Όλα στο φως!

Αυτό τελικά δεν ήταν “πρότζεκτ”. Αυτό ήταν mission impossible!

Bet on Alfa

H χτεσινή συνέντευξη του Τζον Κάρβερ στην ιστοσελίδα Protathlima.com κατέδειξε ένα και μόνο πράγμα. Την διάσταση απόψεων ανάμεσα στους δύο ανθρώπους, οι οποίοι ανάλαβαν να κρατήσουν τα ηνία του σωματείου την σεζόν που μας πέρασε. Του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα. 

Δεν θα προσπαθήσουμε να ψηλαφίσουμε τις απόψεις και τις θέσεις που διατύπωσε χθες ο κ. Κάρβερ. Αρκετά πράγματα ήταν ήδη γνωστά και τα επισημάναμε έγκαιρα  εδώ και μήνες. Άλλα, ήταν φανερά για γυμνού οφθαλμού. Ο Νταμπίζας κρατούσε την μπαγκέτα και ο προπονητής απλά ακολουθούσε. Κάπως έτσι έφυγαν κακήν κακώς οι ποδοσφαιριστές-ηγέτες της περσινής ομάδας. Κάπως έτσι ήρθε το προπονητικό τιμ της επιλογής Νταμπίζα. Και με τον ίδιο περίπου τρόπο αναδιαρθρώθηκε το ρόστερ της ομάδας, ώστε να ταιριάζει στις επιθυμίες του Νταμπίζα.

Φυσικά, οι χθεσινές αποκαλύψεις Κάρβερ, δεν τον απαλλάσσουν με κανένα τρόπο, από τις δικές του ευθύνες. Ο Κάρβερ προσαρμόστηκε σε ένα ρόλο, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ρόλος κομπάρσου. Δεν είχε ρόλο στην επιλογή ποδοσφαιριστών, δεν είχε καν λόγο στην επιλογή του άμεσου του συνεργάτη… Γιατί τότε πήρε την θέση; Άπλα υπενθυμίζουμε ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο Βλάνταν Μιλόγιεβις σηκώθηκε και έφυγε. 

Επί της ουσίας, επιβεβαιώθηκαν όσα γράφαμε το περασμένο καλοκαίρι. Ότι δηλαδή ο Κάρβερ δεν γνώση των τεκταινομένων στο Κυπριακό και το Ελληνικό πρωτάθλημα και στην ουσία το γεγονός αυτό τον καθιστούσε “ευάλωτο” στις επιλογές Νταμπίζα. Αφήνουμε “στην πάντα”, τις δικές του αδυναμίες ως προπονητή, γιατί δεν καταπίνουμε αμάσητα, τα όσα ο ίδιος δήλωσε στην συνέντευξη.

Το ρεζουμέ της σεζόν είναι πραγματικό καταθλιπτικό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από 14 χρόνια, 6 βαθμούς πίσω από την τέταρτη ΑΕΛ. Αποκλείστηκε από το κύπελλο στους “8”. Απώλεσε τεράστια εισοδήματα τόσο το περσινό καλοκαίρι όσο και το φετινό. Έπαιξε ίσως το χειρότερο ποδόσφαιρο στην σύγχρονη ιστορία της. Και τώρα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, με το ρόστερ να χρειάζεται ολοκληρωτική αναδόμηση, την στιγμή που εκκρεμεί μεγάλος αριθμός συμβολαίων που πρέπει να λυθούν. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη του πρότζεκτ Νταμπίζα. 

Η λογική της “λευκής επιταγής” που δόθηκε στον Νίκο Νταμπίζα από το ΔΣ απέτυχε στην ολότητα της.

Η όποια κριτική ασκήθηκε τόσο στο ΔΣ αλλά και στον Τεχνικό Διευθυντή και στον προπονητή από το περασμένο καλοκαίρι δαιμονοποιήθηκε. Το ΔΣ, από ότι φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει πραγματικά τις πληροφορίες, τα δεδομένα και τον  δρόμο που βάδιζε η ομάδα. Ρίξαμε στην πυρά τον Μιλόγιεβιτς, απαξιώσαμε τον Νούνο Ασίς και τον Σκέμπρι, πουλήσαμε τον Ρουνιέ… Και ηρωοποιήσαμε τον Νταμπίζα. Αλίμονο σε όποιο τολμούσε να ασκήσει κριτική στον Νικόλα! 

Κρίμα… Γιατί αντί για ένα βήμα μπροστά, κάναμε πολλά προς τα πίσω…

Και κάτι τελευταίο. Το omonoia24.com δημιουργήθηκε για να προστατέψει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρώτα και κύρια από τους εχθρούς της. Οι οποίοι είναι πολλοί και δεν ανήκουν στον δικό μας χώρο. Γράψαμε δεκάδες φορές ότι ο πόλεμος που δέχεται η ΟΜΟΝΟΙΑ, αποσκοπεί στην εξόντωση της. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά με γυμνό μάτι. Δεύτερο, για να ασκεί μια γόνιμη και εποικοδομητική κριτική. Δεν θα βαράμε παλαμάκια για να γίνουμε αρεστοί σε κανένα. Και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Ο κόσμος έχει κρίση και άποψη! 

Autoremarketing

Bet on Alfa