ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΓιατί η Cyta δεν τίμησε τη συμφωνία της με...

Γιατί η Cyta δεν τίμησε τη συμφωνία της με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σιγά σιγά συμπληρώνεται το puzzle για τα τηλεοπτικά με εμπλεκόμενους τη Cyta, Cytavision, ΚΟΠ, τηλεοπτικά δικαιώματα , Γιώργο Κούμα, ΔΗΣΥ και κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Bet on Alfa

Το τελευταίο κομμάτι αυτού του puzzle είδε το φως της δημοσιότητας χθες με δημοσιεύμα της δημοσιογράφου Κατερίνας Ηλιάδη στην εφημερίδα Πολίτης με τίτλο ” Καυτές ερωτήσεις συντεχνιών Cyta προς ΔΣ για τη Cytavision. Σε αυτό η δημοσιογράφος δημοσιοποιεί επιστολή των συντεχνιών ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ της Cyta προς το Διοικητικο Συμβούλιο της Cyta με ημερομηνία 21/07/2017.

Η Ηλιάδη είχε επίσης χθες το πρωί φιλοξενούμενο στην εκπομπή της στο ραδιόφωνο του Πολίτη , τον εκπρόσωπο τύπου της Cyta Λευτέρη Χρίστου στον οποίο έθεσε τα καυτά ερωτήματα χωρίς να πάρει απαντήσεις!

Στην επιστολή των συντεχνιών προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η Cytavision προτίθεται να συνεχίσει να εμπλέκεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο ή αν έχει αλλάξει κατεύθυνση. Το κείμενο της επιστολής , που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, παρατίθεται στο πιο πάνω δημοσίευμα.

Εκείνο που μας αφορά είναι γιατί η Cyta παραβίασε τη συμφωνία της με την ΟΜΟΝΟΙΑ για τα τηλεοπτικά θέτωντας τη τελευταία στιγμή νέους όρους και ζητώντας εγγύησεις.

Η απάντηση είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta – με κατεύθυνση από την Πινδάρου-  ως θέμα πολιτικής αποφάσισε δύο πράγματα:

Πρώτον, να “βγάλει” με τρόπο την Cytavision από τα τηλεοπτικά και να απομακρυνθεί γενικά από τα σωματεία στα πλαίσια της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Το ύψος των συμβολαίων που δίδονται στα κυβερνητικά προσκείμενα σωματεία , σε συνδυασμό με τις έρευνες που κάνει ο Γενικός Ελεγκτής θα ήταν αποθαρρυντικός παράγοντας για οποιοδήποτε επενδύτη. 

Δεύτερον, να μεταφερθούν τα τηλεοπτικά των σωματείων σε “δικούς μας” ανθρώπους. Δηλαδή στη ΚΟΠ με κύριο παίχτη το Γιώργο Κούμα ο οποίος θα αναλάβει τις παραγωγές.

Σχετικά είναι και πρόσφατα άρθρα μας για το θέμα των προσφορών για τις παραγωγές για την νέα τηλεοπτική περίοδο. 

Είναι για αυτό το λόγο που οι συντεχνίες στην επιστολή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta ερωτούν: 

“Ακούμε για Πακέτο ΚΟΠ; Υπάρχει Πακέτο ΚΟΠ; Από ποιες ομάδες αποτελείται; Υπάρχει επικοινωνία με την ΚΟΠ; Ποιος διαχερίζεται αυτή την επικοινωνία; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η επικοινωνία;”

Είναι φανερό ότι οι συντεχνίες της Cyta κάτι γνωρίζουν για το θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη όμως βρίσκονται στο σκοτάδι σε ότι αφορά την κατεύθυνση που αυτό θα πάρει.

Aφήσαμε για τελευταίο το πιο ενδιαφέρον.

Την εποχή που η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε την συμφωνία της με την Cyta , από την Primetel δεν φάνηκε να υπάρχει καμία ανησυχία. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε, τότε,  με άτομα που γνώριζαν τις καταστάσεις εντός της Primetel εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα παρέμενε στη Primetel.

Είναι επίσης άξιον απορίας γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ΟΜΟΝΟΙΑ η Cablenet (εφόσον ήθελε να εμπλακεί στα τηλεοπτικά) και ενδιαφέρθηκε τώρα μόνο για τον ΑΠΟΕΛ;

Συμπέρασμα: Οι πολιτικές αποφάσεις είχαν ληφθεί αρκετά νωρίτερα και μοιράστηκε η πίττα ανάλογα σε όλους παίχτες. Για είναι όλοι happy! Έρχονται και εκλογές βλέπετε.

Απλά οι στην Πινδάρου, δεν φρόντισαν να ενημερώσουν και τους υπηρεσιακούς της Cyta οι οποία προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους συμφώνησαν με την ΟΜΟΝΟΙΑ μη γνωρίζοντας ότι τα αφεντικά τους είχαν πάρει άλλες αποφάσεις…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autoremarketing

Bet on Alfa