ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΕίναι ένα βήμα πριν τη βουτιά στο κενό η...

Είναι ένα βήμα πριν τη βουτιά στο κενό η ΟΜΟΝΟΙΑ;

Διαβάζουμε και ακούμε διάφορα τις τελευταίες ημέρες για την οικονομική κατάσταση στο σωματείο μας.

Bet on Alfa

Ζούμε στη Κύπρο όπου τίποτε (σχεδόν τίποτε) δεν μένει μυστικό.

Από την άλλη, πρέπει να φιλτράρουμε το κάθετι μέσα από την κυπριακή πραγματικότητα έχοντας υπόψη ότι στο τόπο μας οι ανυπόστατες φήμες και οι υπερβολές είναι στην ημερησία διάταξη.

Έχοντας κατά νου τα πιο πάνω, γνωρίζουμε ότι το σωματείο μας πιέζεται οικονομικά σε ασφυκτικό βαθμό – σε σημείο που κινδυνεύει, ενδεχομένως, να μπει σε μεγάλες περιπέτειες.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε;

Το πιο εύκολο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να κάτσουμε και να περιμένουμε να γίνει το μοιραίο.

Το πιο εύκολο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να περιμένουμε για να απονέμουμε ευθύνες, να δακτυλοδείχνουμε τους υπαίτιους και να ζητούμε τις κεφαλές τους επί πίνακι.

Το πιο εύκολο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να γράφουμε για τα λάθη στο προγραμματισμό, στο σχεδιασμό , στη διαχείριση και το κακό μας το χάλι κ.λ.π.

Το δύσκολο είναι να βάλουμε στην άκρη τις διαφωνίες μας και να σκεφτεί ο καθένας από εμάς τι θα γίνει εάν αφήσουμε το σωματείο να καταρρεύσει.

Ο κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση στο σωματείο. Δεν γνωρίζουμε εάν οι αγωνιώδεις προσπάθειες του προέδρου για εξασφάλιση χρηματοδότησης θα καταλήξουν, στο παρά πέντε, κάπου. Πολύ πιθανόν να μην γνωρίζει ούτε ο ίδιος.

Γνωρίζουμε όμως ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν θα μείνει απαθής εάν γνωρίζει την πραγματικότητα και εάν ζητηθεί βοήθεια.

Ο κόσμος της ομάδας μας παρά τις πίκρες, την απογοήτευση και το θυμό που νιώθει, δεν θα αφήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ στο έλεος του θεού.

Φτάνει να νιώσει ότι είναι αποδέκτης της αλήθειας.

Φτάνει η διοίκηση να πει τα πραγματικά δεδομένα , έστω και με κίνδυνο αυτοαναίρεσης.

Πολλοί φίλοι θα διαφωνήσουν με τα πιο πάνω και ίσως να έχουν δίκαιο. Δεν αδικούμε κανένα.

Ως ιστοσελίδα δεν αποσύρουμε την κριτική, τις απόψεις και τις θέσεις μας. Έχουμε όμως (έστω μερική)  επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που έχει περιέλθει το σωματείο. Και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. 

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που ενώνει όλους εμάς είναι η ιδέα, η ιστορία, οι αρχές και οι αξίες του σωματείου μας. Και όταν η επιλογή είναι μεταξύ του εάν θα συνεχίσει να υπάρχει η ΟΜΟΝΟΙΑ ή όχι, για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα.

Συνεπώς δηλώνουμε ετοιμότητα να συνδράμουμε στο βαθμό που μπορούμε, εάν και εφόσον υπάρξει κάλεσμα από την διοίκηση με βάση τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω.

Το ίδιο θα πράξει, είμαστε βέβαιοι, και η πλειοψηφία του κόσμου μας.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa