχαν, αλλά δεν είχαμε τεκμήρια να τις στοιχειοθετήσουμε. Από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων του αντιμετώπισε τον πόλεμο, τη διακωμώδηση και την υποβάθμιση από τα ΜΜΕ. Εκεί όμως που πραγματικά θάφτηκε εντελώς, ήταν όταν κατονόμασε τον Αβέρωφ ότι ήταν πίσω από το ποδοσφαιρικό παρακράτος. Κανένας δεν συγκινήθηκε, κανένα πρωτοσέλιδο δεν έγινε, καμμιά συνέχεια δεν δόθηκε. Ο δε Μάριος Παναγή από τότε δεν ξανακούστηκε.

Θα μπορούσα να αναφέρω και κάποια άλλα παραδείγματα, αλλά εύστοχα τα σχολίασε η Ποδοσφαιρομάνα σε άλλη ανάρτηση.

Για τις οικονομικές συναλλαγές που αναφέρονται στους ισχυρισμούς του Μιλτή, είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθούν πλήρως και εξονυχιστικά. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε άλλο χώρο και ήταν μεμπτό, πιθανότατα θα συγκαλυπτόταν. Εδώ όμως να είσαστε σίγουροι ότι θα βγουν όλα στη φόρα. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Γι αυτό ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα από τις αισχρότητες των ΜΜΕ.

Από τους ισχυρισμούς του Μιλτή τι προκύπτει επίσης; Ότι ο Χριστόφιας του ζήτησε να φτιάξει ομάδα που να έχει επιτυχίες. Ε και; Ακόμα και αυτό προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως κάτι μεμπτό, λες και του ζήτησε να εξαγοράσει διαιτητές ή να στήσει κανένα υπόγειο παρασκήνιο που να ανταγωνίζεται εκείνο του Αβέρωφ και των Κουτσοκούμνη – Κούμα.

Αδέλφια μη μασάτε. Μην τους αφήνετε να σας αναστατώνουν με τις αθλιότητες τους. Όταν διαβάζετε ή ακούτε κάτι, κρίνετε, συγκρίνετε, σκέφτεστε και κυρίως περιμένετε πριν βγάλετε συμπεράσματα. Μην επιτρέπετε σε αυτό το άθλιο τσίρκο να χειραγωγεί τη σκέψη και τα συναισθήματα σας.

Όσο για το Χριστόφια, ανεξάρτητα από τι ευθύνες του καταλογίζει ο καθένας, που θα τις κρίνει η ιστορία στο τέλος, για ένα πράγμα έχει σίγουρα ασήκωτες ευθύνες. Στη λανθασμένη επιλογή των ατόμων. Κλασσικό παράδειγμα ο Μιλτής.

ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ

Autoremarketing

Bet on Alfa